27
Σαβ, Απρ

Ανοικτές διαλέξεις Dr Iman Rabah | Total Quality Management (TQM) & University Management Models (15-19 Απριλίου 2024)

Το Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κύπρου (ΑΠΚΥ) επισκέπτεται η Δρ Iman Rabah, Κοσμητόρισσα Διασφάλισης Ποιότητας στο Modern University for Business and Science (MUBS) του Λιβάνου, για μια σειρά ανοικτών διαλέξεων στο πλαίσιο του Προγράμματος Διεθνούς Κινητικότητας Erasmus+. Η Δρ. Rabah έχει σημαντική ακαδημαϊκή και ερευνητική εμπειρία σε θέματα Επιχειρηματικής Έρευνας, Επιχειρηματικής Στατιστικής, Μεθόδων Έρευνας, Διαχείρισης Ποιότητας, Διαπολιτισμικής Διοίκησης, Ηγεσίας, Στρατηγικής Διοίκησης, Εκπαιδευτικής Διοίκησης και Διαχείρισης Αλλαγών. Το πρόγραμμα διδασκαλίας, το οποίο εντάσσεται στα Μεταπτυχιακά προγράμματα «Educational Leadership and Policy» και «Διοίκηση, Τεχνολογία και Ποιότητα» του ΑΠΚΥ, έχει γενικό τίτλο «Total Quality Management (TQM) & University Management Models».


Το πρόγραμμα των διαλέξεων από τις 16 έως και τις 19 Απριλίου 2024 έχει ως εξής:


  • Τρίτη 16 Απριλίου 2024 | 19:00 – 20:30

1η διάλεξη: Total Quality Management (TQM): The Concept of Quality and Challenges within the Total Quality Management Model.

Ο σκοπός αυτής της διάλεξης είναι να αναλύσει τη βασική φιλοσοφία και να τονίσει τους βασικούς πυλώνες της Διοίκησης Ολικής Ποιότητας (Δ.Ο.Π.), συμπεριλαμβανομένων προσεγγίσεων που αφορούν στους πελάτες, την ηγεσία, την ομαδική εργασία, την ενδυνάμωση, την εταιρική κουλτούρα και την συνεχή βελτίωση. Κατά τη διάρκεια της διάλεξης, θα συζητηθούν τα βραβεία ποιότητας που παρέχονται σε διάφορες χώρες του κόσμου, συμπεριλαμβανομένου του αντικτύπου τους σε δημόσιους οργανισμούς και κλάδους του ιδιωτικού τομέα.

Σύνδεσμος για διαδικτυακή παρακολούθησηhttps://tinyurl.com/57tdt9a9


  • Τετάρτη 17 Απριλίου 2024 | 18:30 – 20:00

2η Υβριδική διάλεξη: The Implementation of the Total Quality Management (TQM) Model in Higher Education and its Possible Success at the Primary and Secondary Education Level.

Στόχος της διάλεξης είναι να αναδείξει επιχειρηματικά μοντέλα και μοντέλα διοίκησης ποιότητας που αξιοποιούνται στην τριτοβάθμια, δευτεροβάθμια και πρωτοβάθμια εκπαίδευση. Η ομιλήτρια θα επικεντρωθεί σε ένα μοντέλο Διοίκησης Ολικής Ποιότητας (‘Total Quality Management’ – TQM) για την ανώτατη εκπαίδευση, το οποίο λαμβάνει υπόψη τις ακαδημαϊκές παραμέτρους και συμβάλλει στην ενίσχυση της ακαδημαϊκής αυτονομίας. Πρακτικές TQM έχουν εφαρμογή και στα σχολικά περιβάλλοντα, και η Δρ Rabah θα εστιάσει στο πώς μοντέλα διοίκησης και διασφάλισης ποιότητας μπορούν να υποστηρίξουν αποτελεσματικά τη λειτουργία σχολικών και εκπαιδευτικών μονάδων. Η διάλεξη πραγματοποιείται σε συνεργασία με τον Κυπριακό Όμιλο Εκπαιδευτικής Διοίκησης (ΚΟΕΔ).

Δια ζώσης παρακολούθηση: Κεντρικό Κτήριο του ΑΠΚΥ στη Λευκωσία (Λεωφόρος Γιάννου Κρανιδιώτη 33, Λατσιά, 2220)

Σύνδεσμος για διαδικτυακή παρακολούθηση: https://bit.ly/3qc8lTL


  • Πέμπτη 18 Απριλίου 2024 | 19:00 – 20:30

3η διάλεξη: Debatable concepts within TQM: Critical Analysis of the Implementation of TQM in Different Sectors.

Ο σκοπός αυτής της διάλεξης είναι να επανεξετάσει επιτυχείς και αποτυχημένες εφαρμογές μοντέλων Διοίκησης Ολικής Ποιότητας και προσπάθειες τροποποιήσεων των βασικών παραμέτρων και αρχών της μεθόδου αυτής, ώστε να εφαρμόζονται κατάλληλα στο πλαίσιο διαφορετικών επιχειρηματικών κλάδων και τομέων της οικονομίας.

Σύνδεσμος για διαδικτυακή παρακολούθηση: https://tinyurl.com/57tdt9a9


  • Παρασκευή 19 Απριλίου 2024 | 16:00 – 17:30

4η διάλεξη: University Management Models: The Balance between Total Quality Management and Traditional Higher Education Management Systems including Collegiality and Professional Autonomy

Στο πλαίσιο της εν λόγω διάλεξης, η Δρ Rabah θα πραγματευθεί επιχειρηματικά μοντέλα και μοντέλα Διοίκησης Ολικής Ποιότητας που δύναται να έχουν εφαρμογή σε περιβάλλοντα και ιδρύματα τριτοβάθμιας εκπαίδευσης.

Σύνδεσμος για διαδικτυακή παρακολούθηση: https://tinyurl.com/4562yphr

 


Εγγραφή για τις διαλέξεις της Σειράς και για λήψη πιστοποιητικού παρακολούθησης: https://forms.office.com/e/GzHhXnweb7

Περισσότερες πληροφορίες για την ομιλήτρια και για την κάθε διάλεξη ξεχωριστά ΕΔΩ

 

OUC Erasmus InvitedGuestsLectures Rabah 1200x600