19
Τρι, Μαρ

Πρόγραμμα Τηλε-εκδηλώσεων : 23-30 Σεπτεμβρίου 2021

Το πρόγραμμα εκδηλώσεων από 23 έως 30 Σεπτεμβρίου 2021 του Ανοικτού Πανεπιστημίου Κύπρου (ΑΠΚΥ) περιλαμβάνει τις παρακάτω εκδηλώσεις, ανοικτές στο ευρύ κοινό.


Πέμπτη 23 Σεπτεμβρίου | 19:00

Τηλεδιάλεξη: Research ethics in social sciences – main issues and concerns: Research ethics in social sciences – main issues and concerns

 

Τηλεδιάλεξη με θέμα «Research ethics in social sciences – main issues and concerns» και ομιλητή τον Δρα Tomasz Zarębski, Aναπληρωτή Kαθηγητή στο University of Lower Silesia της Πολωνίας, φιλοξενεί το Μεταπτυχιακό πρόγραμμα «Συνεχιζόμενη Εκπαίδευση και Διά Βίου Μάθηση» του ΑΠΚΥ.

Ο Δρ. Zarębski επισκέπτεται το ΑΠΚΥ στο πλαίσιο του προγράμματος Erasmus+ για πρόγραμμα σύντομης διδασκαλίας και στο πλαίσιο αυτό θα δώσει δύο ανοικτές διαλέξεις σε θέματα ερευνητικής μεθοδολογίας, ηθικής και δεοντολογίας στις κοινωνικές επιστήμες.

Live link: https://bit.ly/3ED6ltJ



Παρασκευή 24 Σεπτεμβρίου | 19:00

Τηλεδιάλεξη: Αναζητώντας τα θεμέλια του ελληνικού συστήματος κοινωνικής προστασίας: Όψεις κοινωνικής πρόνοιας στην Επαναστατημένη Ελλάδα

 

Προς τιμήν των 200 ετών από την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης και στο πλαίσιο των δράσεων του Προπτυχιακού προγράμματος «Σπουδές στον Ελληνικό Πολιτισμό» και του Μεταπτυχιακού προγράμματος «ΠΝΥΚΑ: Πολιτική Ιστορία, Θεωρία και Πράξη» του ΑΠΚΥ διοργανώνεται δημόσια τηλεδιάλεξη με ομιλητή τον Δρα Κωνσταντίνο Δουκάκη (ΑΠΚΥ, Ιόνιο Πανεπιστήμιο) και θέμα «Αναζητώντας τα θεμέλια του ελληνικού συστήματος κοινωνικής προστασίας: Όψεις κοινωνικής πρόνοιας στην Επαναστατημένη Ελλάδα». Η ομιλία, η οποία  διοργανώνεται υπό την αιγίδα τής Επιτροπής Εορτασμών Κύπρου 1821-2021, πραγματεύεται την πορεία του σύγχρονου ελληνικού κοινωνικού κράτους και αναζητεί τις ρίζες της κοινωνικής πρόνοιας στα χρόνια του επαναστατικού αγώνα.

Live link: https://bit.ly/3dnsajE


Δευτέρα 27 Σεπτεμβρίου | 19:00

Τηλεδιάλεξη: Publication ethics in practice

 

Στη δεύτερη τηλεδιάλεξη του Aναπληρωτή Kαθηγητή Tomasz Zarębski με θέμα «Publication ethics in practice», ο ομιλητής θα πραγματευθεί την ηθική των δημοσιεύσεων μιας έρευνας από την πλευρά του εκδότη και θα παρουσιάσει πιθανές ανάρμοστες πρακτικές ερευνητών/συγγραφέων (π.χ. λογοκλοπή, κατασκευή δεδομένων, κ.λπ.), καθώς και στρατηγικές που οι εκδότες/συντάκτες μπορούν να αξιοποιήσουν για να αντισταθμίσουν τέτοιες μεθόδους.

Live link: https://bit.ly/3ED6ltJ


Τετάρτη 29 Σεπτεμβρίου | 17:00

Διαδικτυακό σεμινάριο: Κίνητρα - Μάθηση - Επίτευξη στόχων

 Με στόχο την καλύτερη δυνατή εξατομικευμένη φοιτητική εμπειρία, η Μονάδα Υποστήριξης Φοιτητών και Προγραμμάτων Σπουδών του ΑΠΚΥ εγκαινιάζει σειρά δωρεάν σεμιναρίων συμβουλευτικής και ψυχολογικής στήριξης, προσαρμοσμένα στις ανάγκες της παγκόσμιας φοιτητικής κοινότητας του ΑΠΚΥ, κάθε τελευταία Τετάρτη του μήνα. Τα σεμινάρια είναι διαδικτυακά και θα μεταδίδονται ζωντανά και ανοιχτά σε κάθε ενδιαφερόμενο μέσω της υπερσύγχρονης Πλατφόρμας Τηλεκπαίδευσης του ΑΠΚΥ.

Το πρώτο σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη, 29 Σεπτεμβρίου και έχει θέμα: «Κίνητρα - Μάθηση - Επίτευξη στόχων».

Live link: https://tinyurl.com/38jtp8pf