27
Σαβ, Απρ

Ανοικτές Τηλεδιαλέξεις Dr Nino Tabeshadze | Cross-cultural communication on International Relations (15-19 Απριλίου 2024)

Το Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κύπρου (ΑΠΚΥ) επισκέπτεται η Δρ Nino Tabeshadze, Καθηγήτρια της Σχολής Κοινωνικών Επιστημών στο Georgian Institute of Public Affairs (GIPA), για μια σειρά ανοικτών τηλεδιαλέξεων στο πλαίσιο του Προγράμματος Διεθνούς Κινητικότητας Erasmus+. Το πρόγραμμα διδασκαλίας, το οποίο εντάσσεται στα Μεταπτυχιακά προγράμματα «ΠΝΥΚΑ: Πολιτική Ιστορία, Θεωρία και Πράξη» και «Επικοινωνία και Νέα Δημοσιογραφία» του ΑΠΚΥ, έχει γενικό τίτλο «Cross-cultural communication on International Relations».

Η Δρ. NinoTabeshadze είναι κάτοχος διδακτορικού διπλώματος στις Πολιτιστικές Σπουδές και Καθηγήτρια στη Σχολή Κοινωνικών Επιστημών στο Georgian Institute of Public Affairs (GIPA). Από το 2013, είναι επίσης Προσκεκλημένη Καθηγήτρια στη Σχολή Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών στο Tbilisi State University “Ivane Javakhishvili”. Είναι επίτιμο μέλος του World Museum εκπροσωπώντας τη Γεωργία και ήταν υποψήφια για το βραβείο Tsinandali 2017 στην κατηγορία Best Young Scholar of the Year.


Το πρόγραμμα των ανοικτών τηλεδιαλέξεων από τις 15 έως και τις 19 Απριλίου 2024 έχει ως εξής:

 

  • Δευτέρα 15 Απριλίου 2024 | 18:00 – 19:30

1η διάλεξη: Impact of Cross-cultural communication on International Relations

Η διάλεξη εστιάζει στη σημασία του πολιτισμού και της ταυτότητας στις διεθνείς σχέσεις και εγκύπτει  στις προκλήσεις που προκύπτουν από τη «διαπολιτισμική επικοινωνία». Θα υπογραμμίσει την ανάγκη για πολιτιστική ικανότητα, ευαισθησία και επίγνωση της μεροληψίας στη χάραξη πολιτικής για τη δημιουργία θετικών και παραγωγικών διεθνών σχέσεων. Η ομιλήτρια θα εστιάσει και στο πώς οι πολιτισμικές διαφορές πιθανόν οδηγούν σε συγκρούσεις.

Σύνδεσμος για διαδικτυακή παρακολούθηση: https://tinyurl.com/3mhtdbyy


  • Τρίτη 16 Απριλίου 2024 | 18:00 – 19:30

2η διάλεξη: Development of “Enemy Icon” through speech

 Η διάλεξη αυτή θα επικεντρωθεί στη ρητορική μίσους και στο πώς η γλώσσα που διαμορφώνει μίσος μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως στρατηγικό όπλο για τη δημιουργία «εχθρών» με αφηγηματικά πρότυπα που ακολουθεί η κοινωνία. Η έρευνα στην οποία εδράζεται η διάλεξη βασίζεται στην ανάλυση περιεχομένου ομιλιών που έγιναν από Ρώσους πολιτικούς μετά τον πόλεμο Γεωργίας – Ρωσίας τον Αύγουστο  του 2008.

Σύνδεσμος για διαδικτυακή παρακολούθηση: https://tinyurl.com/3mhtdbyy


  • Τετάρτη 17 Απριλίου 2024 | 18:00 – 19:30

3η διάλεξη: The role of Message in Communication

Η αποτελεσματική διαδικασία επικοινωνίας είναι προϋπόθεση για αποτελεσματική αλληλεπίδραση. Προνοεί χρήση ενός κοινού νοήματος μεταξύ του αποστολέα (κωδικοποιητής) και του παραλήπτη (αποκωδικοποιητής).

Σύνδεσμος για διαδικτυακή παρακολούθηση: https://tinyurl.com/2fb35c2v


  • Πέμπτη 18 Απριλίου 2024 | 18:00 – 19:30

4η διάλεξη: Understanding and Misunderstanding of Message 

Σε αυτή τη διάλεξη, θα συζητηθούν παραδείγματα κατανόησης και παρανόησης του επικοινωνιακού μηνύματος. Αναλύοντας δεδομένα από την πραγματική ζωή, η ομιλήτρια θα εστιάσει σε διάφορους τύπους τέτοιων παραδειγμάτων κατανόησης, θα αναλύσει την πηγή τους και θα εξηγήσει γιατί αποτελούν κανόνα στη διαδικασία κατανόησης.

Σύνδεσμος για διαδικτυακή παρακολούθηση: https://tinyurl.com/2fb35c2v


Εγγραφή για τις διαλέξεις της Σειράς & για λήψη πιστοποιητικού συμμετοχής: https://forms.office.com/e/uN1rNhfZLd

Περισσότερες πληροφορίες για την ομιλήτρια και για την κάθε διάλεξη ξεχωριστά ΕΔΩ

 

OUC Erasmus InvitedGuestsLectures Tabeshadze April2024