26
Παρ, Απρ

Πρόγραμμα Τηλε-εκδηλώσεων ΑΠΚΥ: 17-21 Μαΐου 2021

Το πρόγραμμα εκδηλώσεων από 17 έως 21 Μαΐου 2021 του Ανοικτού Πανεπιστημίου Κύπρου (ΑΠΚΥ) περιλαμβάνει τις παρακάτω εκδηλώσεις, ανοικτές στο ευρύ κοινό.


Δευτέρα 17 Μαΐου | 19:00

Διαδικτυακή Παρουσίαση ΜΠΣ «Ψηφιακό Δράμα και Θέατρο στη Μελέτη του Αρχαίου Ελληνικού Πολιτισμού»

Το καινοτόμο και μοναδικό στον ελληνόφωνο χώρο στα πεδία που πραγματεύεται Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών «Ψηφιακό Δράμα και Θέατρο στη Μελέτη του Αρχαίου Ελληνικού Πολιτισμού» παρουσιάζει το ΑΠΚΥ. Στην παρουσίαση συμμετέχουν ο Ακαδημαϊκός Υπεύθυνος του Προγράμματος, Δρ. Θεόδωρος Γραμματάς, Ομότιμος Καθηγητής Θεατρολογίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ και τα μέλη της ακαδημαϊκής ομάδας Βάϊος Λιαπής, Καθηγητής Θεατρικών Σπουδών στο ΑΠΚΥ και Κλειώ Φανουράκη, Επίκουρη Καθηγήτρια Θεατρολογίας στο Τμήμα Θεατρικών Σπουδών του ΕΚΠΑ, σκηνοθέτις και δραματουργός.

Live link: https://bit.ly/3y1WtGy

Το Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα «Ψηφιακό Δράμα και Θέατρο στη Μελέτη του Αρχαίου Ελληνικού Πολιτισμού», όπως όλα τα προσφερόμενα προγράμματα σπουδών του ΑΠΚΥ για το ακαδημαϊκό έτος 2021-2022, δέχεται αιτήσεις εισδοχής ως τις 25 Μαΐου 2021. Οι αιτήσεις υποβάλλονται διαδικτυακά μέσω του ιστοχώρου του ΑΠΚΥ στο www.ouc.ac.cy.


Tρίτη 18 Μαΐου| 18:30

Εκδήλωση: “Adult Learning in Greek Museums: from the present to the future”

Το σύγχρονο μουσείο αποτελεί πολιτιστικό χώρο με εκθέματα και πόρους που συναποτελούν ένα μη τυπικό εκπαιδευτικό περιβάλλον με ευκαιρίες μάθησης όχι μόνο για παιδιά, αλλά και για ενήλικες. Το θέμα «Adult Learning in Greek Museums: from the present to the future» αναπτύσσουν σε τηλεδιάλεξη που θα δοθεί στην αγγλική γλώσσα, ο Δρ Γεώργιος Παπαϊωάννου, Ακαδημαϊκός Υπεύθυνος του Μεταπτυχιακού προγράμματος «Πολιτιστική Πολιτική και Ανάπτυξη» του ΑΠΚΥ και Αναπληρωτής Καθηγητής Μουσειολογίας στο Ιόνιο Πανεπιστήμιο και ο Παναγιώτης Σαραντίδης, Ερευνητής του Εργαστήριου Μουσειολογίας του Ιονίου Πανεπιστημίου.

Live link: https://bit.ly/2R0uAhI


Τετάρτη 19 Μαΐου | 18:00

Τηλεδιάλεξη: Διαδικτυακή Εκδήλωση «Προσφυγές Κυπρίων νs Τουρκίας στο ΕΔΑΔ: Τελευταίες Εξελίξεις»

Το ιστορικό των προσφυγών Κυπρίων πολιτών εναντίον της Τουρκίας στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (ΕΔΑΔ), με ορόσημα δύο σημαντικές υποθέσεις που κλήθηκε το ΕΔΑΔ να εκδικάσει (Λοϊζίδου νs Τουρκία και Δημόπουλος νs Τουρκία), καθώς και τις τελευταίες εξελίξεις που αφορούν παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων και περιουσιών, θα αναλύσει και θα συζητήσει σε διαδικτυακή εκδήλωση με θέμα «Προσφυγές Κυπρίων νs Τουρκίας στο ΕΔΑΔ: Τελευταίες Εξελίξεις», ο δικηγόρος Αχιλλέας Δημητριάδης.

Η τηλε-εκδήλωση διοργανώνεται από το Μεταπτυχιακό πρόγραμμα «Δίκαιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης» του ΑΠΚΥ και απευθύνεται τόσο στον δικηγορικό κόσμο (με εγγραφή εδώ https://tinyurl.com/595m2s3n), όσο και στο ευρύ κοινό.

Live link: https://tinyurl.com/pppa2cb3


Τετάρτη 19 Μαΐου | 20:00

Τηλεδιάλεξη: «Η ελληνική εκδοχή του κράτους πρόνοιας (1951-2008): μια ιστορία μεταρρυθμίσεων και ανισοτήτων»

Το θέμα «Η ελληνική εκδοχή του κράτους πρόνοιας (1951-2008): μια ιστορία μεταρρυθμίσεων και ανισοτήτων» πραγματεύεται ο Κωνσταντίνος Φ. Δουκάκης, Δρ. Οικονομικής Ιστορίας και διδάσκων στο Μεταπτυχιακό πρόγραμμα «ΠΝΥΚΑ: Πολιτική Ιστορία, Θεωρία και Πράξη» του ΑΠΚΥ, σε ανοικτή τηλεδιάλεξη, με την οποία ολοκληρώνεται ο Κύκλος δημόσιων τηλεδιαλέξεων «Όψεις της πολιτικής οικονομίας: διεθνές εμπόριο, οικονομική πολιτική & κοινωνικό κράτος».

Ο ομιλητής θα επικεντρώσει τη διάλεξή του σε μία σειρά από κομβικά σημεία που αφορούν τα ζητήματα της κοινωνικής πρόνοιας και της υγειονομικής περίθαλψης, τα οποία βρίσκονται, εδώ και αρκετές δεκαετίες, στο επίκεντρο της πολιτικής διαμάχης στην Ελλάδα.

Live link: https://bit.ly/3dnsajE

Για πιστοποιητικό συμμετοχής απαιτείται εγγραφή στον σύνδεσμο https://tinyurl.com/1qb5ovpa.


Παρασκευή 21 Μαΐου | 19:30

Τηλεδιάλεξη: «Η δυναμική και τα όρια της μετανεωτερικής πόλης στη νεοελληνική πεζογραφία τη δεκαετία 2010-2020»

Στην τελευταία διάλεξη του 2ου Κύκλου τηλεδιαλέξεων «Γλώσσα, Λογοτεχνία, Γραμματισμοί», τον οποίο διοργανώνει το Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα «Ελληνική Γλώσσα και Λογοτεχνία» του ΑΠΚΥ, η Παναγιώτα Καραβία, Επίκουρη Καθηγήτρια στο Τμήμα Φιλολογίας του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, θα αναπτύξει το θέμα «Η δυναμική και τα όρια της μετανεωτερικής πόλης στη νεοελληνική πεζογραφία τη δεκαετία 2010-2020».

Live link: https://tinyurl.com/w83nj23j

Εγγραφές για πιστοποιητικό συμμετοχής: https://tinyurl.com/9k87nfhv