27
Σαβ, Απρ

Πρόγραμμα Εκδηλώσεων : 26 - 29 Μαρτίου 2024

Το πρόγραμμα εκδηλώσεων από 26 έως 29 Μαρτίου 2024 του Ανοικτού Πανεπιστημίου Κύπρου (ΑΠΚΥ), δημόσιου πανεπιστημίου εξειδικευμένου στις σπουδές αποκλειστικά εξ αποστάσεως, περιλαμβάνει τηλεδιαλέξεις ανοικτές για το ευρύ κοινό.


Τρίτη, 26 Μαρτίου 2024 | 19:00

Τηλεδιάλεξη: «Ο Μοντερνισμός ως μια απόπειρα βαθύτερης προσέγγισης των πραγμάτων»

Live link: https://tinyurl.com/w764ttwm

 

Δημόσια τηλεδιάλεξη με τίτλο «Ο Μοντερνισμός ως μια απόπειρα βαθύτερης προσέγγισης των πραγμάτων» διοργανώνει το Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα «Θεατρικές Σπουδές» του ΑΠΚΥ. Το θέμα πραγματεύεται η Δρ Κορίνα Πρεβεδουράκη, διακεκριμένη εικαστικός και Διδάκτωρ της Σχολής Ανθρωπιστικών Επιστημών του Τ.Ε.Π.Α.Ε.Σ. Πανεπιστημίου Αιγαίου στην Παιδαγωγική της Τέχνης. Τη συζήτηση θα συντονίσει η Δρ. Ελένη Γκίνη, Διδάσκουσα Θεωρίας του Θεάτρου. Η ομιλήτρια θα παρουσιάσει μία περιδιάβαση των εικαστικών κινημάτων που καθόρισαν το προφίλ του μοντερνισμού και θα γίνει σύνδεση με τις εμβληματικές μορφές των θεατρικών συγγραφέων και κυρίως των ζωγράφων (και των Σχολών τους). Επιπλέον, θα εστιάσει στα καλλιτεχνικά ερωτήματα που προέκυψαν και θα ανιχνευθεί ο πυρήνας που οδήγησε στη μεταμοντέρνα εποχή. Η παρακολούθηση της τηλεδιάλεξης, που θα αρχίσει στις 19:00 μ.μ., γίνεται μέσω των εργαλείων τηλεκπαίδευσης του ΑΠΚΥ από τον σύνδεσμο https://tinyurl.com/w764ttwm


Τετάρτη, 27 Μαρτίου 2024 | 18:00

Τηλεδιάλεξη: «Καταπολέμηση της βίας κατά των γυναικών: Ο ρόλος και το έργο της GREVIO»

Live link: https://tinyurl.com/6d9ynxr7

 

Η Σύμβαση του Συμβουλίου της Ευρώπης για την Πρόληψη και Καταπολέμηση της Βίας κατά των Γυναικών και της ενδοοικογενειακής βίας αποτελεί το πιο πλήρες νομικά δεσμευτικό διεθνές κείμενο για την αντιμετώπιση της έμφυλης βίας σε βάρος των γυναικών. Για το έργο της ανεξάρτητης αρχής που παρακολουθεί την εφαρμογή της Σύμβασης θα μιλήσει η Δρ Μαρία-Ανδριανή Κωστοπούλου, Πρόεδρος της GREVIO και Αν. Διευθύντρια του Ιδρύματος Μαραγκοπούλου για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, σε ανοικτή τηλεδιάλεξη με τίτλο «Καταπολέμηση της βίας κατά των γυναικών: Ο ρόλος και το έργο της GREVIO». Η τηλεδιάλεξη διοργανώνεται την Τετάρτη 27 Μαρτίου 2024 στις 18:00 μ.μ. από το Προπτυχιακό Πρόγραμμα (ΒΑ) στη Νομική του ΑΠΚΥ και την Έδρα Jean Monnet «Θεσμοί της Ευρωπαϊκής Ένωσης, Δικαιώματα και Δικαστική Ολοκλήρωση», την οποία κατέχει ο Αναπληρωτής Καθηγητής Ενωσιακού Διοικητικού Δικαίου του ΑΠΚΥ Αλέξανδρος Τσαδήρας. Η παρακολούθηση της τηλεδιάλεξης είναι ελεύθερη για κάθε ενδιαφερόμενο μέσω των εργαλείων τηλεκπαίδευσης του ΑΠΚΥ στον σύνδεσμο https://tinyurl.com/6d9ynxr7


Τετάρτη, 27 Μαρτίου 2024 | 19:00

Τηλεδιάλεξη: «Θέατρο και Περιβάλλον: Ιστορικές Συνέχειες και Σύγχρονες Προσεγγίσεις»

Live link: https://tinyurl.com/w764ttwm

 

Τηλεσεμινάριο με τίτλο: «Θέατρο και Περιβάλλον: Ιστορικές Συνέχειες και Σύγχρονες Προσεγγίσεις» διοργανώνει το Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών «Θεατρικές Σπουδές» του ΑΠΚΥ. Η εισηγήτρια Δρ Βίκυ Αγγελάκη, Καθηγήτρια στο Τμήμα Ανθρωπιστικών και Κοινωνικών Επιστημών του Mid Sweden University, θα παρουσιάσει μια αναδρομή, μέσω παραστασιολογίας και συγκριτικής ανάλυσης, σε κάποιες από τις πλέον σημαντικές στιγμές στον ευρωπαϊκό χώρο στη σχέση περιβάλλοντος και θεάτρου. Το τηλεσεμινάριο θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη, 27 Μαρτίου 2024, στις 19:00 και θα μεταδοθεί διαδικτυακά μέσω των εργαλείων τηλεκπαίδευσης του ΑΠΚΥ στον σύνδεσμο https://tinyurl.com/w764ttwm.


Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024 | 19:00

Τηλεδιάλεξη: “‘What will you lose if I laugh?’: Comedic Shows, Urbanity and Christianization in Late Antiquity” (5ος Κύκλος της Σειράς Διαλέξεων για την Ύστερη Αρχαιότητα «Όταν ο Κόσμος μας έγινε Χριστιανικός»)

Live link: https://shorturl.at/kBIOW

 

Η τέταρτη διάλεξη του 5ου Κύκλου της Σειράς Διαλέξεων για την Ύστερη Αρχαιότητα «Όταν ο Κόσμος μας έγινε Χριστιανικός» έχει τίτλο «‘What will you lose if I laugh?’: Comedic Shows, Urbanity and Christianization in Late Antiquity» και θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακά την Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 στις 19:00. Ομιλητής είναι ο Δρ. Richard Lim Καθηγητής Ιστορίας στο Smith College της Μασαχουσέτης. Η εκδήλωση θα μεταδοθεί μέσω των εργαλείων τηλεκπαίδευσης του ΑΠΚΥ στον σύνδεσμο https://shorturl.at/kBIOW. Τη Σειρά Διαλέξεων οργανώνει το Προπτυχιακό Πρόγραμμα «Σπουδές στον Ελληνικό Πολιτισμό» και υποστηρίζει το Σωματείο Φοιτητών και Αποφοίτων του Προγράμματος «Σπουδές στον Ελληνικό Πολιτισμό». Χορηγός Επικοινωνίας είναι το Ραδιοφωνικό Ίδρυμα Κύπρου.


Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024 | 18:00

Τηλεδιάλεξη: Έχουν οι διάλεκτοι γραμματικούς κανόνες; Η αποκάλυψη των κανονικοτήτων της γλώσσας μέσα από την ποικιλότητα (5ος κύκλος Σειράς «Γλώσσα, Λογοτεχνία, Γραμματισμοί»)

Live link: https://tinyurl.com/w83nj23j

 

«Έχουν οι διάλεκτοι γραμματικούς κανόνες; Η αποκάλυψη των κανονικοτήτων της γλώσσας μέσα από την ποικιλότητα»είναι το θέμα της τρίτης τηλεδιάλεξης του 5ου Κύκλου της Σειράς Τηλεδιαλέξεων «Γλώσσα, Λογοτεχνία, Γραμματισμοί», την οποία διοργανώνει το Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα «Ελληνική Γλώσσα και Λογοτεχνία» του ΑΠΚΥ. Στόχος της τηλεδιάλεξης, με ομιλητή τον Δρα Δημήτρη Μιχελιουδάκη, Επίκουρο Καθηγητή γενικής γλωσσολογίας στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, την Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024, είναι να εξεταστούν τα γραμματικά φαινόμενα σε (κυρίως βόρειες) ποικιλίες της ελληνικής, τα οποία ξαφνιάζουν, αφενός λόγω της απόκλισής τους από την πρότυπη ποικιλία, αφετέρου λόγω της φαινομενικής δυσκολίας να οριοθετηθούν και να προβλεφθεί με ακρίβεια η επιλογή αυτών των δομών από μέρους των ομιλητ(ρι)ών. Η τηλεδιάλεξη θα μεταδοθεί στις 18:00 μέσω των εργαλείων τηλεκπαίδευσης του ΑΠΚΥ στον σύνδεσμο https://tinyurl.com/w83nj23j

Σύνδεσμος εγγραφής: https://forms.office.com/e/7dPJY6jqV7