17
Κυρ, Οκτ

Τηλεδιάλεξη: «Research ethics in social sciences – main issues and concerns»

Το Μεταπτυχιακό πρόγραμμα «Συνεχιζόμενη Εκπαίδευση και Διά Βίου Μάθηση» του Ανοικτού Πανεπιστημίου Κύπρου φιλοξενεί, μέσω του προγράμματος Erasmus+, τον Δρα Tomasz Zarębski, Aναπληρωτή Kαθηγητή στο Πανεπιστήμιο της Κάτω Σιλεσίας (University of Lower Silesia) της Πολωνίας για πρόγραμμα σύντομης διδασκαλίας. Στο πλαίσιο της επίσκεψής του στην Κύπρο, ο Δρ. Zarębski θα δώσει δύο (2) τηλεδιαλέξεις ανοιχτές και στο ευρύ κοινό.

Η πρώτη τηλεδιάλεξη θα λάβει χώρα την Πέμπτη, 23 Σεπτεμβρίου 2021, μεταξύ 19.00 και 21.00, και έχει θέμα: «Research ethics in social sciences – main issues and concerns». Θα μεταδοθεί διαδικτυακά μέσω των εργαλείων τηλεκπαίδευσης του ΑΠΚΥ στον σύνδεσμο: https://bit.ly/3ED6ltJ

Στην ομιλία του ο Δρ. Zarębski θα εισάγει το κοινό σε ζητήματα ερευνητικής μεθοδολογίας, ηθικής και δεοντολογίας στις κοινωνικές επιστήμες. Θα επικεντρωθεί σε πιθανούς κινδύνους για την εγκυρότητα μιας εμπειρικής έρευνας, καθώς και σε στρατηγικές και μεθόδους για την ελαχιστοποίησή τους. Θα αναφερθεί, ακόμη, σε παραδείγματα παραβίασης ηθικών κανόνων σε ερευνητικές δραστηριότητες που άπτονται των κοινωνικών επιστημών.

Η δεύτερη τηλεδιάλεξη θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα, 27 Σεπτεμβρίου 2021, και έχει θέμα: «Publication ethics in practice». Θα μεταδοθεί διαδικτυακά (19.00 - 21.00 μ.μ.) στον σύνδεσμο https://bit.ly/3ED6ltJ.

Ο Δρ. Tomasz Zarębski είναι Αναπληρωτής Καθηγητής στο Τμήμα Επιστημών της Αγωγής του University of Lower Silesia και αρχισυντάκτης του επιστημονικού περιοδικού INSTEAD: Interdisciplinary Studies in Education & Society (Teraźniejszość – Człowiek – Edukacja). Ολοκλήρωσε τις μεταπτυχιακές και διδακτορικές του σπουδές στη φιλοσοφία στο Πανεπιστήμιο του Βρότσλαβ (University of Wrocław). Η έρευνά του επικεντρώνεται κυρίως στη φιλοσοφία της γλώσσας και τη σύνδεσή της με τις γνωστικές επιστήμες, τη θεωρία της επιχειρηματολογίας, τη θεωρία του ορθολογισμού, τον πραγματισμό και τον νεοπραγματισμό. Στα ερευνητικά του ενδιαφέρονται εντάσσεται, επίσης, η φιλοσοφία της εκπαίδευσης και η ένταξη φιλοσοφικών ιδεών στην παιδική λογοτεχνία.


Καταχωρήστε την εκδήλωση στο ημερολόγιό σας

Apple Google Office 365 Outlook Outlook.com Yahoo

.