Programs Marketing - Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κύπρου - Open University of Cyprus
02
Κυρ, Οκτ

Φοιτητικά Αιτήματα

Παρακαλούμε συμπληρώστε πιο κάτω τα στοιχεία επικοινωνίας, την κατηγορία του αιτήματός σας και πατήστε υποβολή. Θα λάβετε απάντηση στο αίτημά σας εντός 2 εργάσιμων ημερών.
Όταν υποβάλλετε αυτήν τη φόρμα, ο παραλήπτης θα δει το όνομα και τη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σας.

 

Το Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κύπρου (ΑΠΚΥ), εξωστρεφές, καινοτόμο και εξειδικευμένο στην ανοικτή και εξ αποστάσεως εκπαίδευση, ανοίγει νέους εκπαιδευτικούς δρόμους για όσους επιδιώκουν ευελιξία στις σπουδές και προσαρμοστικότητα στις ανάγκες τους. Στο ΑΠΚΥ οι φοιτητές σπουδάζουν από τον προσωπικό τους χώρο, στον δικό τους ρυθμό μάθησης, στον χρόνο που μπορούν να διαθέσουν για να αποκτήσουν έναν αξιόπιστο και χρηστικό τίτλο σπουδών για την προσωπική και επαγγελματική τους εξέλιξη.

Η περίοδος υποβολής αιτήσεων για το ακαδημαϊκό έτος 2022-2023 άρχισε στις 14/09/2022 και ολοκληρώνεται στις 15/11/2022 (έναρξη φοίτησης Ιανουάριος 2023).

Οι τρεις Σχολές του ΑΠΚΥ καλύπτουν περιοχές των Ανθρωπιστικών και Κοινωνικών Επιστημών & Εκπαίδευσης, των Θετικών και Εφαρμοσμένων Επιστημών και των Οικονομικών Επιστημών και της Διοίκησης και προσφέρουν τέσσερα (4) προπτυχιακά, δώδεκα (12) μεταπτυχιακά, καθώς και διδακτορικά προγράμματα σπουδών. Όλα τα προγράμματα σπουδών στο προπτυχιακό και στο μεταπτυχιακό επίπεδο προσφέρουν τις Θεματικές τους Ενότητες ως ανεξάρτητες-αυτοτελείς, ώστε ο κάθε ενδιαφερόμενος να μπορεί να τις παρακολουθήσει χωρίς να εγγραφεί συνολικά στο αντίστοιχο πρόγραμμα.


ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΤΙΚΑ ΤΑ ΠΡΟΣΦΕΡΟΜΕΝΑ ΠΡΟΠΤΥΧΙΑΚΑ | ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ | ΔΙΔΑΚΤΟΡΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ


Με εξειδίκευση και κύρος στην παροχή ποιοτικής εκπαίδευσης αποκλειστικά εξ αποστάσεως, το ΑΠΚΥ αξιοποιεί παιδαγωγικές μεθόδους κατάλληλες για ενήλικες φοιτητές, άρτια Πλατφόρμα Τηλεκπαίδευσης, τελευταίας τεχνολογίας εφαρμογές τηλεκπαίδευσης, εικονικά εργαστήρια και εργαλεία σύγχρονης και ασύγχρονης συνεργασίας, ώστε το έμπειρο και διεθνώς διακεκριμένο ακαδημαϊκό προσωπικό να προσφέρει αποτελεσματική καθοδήγηση και συνεχή υποστήριξη στους φοιτητές. Τα προγράμματα σπουδών που προσφέρονται στην ελληνική ή στην αγγλική γλώσσα έχουν διεθνή απήχηση και άμεσο αντίκρισμα στην αγορά εργασίας. Σε ό,τι αφορά στην Ελλάδα, οι τίτλοι σπουδών αναγνωρίζονται με βάση τις διαδικασίες και κριτήρια του Δ.Ο.Α.Τ.Α.Π. Το ΑΠΚΥ προσφέρει ευέλικτες σπουδές εξ αποστάσεως με κύρος, χαμηλά δίδακτρα και εκπτώσεις για διάφορες ομάδες του πληθυσμού (10-100% για ανέργους, μονογονείς, πολύτεκνους, άτομα ΑμΕΑ, απόφοιτους ΑΠΚΥ, κ.ά.).


Οι αιτήσεις εισδοχής για το ακαδημαϊκό έτος 2022-2023 υποβάλλονται ηλεκτρονικά ΕΔΩ.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με το τηλεφωνικό κέντρο στο +357 22411600 ή στο +357 22411711 ή/και στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο admissions@ouc.ac.cy.

 

 

 

 

 
 

 

 

Kυκλοφόρησε με τίτλο «Tomato Processing by-Products: Sustainable Applications» το νέο σύγγραμμα του Αναπληρωτή Καθηγητή Αντώνη Ζορπά, Ακαδημαϊκού Υπεύθυνου στο Μεταπτυχιακό πρόγραμμα «Διαχείριση και Προστασία Περιβάλλοντος» του Ανοικτού Πανεπιστημίου Κύπρου (ΑΠΚΥ) και διευθυντή του Εργαστηρίου Χημικής Μηχανικής και Μηχανικής Αειφορίας, σε συνεργασία με τον Καθηγητή Mejdi Jeguirim (University of Haute Alsace). Το βιβλίο, που εξέδωσε ο εκδοτικός οίκος Academic Press της Elsevier, επικεντρώνεται σε ένα από τα αγροτικά, νωπά κηπευτικά προϊόντα, που παράγονται μαζικά στην Ευρώπη, ένα από τα πιο δημοφιλή τρόφιμα (το μερίδιο αγοράς σε διεθνές επίπεδο ανέρχεται στα 8.7 δις δολάρια) λόγω των πολλαπλών χρήσεων και των σημαντικών πλεονεκτημάτων που έχει (π.χ. είναι πλούσιο σε αντιοξειδωτικές ουσίες), και ο λόγος που το επέλεξαν οι συγγραφείς είναι διότι η βιομηχανία ντομάτας παράγει χιλιάδες τόνους αποβλήτων. Συγκεκριμένα, ένα ποσοστό 5-30% της παγκόσμιας παραγωγής απορρίπτεται σε χώρους υγειονομικής ταφής απορριμμάτων συμβάλλοντας έτσι στην παραγωγή διοξειδίου του άνθρακα. Από τη ντομάτα παράγονται, όμως, πολλά άλλα προϊόντα υψηλής αξίας, ζωοτροφές, ενέργεια, κ.λπ. και απαιτείται σωστή διαχείριση της παραγωγής και διάθεσης των αποβλήτων ντομάτας με αειφόρους τρόπους σε ένα μοντέλο κυκλικής οικονομίας, λαμβάνοντας υπόψη και τη στρατηγική της Πράσινης Ευρωπαϊκής Συμφωνίας.

Το σύγγραμμα  αποτελεί μια πρωτότυπη συμβολή α) στη βελτίωση της αειφόρου και αποτελεσματικής διαχείρισης των υποπροϊόντων που παράγονται κατά τη διαδικασία επεξεργασίας της ντομάτας, ώστε να μην επιβαρύνουν περιβαλλοντικά ή/και οικονομικά τη βιομηχανία, τη γεωργία και το κλίμα, καθώς και β) στην αειφόρο παρασκευή παράγωγων προϊόντων με πρώτη ύλη τη ντομάτα. Οι προτεινόμενες και εναλλακτικές βιώσιμες λύσεις για την αξιοποίηση αυτών των υποπροϊόντων αφορούν κυρίως στην παρασκευή ζωοτροφών, καθώς και πιθανές χρήσεις τους, με προστιθέμενη αξία, σε ενεργειακές, περιβαλλοντικές και γεωργικές δραστηριότητες.

Η έκδοση αυτή αποτελεί εξαιρετικό βοήθημα για μηχανικούς/τεχνολόγους τροφίμων, χημικούς μηχανικούς, γεωπόνους, γεωργούς και καλλιεργητές, καθώς και άλλους επαγγελματίες που απασχολούνται στη βιομηχανία τροφίμων, στη βιομηχανία επεξεργασίας ντομάτας και στον γεωργικό τομέα.

 

 

tomato book ζορπας

To Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κύπρου (ΑΠΚΥ) και συγκεκριμένα το Ερευνητικό Εργαστήριο Κυβερνοασφάλειας και Τηλεπικοινωνιών, με επικεφαλής τον Καθηγητή Σταύρο Σταύρου, συντονίζει το νέο ερευνητικό έργο «DroneEyE», το οποίο έχει ως κύριο στόχο τη συλλογή πληροφοριών, τον εντοπισμό αεροχημάτων (drones), καθώς και την εξουδετέρωσή τους με ηλεκτρονικά μέσα. Το έργο, στο οποίο συμμετέχουν ως συνεργαζόμενοι φορείς το Πανεπιστήμιο Frederick και η εταιρεία ENCORP Ltd, συγχρηματοδοτείται από το Υπουργείο Άμυνας της Κυπριακής Δημοκρατίας, στο πλαίσιο ανταγωνιστικής διαδικασίας που διενήργησε το ΥΠΑΜ για τη Δράση «ΑΘΗΝΑ».

Το DroneEyE, για το οποίο υπεγράφη η συμφωνία έναρξης υλοποίησης στις 2 Ιουνίου 2021 από τον Πρύτανη του ΑΠΚΥ, Καθηγητή Πέτρο Πασιαρδή, και τον Γενικό Διευθυντή του Υπουργείου Άμυνας (ΥΠΑΜ), κ. Ανδρέα Π. Λουκά, αποσκοπεί στην ενίσχυση των προσπαθειών του ΥΠΑΜ να αναπτύξει τον κυπριακό τομέαDroneEye 2 Αμυντικής Έρευνας, Καινοτομίας και Τεχνολογίας.

 

DroneEye 2

1200x600pxGR 15.11.2022

Σπουδές στον δικό σου χώρο, χρόνο και με τον δικό σου ρυθμό!

Υποβολή αιτήσεων εισδοχής μέχρι 15 Νοεμβρίου 2022 (Έναρξη φοίτησης: Ιανουάριος 2023)

banner 260X100 
260x100 01 APPLICATIONS EL sm
              assets LARGE t 183761 54556830    

Σπουδές προσαρμοσμένες στις ανάγκες σου!

Υποβολή αιτήσεων εισδοχής για το ακαδημαϊκό έτος 2021-2022

Από 15 Σεπτεμβρίου μέχρι 11 Οκτωβρίου 2021 (Έναρξη φοίτησης: Ιανουάριος 2022)

banner 260X100 
260x100 01 APPLICATIONS EL sm
 
 
 
 

Προγράμματα διά βίου μάθησης

1200x600pxENG 15.11.2022
 

Study in a European public distance learning University!

Submission of applications for the academic year 2022-2023 (spring semester)

September, 14 2022 - November, 15  2022

260x100 01 WHY OUC EN sm