19
Τρι, Μαρ

Διαδικτυακή Ημερίδα: «Making a PULCHRA World»

 

Το ερευνητικό έργο "PULCHRA" (Science in the City: Building Participatory Urban Learning Community Hubs through Research and Activation) επικεντρώνεται στη μελέτη της πόλης ως οικοσύστημα και στοχεύει στη δημιουργία ομάδων συνεργασίας των τοπικών κοινωνιών, του παραγωγικού ιστού και των σχολικών μονάδων μέσω της ανοικτής εκπαίδευσης. Στο πλαίσιο της υλοποίησής του και με στόχο την εφαρμογή βέλτιστων πρακτικών στην Κύπρο, το έργο διοργανώνει διαδικτυακή ημερίδα με τίτλο "Making a PULCHRA World" την Τρίτη 26 Ιανουαρίου 2021, την οποία φιλοξενεί το Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κύπρου (ΑΠΚΥ), μέλος της κοινοπραξίας.

Η ημερίδα θα αρχίσει στις 11.00 π.μ. και θα ολοκληρωθεί στις 13:30 μ.μ., είναι ανοικτή στο κοινό και θα μεταδοθεί μέσω των εργαλείων τηλεκπαίδευσης του ΑΠΚΥ, στον σύνδεσμο https://tinyurl.com/y62vzmvm.

Την ημερίδα θα χαιρετίσει ο Δρ. Αντώνης Ζορπάς (Μεταπτυχιακό πρόγραμμα «Διαχείριση και Προστασία Περιβάλλοντος»), επικεφαλής της ερευνητικής ομάδας του ΑΠΚΥ στο PULCHRA  και  διευθυντής του Εργαστηρίου Χημικής Μηχανικής και Μηχανικής Αειφορίας. Το έργο θα παρουσιάσει η ερευνητική συνεργάτιδα Γεωργία Χατζηπαρασκευά. Έργα και δράσεις για την προώθηση της Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας στην Κύπρο, ζητήματα για την αειφόρο ανάπτυξη και τον αστικό σχεδιασμό και δράσεις ‘zero waste to landfill’ θα παρουσιάσουν οι: Βάνα Γκάνια (Συγκοινωνιολόγος-Πολιτικός Μηχανικός του Υπουργείου Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων), Μάριος Ευθυμίου (Γραφείο της Επιτρόπου Περιβάλλοντος) και Θεόδουλος Μακρυγιάννης (Επικεφαλής Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης, CYTA). Τις έως σήμερα δράσεις τους θα παρουσιάσουν και τα έξι (6) σχολεία της Κύπρου, τα οποία συμμετέχουν στο έργο.


ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΗΜΕΡΙΔΑΣ


Το έργο PULCHRA, στο οποίο μετέχουν δέκα (10) χώρες, δώδεκα (12) εταίροι και 50 σχολικές μονάδες, στοχεύει στην προώθηση της ανοικτής σχολικής εκπαίδευσης (open schooling) χρησιμοποιώντας ως θέμα τις "πόλεις ως αστικά οικοσυστήματα". Σκοπός του προγράμματος είναι η συνεργασία των σχολείων με την εκπαιδευτική κοινότητα, δημόσιους και ιδιωτικούς φορείς, μη κυβερνητικές οργανώσεις, την κοινότητα των γονέων, κ.ά. για την προώθηση της περιβαλλοντικής εκπαίδευσης σε όλους τους πολίτες. To έργο χρηματοδοτείται από το ευρωπαϊκό πρόγραμμα Horizon2020 και το συντονίζει το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών.