09
Πεμ, Μάι

Πρόγραμμα Εκδηλώσεων : 21 - 29 Οκτωβρίου 2023

Το πρόγραμμα εκδηλώσεων από 21 έως 29 Οκτωβρίου 2023 του Ανοικτού Πανεπιστημίου Κύπρου περιλαμβάνει συνέδρια, (τηλε)διαλέξεις και εκδηλώσεις ανοικτές για το ευρύ κοινό.


Σάββατο, 21 Οκτωβρίου 2023 | 09:30 – 15:00

Υβριδικό Συνέδριο: «Ανθρώπινα Δικαιώματα και Ενωσιακό Δίκαιο»

Ξενοδοχείο SEMELI, Λευκωσία

Live link: https://www.14dd5266c70789bdc806364df4586335-gdprlock/watch?v=sTQ9fshad1o

Το Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κύπρου και το Προπτυχιακό πρόγραμμα «Νομική», σε συνεργασία με την Έδρα Jean Monnet με αντικείμενο «Θεσμοί της Ευρωπαϊκής Ένωσης, Δικαιώματα και Δικαστική Ολοκλήρωση» που κατέχει ο Αναπλ. Καθηγητής Αλέξανδρος Τσαδήρας, διοργανώνει Υβριδικό Συνέδριο με τίτλο «Ανθρώπινα Δικαιώματα και Ενωσιακό Δίκαιο» το Σάββατο, 21 Οκτωβρίου 2023 (09.30 - 15.00). Κεντρικοί ομιλητές είναι οι εγνωσμένου κύρους Καθηγητές Paul Craig (University of Oxford), Βαλσάμης Μιτσιλέγκας (University of Liverpool) και Νικόλας Κουντούρης (University College London). Το συνέδριο, το οποίο θα διεξαχθεί στην αγγλική γλώσσα, είναι ανοικτό σε νομικούς, δικηγόρους, ακαδημαϊκούς, ερευνητές, τεχνοκράτες και στο ευρύ κοινό που ενδιαφέρεται για θέματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων, ενωσιακού και διεθνούς δικαίου. Έχει εγκριθεί από τον Παγκύπριο Δικηγορικό Σύλλογο για 5 μονάδες CDPs.

Σύνδεσμος για εγγραφή: https://forms.office.com/e/E7U3ULUvY9


Σάββατο, 21 Οκτωβρίου 2023 | 17:30

Τηλεδιάλεξη: «Μέθοδοι και Εργαλεία της Ερευνητικής Δημοσιογραφίας»

Live link: https://tinyurl.com/322arbb5

Η ερευνητική δημοσιογραφία και οι κανόνες της είναι το θέμα της ανοικτής/δημόσιας τηλεδιάλεξης «Μέθοδοι και Εργαλεία της Ερευνητικής Δημοσιογραφίας» της επαγγελματία δημοσιογράφου Νικολίας Αποστόλου, το Σάββατο 21 Οκτωβρίου 2023, στις 5.30 μ.μ. Τη διάλεξη διοργανώνει το Μεταπτυχιακό πρόγραμμα «Επικοινωνία και Νέα Δημοσιογραφία».


Τρίτη, 24 Οκτωβρίου 2023 | 17:00

Τηλεσεμινάριο: «Θετική Ψυχολογία: Πως βλέπω το ‘ποτήρι μισογεμάτο’;»

Live link: Πλατφόρμα Τηλεκπαίδευσης ΑΠΚΥ

Με τη «Θετική Ψυχολογία», τα θετικά συναισθήματα και την προσωπική ανάπτυξη καταπιάνεται το πρώτο ανοικτό τηλεσεμινάριο του κύκλου δωρεάν ανοικτών διαδικτυακών σεμιναρίων που διοργανώνει το Γραφείο Συμβουλευτικής και Ψυχολογικής Στήριξης του ΑΠΚΥ κατά το τρέχον Χειμερινό Εξάμηνο 2023. Το τηλεσεμινάριο «Θετική Ψυχολογία: Πώς βλέπω το ‘ποτήρι μισογεμάτο’;» θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη, 24 Οκτωβρίου 2023 στις 17:00 μέσω της Πλατφόρμας Τηλεκπαίδευσης του Πανεπιστημίου.

Η προεγγραφή ως τις 22/10/2023 ΕΔΩ είναι απαραίτητη για λήψη του συνδέσμου τηλε-παρακολούθησης και για τη χορήγηση βεβαίωσης ολοκλήρωσης του σεμιναρίου.


Τετάρτη, 25 Οκτωβρίου 2023 | 18:00

Υβριδική διάλεξη: «Συστήματα Περιβαλλοντικής Διαχείρισης – Οφέλη και Προστιθέμενη Αξία κατά την Εφαρμογή τους»

Κεντρικό κτίριο ΑΠΚΥ, Λεωφόρος Γιάννου Κρανιδιώτη 33, 2220 Λατσιά, Λευκωσία

Live link: https://tinyurl.com/bddunxsp

Η συμβολή των προτύπων ISO και των Συστημάτων Περιβαλλοντικής Διαχείρισης στην επίτευξη στόχων αειφόρου ανάπτυξης και βιωσιμότητας σε ιδρυματικό, εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο είναι το αντικείμενο της εναρκτήριας διάλεξης του 6ου Κύκλου της Σειράς εξειδικευμένων Διαλέξεων σε θέματα Χημικής Μηχανικής–Μηχανικής Περιβάλλοντος και Διαχείρισης Περιβάλλοντος, που διοργανώνει το Μεταπτυχιακό πρόγραμμα «Διαχείριση και Προστασία Περιβάλλοντος» και το Εργαστήριο Χημικής Μηχανικής και Μηχανικής Αειφορίας του ΑΠΚΥ. Στηρίζει το Γραφείο της Επιτρόπου Περιβάλλοντος. Η υβριδική διάλεξη με τίτλο «Συστήματα Περιβαλλοντικής Διαχείρισης–Οφέλη και Προστιθέμενη Αξία κατά την Εφαρμογή τους» θα λάβει χώρα την Τετάρτη 25 Οκτωβρίου 2023 στις 18.00 με ομιλήτρια την Αθηνά Παναγιώτου, Γενική Διευθύντρια του Κυπριακού Οργανισμού Τυποποίησης (CYS).


Τετάρτη, 25 Οκτωβρίου 2023 | 19:30
 
Τηλεδιάλεξη: «Μετασχηματισμός ταυτοτήτων ενηλίκων μεταναστών και εκπαίδευση ενηλικών για ενεργό πολιτειότητα στη χώρα υποδοχής: Μια μελέτη περίπτωσης»
 
 

Διαδικτυακή διάλεξη στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Επαγγελματικών Δεξιοτήτων διοργανώνουν το Μεταπτυχιακό πρόγραμμα «Συνεχιζόμενη Εκπαίδευση και Διά Βίου Μάθηση» και το Erasmus Mundus International Master “Adult Education for Social Change” με την κυρία Γεωργία Μπάρκογλου, η οποία υποστήριξε πρόσφατα τη διδακτορική της διατριβή στο ΑΠΚΥ. Η διάλεξη με τίτλο «Μετασχηματισμός ταυτοτήτων ενηλίκων μεταναστών και εκπαίδευση ενηλίκων για ενεργό πολιτειότητα στη χώρα υποδοχής: Μια μελέτη περίπτωσης» θα λάβει χώρα την Tετάρτη, 25 Οκτωβρίου 2023, στις 19:30 μ.μ., και θα μεταδοθεί μέσω των εργαλείων τηλεκπαίδευσης του ΑΠΚΥ στον σύνδεσμο: https://tinyurl.com/2fp6rrw6


Παρασκευή, 27 Οκτωβρίου 2023 | 19:00 [ΑΝΑΒΟΛΗ]

Υβριδική διάλεξη: «Λιβάνιος, 'Μελέτη' 27: Ο δύσκολος γέροντας και ο γιος του. Μισανθρωπία και πολιτική του γέλωτος στην Αντιόχεια του 4ου αιώνα μ.Χ.»

Κτήριο Διοίκησης της Ελληνικής Τράπεζας στη Λευκωσία

Live link: https://tinyurl.com/2wmth2sm

Το Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. (ΚΕΛΟΠΟΣ) σε συνεργασία με το Πρόγραμμα «Σπουδές στον Ελληνικό Πολιτισμό» του ΑΠΚΥ διοργανώνουν σειρά διαλέξεων ανοικτών στο κοινό με θέματα που αφορούν σε διάφορες πτυχές της ελληνορωμαϊκής αρχαιότητας. Στη δεύτερη διάλεξη του Α’ Κύκλου της Σειράς την Παρασκευή, 27 Οκτωβρίου 2023 στις 19:00 με θέμα «Λιβάνιος, Μελέτη 27: Ο δύσκολος γέροντας και ο γιος του. Μισανθρωπία και πολιτική του γέλωτος στην Αντιόχεια του 4ου αιώνα μ.Χ.», προσκεκλημένος ομιλητής είναι ο Δρ Αντώνης Πετρίδης, Αναπληρωτής Καθηγητής στο ΑΠΚΥ.

Για δηλώσεις συμμετοχής: https://tinyurl.com/3ekvfvec


Κυριακή, 29 Οκτωβρίου 2023 | 20:00

Διαδικτυακή παρουσίαση Ερευνητικού Έργου Διεθνούς Συνεργασίας Pact4Skills

Live link: https://bit.ly/3BYQdkJ

Το έργο Pact4Skills χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Erasmus+ και στοχεύει στην παροχή δεξιοτήτων σε ανθρώπους που καλούνται να ανταποκριθούν στις νέες ανάγκες αναφορικά με τη διαχείριση ζητημάτων πολιτισμού στο πλαίσιο του σύγχρονου ψηφιακού πολιτισμού. Οι ειδικές αυτές δεξιότητες αφορούν στη διαπολιτισμικότητα, στον ψηφιακό κόσμο και στο επιχειρείν. Τις ως σήμερα δράσεις και τα ουσιώδη αποτελέσματά του θα παρουσιάσουν την Κυριακή 29 Οκτωβρίου στις 20:00, ο Δρ. Γεώργιος Παπαϊωάννου και η Δρ. Δωροθέα Παπαθανασίου-Τσουρτ, μέλη Συνεργαζόμενου Εκπαιδευτικού Προσωπικού του Μεταπτυχιακού προγράμματος «Πολιτιστική Πολιτική και Ανάπτυξη» του ΑΠΚΥ σε δημόσια τηλε-εκδήλωση, η οποία θα μεταδοθεί μέσω των εργαλείων τηλεκπαίδευσης του ΑΠΚΥ.