25
Τρι, Ιουν
 ΠΡΥΤΑΝΗΣ      

 Pashiardis 2020 photo 

 

   Καθηγητής Πέτρος Πασιαρδής

   Email: Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
   Τηλέφωνο: +357-22411652 / 636
   Φαξ: +357-22411601       
 
                                             
 

 

 

   
   

 Μήνυμα από τον Πρύτανη                                                                                                                                                      

Αγαπητές φίλες, αγαπητοί φίλοι, αγαπητοί συνάδελφοι,

Το δημόσιο Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κύπρου (ΑΠΚΥ), το μοναδικό ΑΕΙ στη χώρα που προσφέρει σπουδές αποκλειστικά εξ αποστάσεως, πορεύεται με πρωταρχικό στόχο τη μόρφωση όλο και μεγαλύτερου ποσοστού πληθυσμού, αίροντας τους περιορισμούς της συμβατικής εκπαίδευσης. Με συντεταγμένα βήματα ανάπτυξης, το Πανεπιστήμιό μας έχει πετύχει την καταξίωσή του στον ελληνόφωνο χώρο, ενισχύει την εξωστρέφειά του και σχεδιάζει πλέον τη διεθνή πορεία του. Την εδραίωση του ΑΠΚΥ στα πανεπιστημιακά δρώμενα καταδεικνύουν οι περίπου 8.000 απόφοιτοί μας, οι περίπου 3.200 εγγεγραμμένοι φοιτητές, το εγνωσμένου κύρους ακαδημαϊκό & διδακτικό προσωπικό και η σημαντική χρηματοδότηση που λαμβάνει για ερευνητικά έργα διεθνούς εμβέλειας, οι τοπικές και διεθνείς συνεργασίες μας με πανεπιστήμια, ερευνητικά κέντρα και φορείς. Ακόμη, ενδεικτικά της επιτυχημένης πορείας του ΑΠΚΥ είναι τα διεπιστημονικά και καινοτόμα προγράμματα σπουδών που προσφέρουν οι τρεις Σχολές του, μεταξύ αυτών και προγράμματα μοναδικά στον ελληνόφωνο χώρο, καθώς και διιδρυματικά (joint) προγράμματα σπουδών, οι διακρίσεις των μελών της πανεπιστημιακής μας κοινότητας, καθώς και η πολυσχιδής πολιτιστική δράση και προσφορά του Ιδρύματος στο κοινωνικό και επιστημονικό γίγνεσθαι.

Αγαπητοί υποψήφιοι φοιτητές,

Οι σπουδές στο ΑΠΚΥ πραγματοποιούνται εξ ολοκλήρου με ηλεκτρονικά μέσα. Η εκπαιδευτική μας μεθοδολογία στηρίζεται στην αξιοποίηση ψηφιακών τεχνολογιών διδασκαλίας και μάθησης, στην ενσωμάτωση εργαλείων και εφαρμογών τηλεκπαίδευσης –για την οποία έχει διακριθεί το Πανεπιστήμιό μας με χρυσά βραβεία στα Cyprus Education Leaders Awards 2019 και 2020– και στην ευέλικτη εξ αποστάσεως φοίτηση, η οποία επιτρέπει σε όλους, όσοι το επιθυμούν, να σπουδάσουν από τον προσωπικό τους χώρο και στον δικό τους χρόνο, και να αποκτήσουν έναν χρήσιμο και αξιόπιστο τίτλο σπουδών. Τα προσιτά δίδακτρα, οι μειώσεις διδάκτρων για ομάδες του πληθυσμού και η ευέλικτη οικονομική πολιτική συμβάλλουν στην παροχή ευκαιριών ίσης πρόσβασης, ώστε ο κάθε ενδιαφερόμενος να έχει την πολύτιμη δυνατότητα να σπουδάσει χωρίς περιορισμούς.

Φίλες και φίλοι, 

Σκοπός του ΑΠΚΥ είναι να λειτουργεί ως πρότυπο ψηφιακό Πανεπιστήμιο. Επιδίωξή μας είναι το Πανεπιστήμιο να προσφέρει υψηλής ποιότητας εκπαίδευση, να παράγει και να διαχέει νέα γνώση μέσω της έρευνας, να αναπτύσσει ισχυρούς δεσμούς με τον παραγωγικό ιστό και την κοινωνία και να ενισχύει την εξωστρέφειά του. Σε μια εποχή με σημαντικές προκλήσεις για την ανώτατη εκπαίδευση, στόχος μας είναι το ΑΠΚΥ να συνεχίσει να πρωτοπορεί, να εξελίσσεται και να προσφέρει ευκαιρίες τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, κατάρτισης και διά βίου μάθησης σε όλους, όσοι επιλέγουν να επενδύσουν στη γνώση για την προσωπική και επαγγελματική τους πρόοδο.  

Σας καλωσορίζω, λοιπόν, στο Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κύπρου και σας προσκαλώ στον ιστότοπό μας, όπου θα βρείτε χρήσιμες πληροφορίες για τις ευκαιρίες εκπαίδευσης, το διδακτικό προσωπικό, την ερευνητική δραστηριότητα, τις διοικητικές υπηρεσίες, τις διεθνείς σχέσεις και την πολιτιστική και επιστημονική δράση του Ιδρύματος.

Με εκτίμηση,

Καθηγητής Πέτρος Πασιαρδής

Πρύτανης Ανοικτού Πανεπιστημίου Κύπρου

 

Γραμματειακή υποστήριξη : Αναστασία Αργυρού, Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε., 00357-22411636

 

Η επίσημη αλληλογραφία προς το Πανεπιστήμιο αποστέλλεται στην ηλεκτρονική διεύθυνση: Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

 
 ΑΝΤΙΠΡΥΤΑΝΗΣ

 

Liapis

   
   Καθηγητής Βάιος Λιαπής

   Τηλέφωνο: +357-22411658 / 980
   Φαξ: +357-22411601

 

Γραμματειακή υποστήριξηΑναστασία Αργυρού, Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε., 00357-22411636