Sidebar

18
Πεμ, Απρ

Δημόσια Διαδικτυακή Παρουσίαση Μεταπτυχιακού Προγράμματος «ΠΝΥΚΑ: Πολιτική Ιστορία, Θεωρία και Πράξη»: «Η Βουλή εκ των έσω»

 

Το Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών στην Πολιτική Ιστορία, Θεωρία και Πράξη (ΠΝΥΚΑ) του Ανοικτού Πανεπιστημίου Κύπρου (ΑΠΚΥ) είναι καινοτόμο, διεπιστημονικό και προσφέρει μια πολυδιάστατη, ουσιαστική και συστηματική παιδεία σε κάθε πολίτη που ενδιαφέρεται σοβαρά για την πολιτική. Στο πλαίσιο των δημόσιων εκδηλώσεών του, η ΠΝΥΚΑ διοργανώνει την Τετάρτη 5 Μαΐου 2021 δημόσια διαδικτυακή παρουσίαση. Φιλοξενούμενη ομιλήτρια είναι η κυρία Φωτεινή Μπακαδήμα, Βουλευτής του Ελληνικού Κοινοβουλίου και φοιτήτρια του Προγράμματος, η οποία αναπτύσσοντας το θέμα «Η Βουλή εκ των έσω» θα ξεναγήσει το κοινό στα «άδυτα» της λειτουργίας και καθημερινότητας της ελληνικής Βουλής.

Η εκδήλωση θα αρχίσει στις 19:00 και μπορούν να την παρακολουθήσουν όλοι διαδικτυακά, στον δικό τους χώρο, από όποιο μέσο επιθυμούν (υπολογιστή, τάμπλετ ή κινητό) στον σύνδεσμο τηλεπαρακολούθησης: https://bit.ly/3dnsajE

Το Πρόγραμμα ΠΝΥΚΑ: Πολιτική Ιστορία, Θεωρία και Πράξη θα παρουσιάσει στο κοινό ο Δρ. Θεόδωρος Γ. Γιαννόπουλος, Ακαδημαϊκός Υπεύθυνος. Στην εισήγησή της η κυρία Μπακαδήμα, Βουλευτής Β’ Πει­ραιώς, Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας και Αναπληρώτρια Κοινοβουλευτική Εκπρόσω­πος του ΜέΡΑ25, θα παρουσιάσει πολλές ενδιαφέρουσες πτυχές της πρακτικής και καθημερινής λειτουργίας της ελληνικής Βουλής με στόχο την εξοικείωση κάθε πολίτη με τις κοινοβουλευτικές διαδικασίες. Πόσες φορές το μήνα γίνονται συνεδριάσεις; Πόσο συ­χνά πρέπει ένας/μία Βουλευτής να παρίσταται στο Κοινοβούλιο και πόσες φορές μπορεί να αγο­ρεύσει; Πώς λειτουργούν οι πιο σημαντικές κοινοβουλευτικές διαδικασίες, π.χ. οι επερωτήσεις; Εν­δείκνυται εν γένει η παρούσα λειτουργία του Ελληνικού Κοινοβουλίου για έναν επαρκή έλεγχο της εκάστοτε εξουσίας;

Η κ. Φωτεινή Μπακαδήμα είναι πολιτική επιστήμων και ιστορικός, απόφοιτος Πολιτικών Επιστημών και Διεθνών Σχέσεων του Vesalius College Brussels, Ιστορίας και Μουσικολογίας του American College of Greece, του Προπτυχιακού προγράμματος «Σπουδές στον Ελληνικό Πολιτισμό» και του Μεταπτυ­χιακού προγράμματος «Επικοινωνία και Νέα Δημοσιογραφία» του Ανοικτού Πανεπιστημίου Κύπρου, ενώ φοιτά αυτή την περίοδο στο μεταπτυχιακό πρόγραμμα «ΠΝΥΚΑ: Πολιτική Ιστορία, Θεωρία και Πράξη» του Ανοικτού Πανεπιστημίου Κύπρου. Ομιλεί οκτώ ξένες γλώσσες (αγγλικά, ιταλικά, γαλλικά, ισπανικά, γερμανικά, αραβικά, τουρκικά, ρωσικά, σουηδικά).

Η περίοδος υποβολής αιτήσεων εισδοχής στο συγκεκριμένο Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα, αλλά και σε όλα τα προσφερόμενα από το ΑΠΚΥ προγράμματα σπουδών για το ακαδημαϊκό έτος 2021-2022 έχει ήδη αρχίσει. Οι αιτήσεις υποβάλλονται διαδικτυακά μέσω του ιστοχώρου του ΑΠΚΥ στο www.ouc.ac.cy ως τις 25 Μαΐου 2021.