29
Δευ, Απρ

Πρόγραμμα Εκδηλώσεων : 15 - 19 Απριλίου 2024

Το πρόγραμμα εκδηλώσεων από 15 έως 19 Απριλίου 2024 του Ανοικτού Πανεπιστημίου Κύπρου (ΑΠΚΥ), δημόσιου πανεπιστημίου εξειδικευμένου στις σπουδές αποκλειστικά εξ αποστάσεως, περιλαμβάνει τηλεδιαλέξεις ανοικτές για το ευρύ κοινό.


Τρίτη, 16 Απριλίου 2024 | 18:00

Υβριδική Διάλεξη: «Πόλη και Κλιματική Αλλαγή (6ος Κύκλος Σειράς Διαλέξεων Περιβάλλοντος)»

Κτήριο της Σχολής Θετικών και Εφαρμοσμένων Επιστημών (Λεωφ. Γιάννου Κρανιδιώτη 89, 2231 Λατσιά)

Live link: https://tinyurl.com/bddunxsp

 

Την Τρίτη 16 Απριλίου 2024 θα πραγματοποιηθεί ανοικτή υβριδική διάλεξη με τίτλο «Πόλη και Κλιματική Αλλαγή», ομιλητής στην οποία θα είναι ο Δρ. Κωνσταντίνος Καρτάλης, Καθηγητής Φυσικής Περιβάλλοντος και Κλίματος στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Η διάλεξη εντάσσεται στο πλαίσιο του 6ου Κύκλου της Σειράς εξειδικευμένων Διαλέξεων σε θέματα Χημικής Μηχανικής – Μηχανικής Περιβάλλοντος και Διαχείρισης Περιβάλλοντος, που διοργανώνει το Μεταπτυχιακό πρόγραμμα «Διαχείριση και Προστασία Περιβάλλοντος» και το Εργαστήριο Χημικής Μηχανικής και Μηχανικής Αειφορίας του ΑΠΚΥ. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στις 18:00 μ.μ. στο Κτήριο της Σχολής Θετικών και Εφαρμοσμένων Επιστημών (Λεωφ. Γιάννου Κρανιδιώτη 89, 2231 Λατσιά, Λευκωσία) και θα μεταδοθεί ταυτόχρονα διαδικτυακά μέσω των εργαλείων τηλεκπαίδευσης του ΑΠΚΥ στον σύνδεσμο https://tinyurl.com/bddunxsp. Τη Σειρά Διαλέξεων στηρίζει το Γραφείο της Επιτρόπου Περιβάλλοντος.

Σύνδεσμος εγγραφής: https://forms.office.com/e/eDPBnTuJWp


Τετάρτη, 17 Απριλίου 2024 | 18:30

Υβριδική Διάλεξη: «The Implementation of the Total Quality Management (TQM) Model in Higher Education and its Possible Success at the Primary and Secondary Education Level»

Κεντρικό Κτήριο του ΑΠΚΥ (Λεωφόρος Γιάννου Κρανιδιώτη 33, 2220 Λατσιά)

Live link: https://bit.ly/3qc8lTL

 

Το Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα «Educational Leadership and Policy» του ΑΠΚΥ και ο Κυπριακός Όμιλος Εκπαιδευτικής Διοίκησης (ΚΟΕΔ), διοργανώνουν ανοικτή υβριδική διάλεξη με τίτλο «The Implementation of the Total Quality Management (TQM) Model in Higher Education and its Possible Success at the Primary and Secondary Education Level». Ομιλήτρια είναι η Δρ. Iman Rabah, Κοσμητόρισσα Διασφάλισης Ποιότητας στο Modern University for Business and Science (MUBS) του Λιβάνου, η οποία επισκέπτεται το ΑΠΚΥ στο πλαίσιο του προγράμματος Erasmus+ International Mobility. Η διάλεξη θα λάβει χώρα την Τετάρτη, 17 Απριλίου 2024, στις 18:30, στο Κεντρικό Κτήριο του ΑΠΚΥ στη Λευκωσία (Λεωφόρος Γιάννου Κρανιδιώτη 33, 2220 Λατσιά). Θα μεταδοθεί ταυτόχρονα και διαδικτυακά μέσω των εργαλείων τηλεκπαίδευσης του ΑΠΚΥ στον σύνδεσμο: https://bit.ly/3qc8lTL


Πέμπτη, 18 Απριλίου 2024 | 19:00

Τηλεδιάλεξη: «Το βοιωτικό ιερό των Μουσών στην Κοιλάδα των Μουσών από την Αρχαϊκή Περίοδο έως την Ύστερη Αρχαιότητα (5ος Κύκλος Σειράς Διαλέξεων για την Ύστερη Αρχαιότητα «Όταν ο Κόσμος μας έγινε Χριστιανικός»)»

Live link: https://shorturl.at/kBIOW

 

Το ιερό των Μουσών στην ομώνυμη Κοιλάδα στη Βοιωτία, που απετέλεσε το πρώτο Μουσείο της Ελληνικής αρχαιότητας, πραγματεύεται ο Δρ. Γιάννης Καλλιοντζής, Επίκουρος Καθηγητής Ρωμαϊκής Ιστορίας στο Τμήμα Ιστορίας του Ιονίου Πανεπιστημίου, στην έβδομη και τελευταία διάλεξη του 5ου Κύκλου της Σειράς Διαλέξεων για την Ύστερη Αρχαιότητα «Όταν ο Κόσμος μας έγινε Χριστιανικός» με τίτλο «Το βοιωτικό ιερό των Μουσών στην Κοιλάδα των Μουσών από την Αρχαϊκή Περίοδο έως την Ύστερη Αρχαιότητα». Η τηλεδιάλεξη θα μεταδοθεί την Πέμπτη 18 Απριλίου 2024, μέσω των εργαλείων τηλεκπαίδευσης του ΑΠΚΥ στον σύνδεσμο https://shorturl.at/kBIOW, στις 19:00. Τη Σειρά Διαλέξεων οργανώνει το Προπτυχιακό Πρόγραμμα «Σπουδές στον Ελληνικό Πολιτισμό» του ΑΠΚΥ και υποστηρίζει το Σωματείο Φοιτητών και Αποφοίτων του Προγράμματος «Σπουδές στον Ελληνικό Πολιτισμό». Χορηγός Επικοινωνίας είναι το Ραδιοφωνικό Ίδρυμα Κύπρου.

Σύνδεσμος εγγραφής: https://forms.office.com/e/RTfi7Fd8Kn


Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024 | 18:00

Τηλεδιάλεξη: Έχουν οι διάλεκτοι γραμματικούς κανόνες; Η αποκάλυψη των κανονικοτήτων της γλώσσας μέσα από την ποικιλότητα (5ος κύκλος Σειράς «Γλώσσα, Λογοτεχνία, Γραμματισμοί»)

Live link: https://tinyurl.com/w83nj23j

 

Τηλεδιάλεξη με τίτλο «Γραφική προσωδία και πολιτικός λόγος στο ελληνικό Reddit» διοργανώνει το Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα «Ελληνική Γλώσσα και Λογοτεχνία» του ΑΠΚΥ την Παρασκευή 19 Απριλίου 2024. Ομιλητής στη διάλεξη, η οποία είναι η έκτη και τελευταία εκδήλωση του 5ου Κύκλου της Σειράς Τηλεδιαλέξεων «Γλώσσα, Λογοτεχνία, Γραμματισμοί», είναι ο Δρ Γιάννης Ανδρουτσόπουλος, Καθηγητής Γερμανικής Γλωσσολογίας και Γλωσσολογίας των Μέσων στο Πανεπιστήμιο του Αμβούργου. Η τηλεδιάλεξη θα μεταδοθεί στις 18:00 μέσω των εργαλείων τηλεκπαίδευσης του ΑΠΚΥ στον σύνδεσμο https://tinyurl.com/w83nj23j

Σύνδεσμος εγγραφής: https://forms.office.com/e/7dPJY6jqV7


15-18 Απριλίου 2024 | 18:00

Ανοικτές Τηλεδιαλέξεις Dr Nino Tabeshadze | Cross-cultural communication on International Relations

 

Το ΑΠΚΥ επισκέπτεται η Δρ Nino Tabeshadze, Καθηγήτρια της Σχολής Κοινωνικών Επιστημών στο Georgian Institute of Public Affairs (GIPA), για μια σειρά ανοικτών τηλεδιαλέξεων στο πλαίσιο του Προγράμματος Διεθνούς Κινητικότητας Erasmus+. Το πρόγραμμα διδασκαλίας, το οποίο εντάσσεται στα Μεταπτυχιακά προγράμματα «ΠΝΥΚΑ: Πολιτική Ιστορία, Θεωρία και Πράξη» και «Επικοινωνία και Νέα Δημοσιογραφία», έχει γενικό τίτλο «Cross-cultural communication on International Relations» και θα πραγματοποιηθεί από τις 15 έως και τις 18 Απριλίου 2024. Κάθε διάλεξη αρχίζει στις 18:00 και θα μεταδίδεται μέσω των εργαλείων τηλεκπαίδευσης του ΑΠΚΥ στους συνδέσμους https://tinyurl.com/3mhtdbyy https://tinyurl.com/2fb35c2v

Εγγραφή για λήψη πιστοποιητικού παρακολούθησης: https://forms.office.com/e/uN1rNhfZLd

Περισσότερες πληροφορίες για την ομιλήτρια και για την κάθε διάλεξη ξεχωριστά ΕΔΩ


16-19 Απριλίου 2024

Ανοικτές διαλέξεις Dr Iman Rabah | Total Quality Management (TQM) & University Management Models

 

Το ΑΠΚΥ επισκέπτεται η Δρ Iman Rabah, Κοσμητόρισσα Διασφάλισης Ποιότητας στο Modern University for Business and Science (MUBS) του Λιβάνου, για μια σειρά ανοικτών διαλέξεων στο πλαίσιο του Προγράμματος Διεθνούς Κινητικότητας Erasmus+. Το πρόγραμμα διδασκαλίας, το οποίο εντάσσεται στα Μεταπτυχιακά προγράμματα «Educational Leadership and Policy» και «Διοίκηση, Τεχνολογία και Ποιότητα», έχει γενικό τίτλο «Total Quality Management (TQM) & University Management Models» και θα πραγματοποιηθεί από τις 16 έως και τις 19 Απριλίου 2024.

Εγγραφή για τις διαλέξεις της Σειράς και για λήψη πιστοποιητικού παρακολούθησης: https://forms.office.com/e/GzHhXnweb7

Περισσότερες πληροφορίες για την ομιλήτρια και για την κάθε διάλεξη ξεχωριστά ΕΔΩ