21
Τρι, Μάι

Διαδικτυακό Πρόγραμμα Επιμόρφωσης: «Στερεότυπα στον χώρο εργασίας»

Ο Οπτικός Εγγραμματισμός είναι ένα εργαλείο, όπως η γραφή και η ανάγνωση. Όσο περισσότερο εξοικειωθεί κανείς με αυτό, τόσο πιο εύκολα το εφαρμόζει στην επαγγελματική και στην προσωπική του ζωή, κάνοντας τις βέλτιστες επιλογές και μεγιστοποιώντας τα αποτελέσματα και τα οφέλη. Το Διαδικτυακό Πρόγραμμα Κατάρτισης με θέμα: «Στερεότυπα στον χώρο εργασίας», το οποίο προσφέρει το Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κύπρου (ΑΠΚΥ), στοχεύει αφενός στο να καταρτίσει τους συμμετέχοντες στο πώς μπορούν να χρησιμοποιούν τον Οπτικό Εγγραμματισμό ως εργαλείο για την αξιοποίηση της συναισθηματικής νοημοσύνης για επαγγελματικούς σκοπούς, και αφετέρου στο να κατανοήσουν με ποιο τρόπο τα στερεότυπα που έχουν διαμορφώσει επηρεάζουν τη συμπεριφορά, τις αποφάσεις και τις αντιδράσεις τους στον εργασιακό χώρο.

Το πρόγραμμα επιχορηγείται από την Αρχή Ανάπτυξης Ανθρώπινου Δυναμικού (ΑνΑΔ) της Κυπριακής Δημοκρατίας και παρέχει δεκαέξι (16) ώρες κατάρτισης σε τρεις (3) ημέρες, 21, 22 και 23 Μαΐου 2024.


Το διαδικτυακό πρόγραμμα προσφέρεται από το Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κύπρου (ΑΠΚΥ) μέσω του Κέντρου Επαγγελματικής και Διά Βίου Μάθησης (ΚΕΔΜΑ).


 Εγγραφή:

Απαιτείται προ-εγγραφή εδώ: https://forms.office.com/e/dts7t3mkDa ως τις 15/05/2024.

Για Δικαιούχους της Αρχής Ανάπτυξης Ανθρώπινου Δυναμικού (ΑνΑΔ), το κόστος συμμετοχής ανέρχεται σε €160 (αρχικό κόστος €480 μείον επιχορήγηση ύψους €320). Το επιχορηγημένο Πρόγραμμα απευθύνεται σε Εργοδοτούμενους, Στελέχη επιχειρήσεων και οργανισμών, Άνεργους, αλλά και σε όλους όσοι θέλουν συνειδητά να κατανοήσουν γιατί σκέφτονται με τον τρόπο που το κάνουν και γιατί έχουν, εν αγνοία τους, δημιουργήσει παραδοχές και τρόπους αντίληψης που καθορίζονται και περιορίζονται από στερεότυπα..  

Μη Δικαιούχοι της ΑνΑΔ δύναται να υποβάλουν αίτηση για εγγραφή και παρακολούθηση του Προγράμματος με κόστος συμμετοχής €480, πλέον ΦΠΑ.

Φοιτητές και απόφοιτοι του ΑΠΚΥ δικαιούνται 30% έκπτωση στο κόστος συμμετοχής, η οποία εφαρμόζεται στο αρχικό κόστος (€480) και έπειτα υπολογίζεται ο ΦΠΑ (19%).

Οι άνεργοι που πληρούν τις προδιαγραφές σχετικά με το κοινό που απευθύνεται το πρόγραμμα, μπορούν να συμμετάσχουν δωρεάν, πλήρως επιχορηγούμενοι από την ΑνΑΔ.

 

 Πρόγραμμα Κατάρτισης

Τρίτη 21 Μαΐου 2024, 08:30 - 15:30

Τετάρτη 22 Μαΐου 2024, 08:30 - 14:30

Πέμπτη 23 Μαΐου 2024, 08:30 - 13:00


Εκπαιδεύτρια στο Πρόγραμμα Επιμόρφωσης είναι η Δρ. Βίκυ (Βάγια) Καραΐσκου, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια και Ακαδημαϊκή Υπεύθυνη του Μεταπτυχιακού Προγράμματος «Πολιτιστική Πολιτική και Ανάπτυξη» και Διευθύντρια της Έδρας UNESCO για τον Οπτικό Εγγραμματισμό στο Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κύπρου.

Για περισσότερες πληροφορίες που αφορούν στα Προγράμματα Επαγγελματικής και Διά Βίου Μάθησης που προσφέρει το ΚΕΔΜΑ μπορείτε να επισκεφθείτε τον ιστοχώρο του ή να επικοινωνήσετε στην  ηλεκτρονική διεύθυνση Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. και στο τηλέφωνο (+357) 22411698.

 

Course8 800x400

 

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΙ ΑΝΑΔ

Εργοδότες οι οποίοι δυνητικά μπορούν να λάβουν επιχορήγηση από την ΑνΑΔ

(α) Κάθε οντότητα, ανεξαρτήτως του νομικού καθεστώτος της, πρέπει να είναι εγγεγραμμένη στο Μητρώο Κοινωνικών Ασφαλίσεων ως εργοδότης και να δραστηριοποιείται σε περιοχές που ελέγχονται από την Κυπριακή Δημοκρατία.

 (β) Ο εργοδότης πρέπει να καταβάλλει το καθορισμένο τέλος στο Ταμείο Ανάπτυξης Ανθρώπινου Δυναμικού για τους εργοδοτουμένους του που προτείνει να συμμετάσχουν σε πρόγραμμα κατάρτισης στο πλαίσιο του Σχεδίου.

 (γ) Ο εργοδότης μπορεί να είναι αυτοτελώς εργαζόμενος και να συμμετάσχει στο Σχέδιο για την κατάρτιση εργοδοτουμένων του, όχι όμως για την προσωπική κατάρτισή του, διότι δεν καταβάλλει τέλος στο Ταμείο Ανάπτυξης Ανθρώπινου Δυναμικού για τον εαυτό του.

(δ) Οι εργοδοτούμενοι του οργανισμού πρέπει να εργάζονται σε μορφή πλήρους απασχόλησης.

(ε) Το εργασιακό προφίλ των συμμετεχόντων πρέπει να ταιριάζει με την περιγραφή υποψηφίου για συμμετοχή έτσι όπως παρουσιάζεται στο επιμέρους Πρόγραμμα Επιμόρφωσης.