26
Δευ, Ιουλ
 ΠΡΥΤΑΝΗΣ      

 Pashiardis 2020 photo 

 

   Καθηγητής Πέτρος Πασιαρδής

   Email: rector@ouc.ac.cy
   Τηλέφωνο: +357-22411652 / 636
   Φαξ:           +357-22411601       
 
                                             
 

 

 

   
   

 Μήνυμα από τον Πρύτανη                                                                                                                                                      

Αγαπητές φίλες, αγαπητοί φίλοι, αγαπητοί συνάδελφοι,

Δεκαπέντε έτη λειτουργίας συμπληρώνει την τρέχουσα ακαδημαϊκή χρονιά το δημόσιο Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κύπρου (ΑΠΚΥ), το μοναδικό ΑΕΙ στη χώρα που προσφέρει σπουδές αποκλειστικά εξ αποστάσεως. Με συντεταγμένα βήματα ανάπτυξης, το Πανεπιστήμιό μας έχει πετύχει την καταξίωσή του στον ελληνόφωνο χώρο και σχεδιάζει πλέον τη διεθνή πορεία του. Το γεγονός αυτό καταδεικνύουν οι περίπου 7.000 απόφοιτοί μας, οι 3.300 ενεργοί φοιτητές σε 30+ χώρες, το εγνωσμένου κύρους ακαδημαϊκό & διδακτικό προσωπικό και η χρηματοδότηση που λαμβάνει για ερευνητικά έργα διεθνούς εμβέλειας, οι τοπικές και διεθνείς συνεργασίες μας με πανεπιστήμια, ερευνητικά κέντρα και φορείς. Ακόμη, ενδεικτικά της επιτυχημένης πορείας του ΑΠΚΥ είναι τα διεπιστημονικά και καινοτόμα προγράμματα σπουδών που προσφέρουν οι τρεις Σχολές του, μεταξύ αυτών και προγράμματα μοναδικά στον ελληνόφωνο χώρο, οι διακρίσεις των μελών της πανεπιστημιακής μας κοινότητας, καθώς και η πολυσχιδής πολιτιστική δράση και προσφορά του Ιδρύματος στο κοινωνικό και επιστημονικό γίγνεσθαι.

Αγαπητοί υποψήφιοι φοιτητές,

Η εκπαιδευτική μεθοδολογία του ΑΠΚΥ στηρίζεται στην αξιοποίηση ψηφιακών τεχνολογιών διδασκαλίας και μάθησης, στην ενσωμάτωση εργαλείων και εφαρμογών τηλεκπαίδευσης, που προσφέρουν μία πολύπλευρη μαθησιακή εμπειρία –για την οποία έχει διακριθεί με χρυσά βραβεία στα Cyprus Education Leaders Awards 2019 και 2020– και στην ευέλικτη εξ αποστάσεως φοίτηση, η οποία επιτρέπει σε όλους, όσοι το επιθυμούν, να σπουδάσουν από τον προσωπικό τους χώρο και στον δικό τους χρόνο, και να αποκτήσουν έναν χρήσιμο και αξιόπιστο τίτλο σπουδών. Τα προσιτά δίδακτρα, η χορήγηση υποτροφιών και η ευέλικτη οικονομική πολιτική συμβάλλουν στην παροχή ευκαιριών ίσης πρόσβασης, ώστε ο κάθε ενδιαφερόμενος να έχει την πολύτιμη δυνατότητα να εγγραφεί στα 4 προπτυχιακά και 25+ μεταπτυχιακά προγράμματα σπουδών σε κλασσικά πεδία και κλάδους αιχμής, και να σπουδάσει, χωρίς περιορισμούς, αποκτώντας έτσι σημαντικά εφόδια για τη ζωή του.

Φίλες και φίλοι, 

Σκοπός του ΑΠΚΥ είναι να λειτουργεί ως πρότυπο ψηφιακό Πανεπιστήμιο. Επιδίωξή μας είναι το Πανεπιστήμιο να προσφέρει υψηλής ποιότητας εκπαίδευση, να παράγει και να διαχέει νέα γνώση μέσω της έρευνας, να αναπτύσσει ισχυρούς δεσμούς με τον παραγωγικό ιστό και την κοινωνία και να ενισχύει την εξωστρέφειά του. Σε μια εποχή με σημαντικές προκλήσεις για την ανώτατη εκπαίδευση, στόχος μας είναι το ΑΠΚΥ να συνεχίσει να πρωτοπορεί, να καινοτομεί και να εξελίσσεται και να προσφέρει ευκαιρίες τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, κατάρτισης και δια βίου μάθησης σε όλους, όσοι επιλέγουν να επενδύσουν στη γνώση για την προσωπική και επαγγελματική τους πρόοδο.  

Σας καλωσορίζω, λοιπόν, στο Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κύπρου και σας προσκαλώ στον ιστότοπό μας, όπου θα βρείτε χρήσιμες πληροφορίες για τις σπουδές σε προπτυχιακό, μεταπτυχιακό και διδακτορικό επίπεδο, το διδακτικό προσωπικό, την ερευνητική δραστηριότητα, τις διοικητικές υπηρεσίες, τις διεθνείς σχέσεις και την πολιτιστική δράση και επιστημονική προσφορά του Ιδρύματος.

Με εκτίμηση,

Καθηγητής Πέτρος Πασιαρδής

Πρύτανης Ανοικτού Πανεπιστημίου Κύπρου

 

Γραμματειακή υποστήριξη : Αναστασία Αργυρού, anastasia.argyrou@ouc.ac.cy, 00357-22411636

 

Η επίσημη αλληλογραφία προς το Πανεπιστήμιο αποστέλλεται στην ηλεκτρονική διεύθυνση: rector@ouc.ac.cy

 

 
 ΑΝΤΙΠΡΥΤΑΝΗΣ

 

Katsikas

   
   Καθηγητής Γιάννης Μανωλόπουλος

   Τηλέφωνο: +357-22411658
   Φαξ:           +357-22411601

 

Γραμματειακή υποστήριξη : Παρασκευή Γεωργίου, skevi.georgiou@ouc.ac.cy, 00357-22411980