20
Πεμ, Ιουν

Γραφείο Συμβουλευτικής και Ψυχολογικής Στήριξης

Το Γραφείο Συμβουλευτικής και Ψυχολογικής Στήριξης του Τομέα Φοιτητικής Ανάπτυξης και Αποφοίτων της Υπηρεσίας Σπουδών και Φοιτητικής Μέριμνας έχει ως βασικό σκοπό την ψυχική στήριξη και ενδυνάμωση των φοιτητών/φοιτητριών του Πανεπιστημίου, ανεξαρτήτως προγράμματος και επιπέδου σπουδών. Προσφερόμενες υπηρεσίες:

Ατομική Συμβουλευτική

Η ατομική συμβουλευτική αναφέρεται σε μια διαδικασία όπου ο σύμβουλος ψυχικής υγείας ή ψυχολόγος καθοδηγεί, μέσω διαλόγου και διαφόρων τεχνικών, τον/την φοιτητή/φοιτήτρια ως προς την επίτευξη προσωπικών στόχων, όπως για παράδειγμα την ενίσχυση της αυτογνωσίας και τη βελτίωση της ποιότητας της ζωής του/της.

Οι συνεδρίες είναι δωρεάν για τους/τις φοιτητές/φοιτήτριες και το όριο των συνεδριών ανά φοιτητή/φοιτήτρια έχει οριστεί στις πέντε. Σε περιπτώσεις σοβαρών περιστατικών υπάρχει η δυνατότητα λήψης συνεδριών πέραν των πέντε, για την έγκριση των οποίων πρέπει να πληρούνται και κάποια οικονομικά κριτήρια.

Οι συνεδρίες γίνονται διαδικτυακά και έχουν διάρκεια μία ώρα.

Σεμινάρια/Βιωματικά Εργαστήρια

Μέσω των συστηματικών σεμιναρίων και βιωματικών εργαστηρίων, τα οποία πραγματοποιούνται διαδικτυακά μέσω της πλατφόρμας του πανεπιστημίου, το Γραφείο αποσκοπεί στην ενημέρωση και ευαισθητοποίηση της φοιτητικής κοινότητας σχετικά με διάφορα θέματα που αφορούν στην ψυχική υγεία, αλλά και την ακαδημαϊκή επιτυχία.

Ομάδες ενσυνειδητότητας

Το Γραφείο διοργανώνει σειρά βιωματικών εργαστηρίων ενσυνειδητότητας (mindfulness), αποκλειστικά για τους φοιτητές/τριές του Πανεπιστημίου, τα οποία πραγματοποιούνται διαδικτυακά μέσω της πλατφόρμας τηλεκπαίδευσης του Πανεπιστημίου.

Μέγιστος αριθμός ατόμων ανά ομάδα: Έξι (6). Tηρείται σειρά προτεραιότητας.

Ανοικτά σεμινάρια προς το ευρύ κοινό

Στο πλαίσιο της κοινωνικής προσφοράς του, το Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κύπρου προσφέρει κύκλο δωρεάν "ανοικτών" διαδικτυακών σεμιναρίων συμβουλευτικής και ψυχολογικής στήριξης, τόσο προς την Πανεπιστημιακή του κοινότητα, όσο και στην ευρύτερη κοινωνία.

Το πρόγραμμα των σεμιναρίων καταρτίζεται σε εξαμηνιαία βάση και δημοσιεύεται στην ιστοσελίδα του Πανεπιστημίου, στην αρχή κάθε εξαμήνου.

Για περισσότερες πληροφορίες: Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. | +35722411713

 

Επικοινωνία 

Aθηνά Σκοταρά | Υπεύθυνη Λειτουργός Τομέα Φοιτητικής Ανάπτυξης και Αποφοίτων | Υπηρεσία Σπουδών και Φοιτητικής Μέριμνας Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. | +357 22411724

Συνεργάτιδα Γραφείου: 

Νάταλυ Φιλαρέτου, Εγγεγραμμένη Συμβουλευτική Ψυχολόγος (Αρ. Εγγραφής: 515)

Ηλεκτρονικό Ταχυδρομείο: Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.