22
Σαβ, Ιουν

 

Τίτλος Ερευνητικό Κέντρο Αλγοριθμικής Διαφάνειας 
Ακαδημαϊκός Υπεύθυνος

Jahna Otterbacher

Περιγραφή     

Στο Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κύπρου εδρεύει το Ερευνητικό Κέντρο Αλγοριθμικής Διαφάνειας (Cyprus Center for Algorithmic Transparency - CyCAT) το οποίο ιδρύθηκε το 2018 με χρηματοδότηση από το πρόγραμμα Horizon 2020 - Twinning (συμβόλαιο 810105). Η ερευνητική ομάδα του CyCAT διαθέτει τεχνογνωσία στις αλγοριθμικές διαδικασίες που εμπλέκονται στην πρόσβαση σε πληροφορίες, στις αλληλεπιδράσεις των χρηστών με αλγοριθμικά συστήματα, στην αλληλεπίδραση χρήστη-συστήματος, καθώς και στις κοινωνικές και πολιτισμικές επιπτώσεις των αλγοριθμικών διαδικασιών.

Οι κύριοι στόχοι του Εργαστηρίου είναι οι εξής:

  • Η προώθηση του ψηφιακού γραμματισμού μέσω της ευαισθητοποίησης των πολιτών για τους τρόπους με τους οποίους η ανάλυση δεδομένων και οι αλγοριθμικές διαδικασίεςεπηρεάζουν την πρόσβασή τους σε πληροφορίες και ευκαιρίες.
  • H ανάπτυξη υπολογιστικών μεθόδων, εξατομικευμένων εργαλείων, καθώς και ο σχεδιασμός και η προσφορά καινοτόμων προγραμμάτων κατάρτισης και εκπαίδευσης.
  • Η προώθηση κουλτούρας Υπεύθυνης Έρευνας και Καινοτομίας (RRI).

Η επικεφαλής του CyCAT είναι η Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Jahna Otterbacher

Στοιχεία Επικοινωνίας    Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε., 0035722411903
Εξωτερική Ιστοσελίδα http://www.cycat.io/