27
Σαβ, Απρ

Διαδικτυακό Πρόγραμμα Επιμόρφωσης: «Διαπραγμάτευση και βασικές αρχές του Δικαίου των Συμβάσεων»

Το Δίκαιο των Συμβάσεων, ως έχει διαμορφωθεί από τη νομοθεσία και τη νομολογία δικαστηρίων, ρυθμίζει όλες τις συμβατικές σχέσεις φυσικών και νομικών προσώπων. Tο Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κύπρου (ΑΠΚΥ) προσφέρει εξειδικευμένο Διαδικτυακό Πρόγραμμα Κατάρτισης με θέμα: «Διαπραγμάτευση και βασικές αρχές του Δικαίου των Συμβάσεων», το οποίο επιχορηγείται από την Αρχή Ανάπτυξης Ανθρώπινου Δυναμικού (ΑνΑΔ) της Κυπριακής Δημοκρατίας, με στόχο την επιμόρφωση εμπλεκομένων στη διαπραγμάτευση ή συνομολόγηση συμβάσεων.

Το Πρόγραμμα παρέχει δεκατέσσερις (14) ώρες κατάρτισης σε δύο (2) ημέρες, 24 και 26 Απριλίου 2024, και εστιάζει στις βασικές έννοιες και αρχές της διαπραγμάτευσης, τις βασικές έννοιες και ερμηνείες του Δικαίου των Συμβάσεων και στην πρακτική εφαρμογή νομικών συναλλαγών και συνομολογήσεων συμβάσεων.

Το διαδικτυακό πρόγραμμα προσφέρεται από το Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κύπρου (ΑΠΚΥ) μέσω του Κέντρου Επαγγελματικής και Διά Βίου Μάθησης (ΚΕΔΜΑ).


 Εγγραφή:

Απαιτείται προ-εγγραφή εδώ: https://forms.office.com/e/sBv28YiJcz ως τις 16/04/2024.

Για Δικαιούχους της Αρχής Ανάπτυξης Ανθρώπινου Δυναμικού (ΑνΑΔ), το κόστος συμμετοχής ανέρχεται σε €140 (αρχικό κόστος €420 μείον επιχορήγηση ύψους €280). Το επιχορηγημένο Πρόγραμμα απευθύνεται σε επιχειρηματίες, νομικούς συμβούλους, δικηγόρους και ασκούμενους δικηγόρους, λογιστές, επαγγελματίες που διαπραγματεύονται ή συνομολογούν συμβάσεις, και αυτοεργοδοτούμενους που δραστηριοποιούνται στο επιχειρείν ή στον ιδιωτικό τομέα.

Μη Δικαιούχοι της ΑνΑΔ δύναται να υποβάλουν αίτηση για εγγραφή και παρακολούθηση του Προγράμματος με κόστος συμμετοχής €420, πλέον ΦΠΑ.

Φοιτητές και απόφοιτοι του ΑΠΚΥ δικαιούνται 30% έκπτωση στο κόστος συμμετοχής. Η έκπτωση εφαρμόζεται στο αρχικό κόστος (€420) και έπειτα υπολογίζεται ο ΦΠΑ (19%).

Οι άνεργοι που πληρούν τις προδιαγραφές σχετικά με το κοινό που απευθύνεται το πρόγραμμα, μπορούν να συμμετάσχουν δωρεάν πλήρως επιχορηγούμενοι από την ΑνΑΔ.

 

 Πρόγραμμα Κατάρτισης

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024, 08:30 - 16:30
 
Παρασκευή 26 Απριλίου 2024, 08:30 - 16:30

Εκπαιδεύτρια στο Πρόγραμμα Επιμόρφωσης είναι η Δρ Χρύσθια Παπακλεοβούλου, Επίκουρη Καθηγήτρια Εμπορικού Δικαίου στο Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κύπρου. H Δρ Παπακλεοβούλου είναι Honorary Fellow της Association of Fellows & Legal Scholars of the Centre of International Legal Studies και μέλος του Society of Trust and Estate Practitioners (STEP). Aσκούσε δικηγορία και έχει δώσει γνωματεύσεις ως εμπειρογνώμονας στο High Court of London και σε International Arbitration Tribunals. Τα ερευνητικά της ενδιαφέροντα επικεντρώνονται, μεταξύ άλλων, στο δίκαιο των εταιρειών και τις διασυνοριακές εμπορικές διαφορές και δικαστηριακές διαφορές, στη σύγκρουση νόμων, στη χρήση εταιρικών, φορολογικών δομών, καθώς και στο δίκαιο των εμπιστευμάτων και τη διεθνή εμπορική διαιτησία.


Για περισσότερες πληροφορίες που αφορούν στα Προγράμματα Επαγγελματικής και Διά Βίου Μάθησης που προσφέρει το ΚΕΔΜΑ μπορείτε να επισκεφθείτε τον ιστοχώρο του ή να επικοινωνήσετε στην  ηλεκτρονική διεύθυνση Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. και στο τηλέφωνο (+357) 22411698.

 

Course7 800x400

 

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΙ ΑΝΑΔ

Εργοδότες οι οποίοι δυνητικά μπορούν να λάβουν επιχορήγηση από την ΑνΑΔ

(α) Κάθε οντότητα, ανεξαρτήτως του νομικού καθεστώτος της, πρέπει να είναι εγγεγραμμένη στο Μητρώο Κοινωνικών Ασφαλίσεων ως εργοδότης και να δραστηριοποιείται σε περιοχές που ελέγχονται από την Κυπριακή Δημοκρατία.

 (β) Ο εργοδότης πρέπει να καταβάλλει το καθορισμένο τέλος στο Ταμείο Ανάπτυξης Ανθρώπινου Δυναμικού για τους εργοδοτουμένους του που προτείνει να συμμετάσχουν σε πρόγραμμα κατάρτισης στο πλαίσιο του Σχεδίου.

 (γ) Ο εργοδότης μπορεί να είναι αυτοτελώς εργαζόμενος και να συμμετάσχει στο Σχέδιο για την κατάρτιση εργοδοτουμένων του, όχι όμως για την προσωπική κατάρτισή του, διότι δεν καταβάλλει τέλος στο Ταμείο Ανάπτυξης Ανθρώπινου Δυναμικού για τον εαυτό του.

(δ) Οι εργοδοτούμενοι του οργανισμού πρέπει να εργάζονται σε μορφή πλήρους απασχόλησης.

(ε) Το εργασιακό προφίλ των συμμετεχόντων πρέπει να ταιριάζει με την περιγραφή υποψηφίου για συμμετοχή έτσι όπως παρουσιάζεται στο επιμέρους Πρόγραμμα Επιμόρφωσης.