25
Τρι, Ιουν

Έναρξη περιόδου υποβολής αιτήσεων για σπουδές εξ αποστάσεως: Ακαδημαϊκό έτος 2024-2025

Το Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κύπρου (ΑΠΚΥ), εξωστρεφές, καινοτόμο και εξειδικευμένο στην ανοικτή και εξ αποστάσεως εκπαίδευση, καλύπτει τις εκπαιδευτικές ανάγκες όλων όσοι αναζητούν ευελιξία στις σπουδές τους χωρίς περιορισμούς και χωρίς αποκλεισμούς. Η περίοδος υποβολής αιτήσεων για το ακαδημαϊκό έτος 2024-2025 άρχισε στις 4 Μαρτίου και ολοκληρώνεται στις 14 Ιουνίου 2024. Οι τρεις Σχολές του ΑΠΚΥ καλύπτουν επιστημονικές περιοχές των Ανθρωπιστικών και Κοινωνικών Επιστημών, των Θετικών και Εφαρμοσμένων Επιστημών και των Οικονομικών Επιστημών και της Διοίκησης και προσφέρουν τέσσερα (4) Προπτυχιακά και 21 Μεταπτυχιακά Προγράμματα Σπουδών σε πεδία αιχμής, στην ελληνική και στην αγγλική γλώσσα, με διεθνή απήχηση και άμεσο αντίκρισμα στην αγορά εργασίας. Στο πλαίσιο της Διά Βίου Μάθησης, όλες οι Θεματικές Ενότητες (τα μαθήματα) των προγραμμάτων σπουδών προσφέρονται και ως ανεξάρτητες-αυτοτελείς, ώστε ο κάθε ενδιαφερόμενος να μπορεί να τις παρακολουθήσει χωρίς να απαιτείται φοίτηση σε ολοκληρωμένο πρόγραμμα. Οι τρεις Σχολές προσφέρουν, ακόμη, θέσεις υποψηφίων διδακτόρων σε 16 επιστημονικά πεδία. Η καταληκτική ημερομηνία για τις διδακτορικές θέσεις είναι 30/05/2024.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΣΠΟΥΔΩΝ 2024-2025

Το Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κύπρου, με περισσότερα από 20 χρόνια εξειδίκευσης στην εξ αποστάσεως εκπαίδευση, αξιοποιεί τις σύγχρονες εκπαιδευτικές τεχνολογίες προς όφελος της εκπαίδευσης, παρέχοντας σε κάθε ενδιαφερόμενο την πολύτιμη δυνατότητα να σπουδάσει από τον προσωπικό του χώρο, στον δικό του ρυθμό μάθησης, στον χρόνο που μπορεί να διαθέσει λόγω των ποικίλων άλλων υποχρεώσεών του. Η υπερσύγχρονη Πλατφόρμα Τηλεκπαίδευσης eClass, που είναι το κύριο εκπαιδευτικό μέσο, υποστηρίζει τελευταίας τεχνολογίας εφαρμογές διαδικτυακής διδασκαλίας και μάθησης, καθώς και ενσωματώνει εργαλεία σύγχρονης και ασύγχρονης επικοινωνίας και συνεργασίας. Στο ΑΠΚΥ, οι φοιτητές και οι φοιτήτριες σπουδάζουν με καινοτόμες μεθόδους διδασκαλίας και μάθησης, με συνεχή και ουσιαστική αλληλεπίδραση με εγνωσμένου κύρους ακαδημαϊκό προσωπικό.

Σε ό,τι αφορά στην Ελλάδα, οι τίτλοι σπουδών του Ανοικτού Πανεπιστημίου Κύπρου αναγνωρίζονται με βάση τις διαδικασίες και κριτήρια του Δ.Ο.Α.Τ.Α.Π. Λαμβάνοντας υπόψη τις κοινωνικοοικονομικές συνθήκες, τον δημόσιο χαρακτήρα του και με γνώμονα την παροχή εκπαίδευσης χωρίς αποκλεισμούς, το ΑΠΚΥ διατηρεί το κόστος φοίτησης ιδιαίτερα προσιτό και υποστηρίζει ομάδες φοιτητών και φοιτητριών με λιγότερες ευκαιρίες, όπως άνεργους, άτομα με ειδικές ανάγκες, πολύτεκνους, μονογονεϊκές οικογένειες, κ.λπ., παρέχοντας σημαντικές μειώσεις διδάκτρων (από 10% ως πλήρη απαλλαγή). Επιπρόσθετα, παραχωρείται έκπτωση 7% σε όσους φοιτητές εξοφλήσουν πλήρως το κόστος των Θεματικών Ενοτήτων που θα επιλέξουν για το ακαδημαϊκό έτος 2024-2025 εντός συγκεκριμένων χρονοδιαγραμμάτων.


Οι αιτήσεις εισδοχής για το ακαδημαϊκό έτος 2024-2025 υποβάλλονται ηλεκτρονικά μέσω του ιστοχώρου του ΑΠΚΥ www.ouc.ac.cy, στον οποίο παρέχονται αναλυτικές πληροφορίες για όλα τα προγράμματα σπουδών και την εκπαιδευτική μεθοδολογία. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με το τηλεφωνικό κέντρο στο +357 22411600 / 711 και στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε..

 

 Προπτυχιακά προγράμματα  Μεταπτυχιακά προγράμματα
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
  • Cognitive Systems (διιδρυματικό πρόγραμμα με το Πανεπιστήμιο Κύπρου)
 
 
  • Enterprise Risk Management (διιδρυματικό πρόγραμμα με το Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο)