28
Κυρ, Απρ

Κύκλος δημόσιων τηλεδιαλέξεων με τίτλο: «Όψεις της πολιτικής οικονομίας: διεθνές εμπόριο, οικονομική πολιτική & κοινωνικό κράτος»

Το έτος 2021 συμπληρώνονται 200 χρόνια από την έναρξη της Επανάστασης του 1821. Η σημαντική αυτή επέτειος βρίσκει την Ελλάδα βαθιά τραυματισμένη από μια πολύχρονη οικονομική κρίση, οι αρνητικές συ­νέπειες της οποίας επαυξήθηκαν εσχάτως και λόγω της πανδημίας του κορονοϊού covid-19. Θεωρώντας πως η γόνιμη εξοικείωση όλων των  πολιτών με ζητήματα οικονομικής σκέψης και πολιτικής αποτελεί θεμε­λιώδη προϋπόθεση για τη χάραξη ενός πιο ευοίωνου μέλλοντος, το Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών «ΠΝΥΚΑ: Πολιτική Ιστορία, Θεωρία και Πράξη» (ΜΠΣ «ΠΝΥΚΑ») του Ανοικτού Πανεπιστημίου Κύπρου (ΑΠΚΥ) διοργανώνει Κύκλο Δημόσιων Τηλεδιαλέξεων με τίτλο: «Όψεις της πολιτικής οικο­νομίας: διεθνές εμπόριο, οικονομική πολιτική και κοινωνικό κράτος».

Οι τηλεδιαλέξεις, οι οποίες θα πραγματοποιηθούν κατά το τρέχον ακαδημαϊκό εξάμηνο (Φεβρουάριος - Μάιος 2021), είναι ανοιχτές στην πανεπιστημιακή κοινότητα του ΑΠΚΥ και στο ευρύτερο κοινό και θα μεταδίδονται διαδικτυακά, με ελεύθερη πρόσβαση, χωρίς εγγραφή, μέσω της Πλατφόρμας Τηλεκπαίδευσης του Πανεπιστημίου στον σύνδεσμο: https://bit.ly/3dnsajE


 * Στους συμμετέχοντες που θα συμπληρώσουν τα στοιχεία τους ΕΔΩ θα δοθεί βεβαίωση παρακολούθησης.


ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΥΚΛΟΥ ΤΗΛΕΔΙΑΛΕΞΕΩΝ

 

  • Τετάρτη 24 Φεβρουαρίου 2021, 19:00

Νικόλαος Κοσκινάς (Δρ. Οικονομικής Κοινωνιολογίας του Παντείου Πανεπιστημίου): Το διεθνές εμπόριο ως οικονομικό πεδίο.

  • Τετάρτη 17 Μαρτίου 2021, 19:00

Βασίλης Πατρώνης (Καθηγητής Οικονομικής Ιστορίας στο Τμήμα Οικονομικών Επιστημών του Πα­νεπιστημίου Πατρών): Από την οικονομική ιστορία στην οικονομική πολιτική: η εξέλιξη της ελληνικής οικονομίας στη μετα­πολεμική περίοδο (1949-2001).

  • Τετάρτη 14 Απριλίου 2021, 19:00

Μιχαήλ Ζουμπουλάκης (Καθηγητής της Μεθοδολογίας και Ιστορίας της Οικονομικής Σκέψης στο Τμήμα Οικονομικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας): Το κοινωνικό κράτος στη βρετανι­κή κλασσική πολιτική οικονομία.

  • Τετάρτη 19 Μαΐου 2021, 20:00

Κωνσταντίνος Φ. Δουκάκης (Δρ. Οικονομικής Ιστορίας του Ιονίου Πανεπιστημίου, Διδάσκων στο Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κύπρου και στο Ιόνιο Πανεπιστήμιο): Η ελληνική εκδοχή του κράτους πρόνοιας (1951-2008): μια ιστορία μεταρρυθμίσεων και ανισοτήτων.


Την επιστημονική επιμέλεια και οργάνωση του Κύκλου Δημόσιων Τηλεδιαλέξεων έχει ο Κωνσταντίνος Φ. Δουκάκης (Δρ. Οικονομικής Ιστορίας του Ιονίου Πανεπιστημίου, ΜΠΣ «ΠΝΥΚΑ: Πολιτική Ιστορία, Θεωρία και Πράξη», Συντονιστής Θ.Ε. ΠΙΘ511: Πολιτική και Οικονομική Θεω­ρία).

 

 

PNYKA 2ndLectureSeries Generic