19
Τρι, Μαρ

Τηλεδιάλεξη: «Publication ethics in practice»

Το Μεταπτυχιακό πρόγραμμα «Συνεχιζόμενη Εκπαίδευση και Διά Βίου Μάθηση» του Ανοικτού Πανεπιστημίου Κύπρου φιλοξενεί, μέσω του προγράμματος Erasmus+, τον Δρα Tomasz Zarębski, Aναπληρωτή Kαθηγητή στο Πανεπιστήμιο της Κάτω Σιλεσίας (University of Lower Silesia) της Πολωνίας για πρόγραμμα σύντομης διδασκαλίας. Στο πλαίσιο της επίσκεψής του στην Κύπρο, ο Δρ. Zarębski θα δώσει δύο (2) τηλεδιαλέξεις ανοιχτές και στο ευρύ κοινό. H πρώτη τηλεδιάλεξη με θέμα «Research ethics in social sciences – main issues and concerns» πραγματοποιήθηκε στις 23 Σεπτεμβρίου 2021.

Η δεύτερη διάλεξη με θέμα «Publication ethics in practice» θα λάβει χώρα τη Δευτέρα 27 Σεπτεμβρίου 2021, μεταξύ 19.00 και 21.00, και θα μεταδοθεί διαδικτυακά μέσω των εργαλείων τηλεκπαίδευσης του ΑΠΚΥ στον σύνδεσμο: https://bit.ly/3ED6ltJ

Στη διάλεξή του ο ομιλητής θα πραγματευθεί την ηθική των δημοσιεύσεων μιας έρευνας από την πλευρά του εκδότη. Θα παρουσιάσει πιθανές ανάρμοστες πρακτικές ερευνητών/συγγραφέων (π.χ. λογοκλοπή, κατασκευή δεδομένων, κ.λπ.) και στρατηγικές που οι εκδότες/συντάκτες μπορούν να αξιοποιήσουν για να αντισταθμίσουν τέτοιες μεθόδους.

Ο Δρ. Tomasz Zarębski είναι Αναπληρωτής Καθηγητής στο Τμήμα Επιστημών της Αγωγής του University of Lower Silesia και αρχισυντάκτης του επιστημονικού περιοδικού INSTEAD: Interdisciplinary Studies in Education & Society (Teraźniejszość – Człowiek – Edukacja). Ολοκλήρωσε τις μεταπτυχιακές και διδακτορικές του σπουδές στη φιλοσοφία στο Πανεπιστήμιο του Βρότσλαβ (University of Wrocław). Η έρευνά του επικεντρώνεται κυρίως στη φιλοσοφία της γλώσσας και τη σύνδεσή της με τις γνωστικές επιστήμες, τη θεωρία της επιχειρηματολογίας, τη θεωρία του ορθολογισμού, τον πραγματισμό και τον νεοπραγματισμό. Στα ερευνητικά του ενδιαφέρονται εντάσσεται, επίσης, η φιλοσοφία της εκπαίδευσης και η ένταξη φιλοσοφικών ιδεών στην παιδική λογοτεχνία.

 

Καταχωρήστε την εκδήλωση στο ημερολόγιό σας

Apple Google Office 365 Outlook Outlook.com Yahoo