25
Τρι, Ιουν
ΣΤΟΧΟΣ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ

 

Η παροχή ουσιαστικής και εφαρμοσμένης γνώσης στον τομέα της στρατηγικής, των τακτικών, των μεθόδων και των Μέσων επικοινωνίας και δημοσιογραφίας. Συνδυάζοντας την πράξη και τη θεωρία και αξιοποιώντας τα οφέλη της σύγχρονης εξ αποστάσεως εκπαίδευσης, μέσω συνεχώς ανανεωνόμενου πολυμεσικού εκπαιδευτικού υλικού, τηλεσυναντήσεων και online διαλέξεων, το Μεταπτυχιακό πρόγραμμα «Επικοινωνία και Νέα Δημοσιογραφία» προσφέρει στον φοιτητή, εργαζόμενο ή μη, τη δυνατότητα να διευρύνει τον τρόπο σκέψης του, παρέχοντας ώθηση και περαιτέρω εφόδια για την επαγγελματική ανανέωση και ενδυνάμωσή του, αλλά και διευρύνοντας τις προοπτικές του για το μέλλον. Υποστηριζόμενο από μία εξαιρετική ομάδα διδασκόντων, οι οποίοι διαθέτουν ακαδημαϊκές διακρίσεις, υψηλή επαγγελματική κατάρτιση και εκτεταμένη εμπειρία στον χώρο της επικοινωνίας και της δημοσιογραφίας, το πρόγραμμα χαρίζει στον φοιτητή τις αναγκαίες βάσεις για την εξέλιξή του: εξειδικευμένη γνώση και κατάρτιση, ώστε να αναπτυχθεί και να πετύχει τους προσωπικούς και επαγγελματικούς του στόχους στον σύγχρονο, ανοιχτό, υπερ-επικοινωνιακό, της πυκνής δικτύωσης και αδιάλειπτης ανάγκης δημοσίευσης.

ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΤΟ ΕΠΙΛΕΞΩ;

Το Μεταπτυχιακό πρόγραμμα προσφέρει επιλογές απασχόλησης σε πολλούς και διαφορετικούς τομείς. Οι απόφοιτοι μπορούν να απασχοληθούν ως σύμβουλοι επικοινωνίας, δημοσιογράφοι, communication – brand managers, marketing directors, διαφημιστές, υπεύθυνοι δημοσίων σχέσεων, social media managers. Μπορούν, επίσης, να απασχοληθούν στη συγγραφή, έκδοση, οργάνωση και προώθηση πάσης φύσεως εκδόσεων (βιβλία, εφημερίδες, περιοδικά, διαφημιστικά και ενημερωτικά έντυπα και ψηφιακές εφαρμογές), και τη συγγραφή κειμένων για τηλεοπτικές και ραδιοφωνικές παραγωγές, συνεντεύξεις, πορτραίτα, documentaries και feature stories. Ταυτόχρονα, ο μεταπτυχιακός τίτλος σπουδών δύναται να αποτελέσει εφόδιο για τη βελτίωση της κοινωνικής και εργασιακής ζωής οποιουδήποτε συνειδητοποιημένου πολίτη, ανεξαρτήτως επαγγέλματος.

 

 

ΕΥΡΩΠΑΪΚΕΣ ΠΙΣΤΩΤΙΚΕΣ ΜΟΝΑΔΕΣ - ECTS: 120 

ΓΛΩΣΣΑ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑΣ: Ελληνική.

ΕΠΙΠΕΔΟ: Μεταπτυχιακός Τίτλος επιπέδου Μάστερ

ΤΙΤΛΟΣ ΠΟΥ ΑΠΟΝΕΜΕΤΑΙ: Magister Artium (MA)

 

ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ ΕΙΣΑΓΩΓΗΣ

Απαραίτητη είναι η κατοχή πτυχίου από αναγνωρισμένο πανεπιστημιακό ίδρυμα.

Οι υποψήφιοι συνιστάται, επιπρόσθετα, να κατέχουν τα πιο κάτω:

  • Πολύ καλή γνώση της αγγλικής γλώσσας, καθώς θα κληθούν να προσπελάσουν και αγγλόφωνη βιβλιογραφία.
  • Επαρκή γνώση της χρήσης ηλεκτρονικού υπολογιστή (Word, PowerPoint, Excel), και Διαδικτύου, προκειμένου να μπορούν να ανταποκριθούν στις εκπαιδευτικές απαιτήσεις της εξ αποστάσεως προσφοράς του Προγράμματος.
  • Βασική εξοικείωση με τα Μέσα επικοινωνίας και με τα Μέσα κοινωνικής δικτύωσης.
  • Ηλεκτρονικό υπολογιστή με σύνδεση στο διαδίκτυο, headphones και μικρόφωνο, καθώς θα συμμετέχουν ενεργά σε τηλεσυναντήσεις.
  • Smartphone, καθώς θα κληθούν να κάνουν χρήση του στο πλαίσιο της εκπαιδευτικής διαδικασίας.

 

ΔΙΔΑΚΤΡΑ

Το συνολικό κόστος των διδάκτρων του παρόντος μεταπτυχιακού προγράμματος σπουδών είναι 5.400.

Τα δίδακτρα κάθε Θεματικής Ενότητας (Θ.Ε.) ανέρχονται σε €675, ενώ τα δίδακτρα που αφορούν στη Διατριβή Μάστερ είναι €1.350. Ο φοιτητής καταβάλλει το ποσό που αντιστοιχεί στον αριθμό Θεματικών Ενοτήτων που επιλέγει ανά ακαδημαϊκό έτος. 

Σε ό,τι αφορά στην παραχώρηση εκπτώσεων και τη χορήγηση υποτροφιών, ακολουθείται η ευρύτερη πολιτική του Πανεπιστημίου.

 

ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΕΙΣΔΟΧΗΣ

Οι αιτήσεις εισδοχής υποβάλλονται αποκλειστικά ηλεκτρονικά, μέσω του ιστοχώρου του ΑΠΚΥ, στην ηλεκτρονική διεύθυνση: https://applications.ouc.ac.cy/admissions?sap-language=EL

 

Παρουσίαση Προγράμματος "Επικοινωνία και νέα Δημοσιογραφία" (2020)

  

Img 4

Εξειδίκευση και εμπειρία στην εξ αποστάσεως εκπαίδευση

Img 3

Για εσάς που κρατάτε τους ορίζοντές σας πάντα ανοικτούς!

Img 2

Προπτυχιακά, Μεταπτυχιακά, Διδακτορικά, Κατάρτιση

img 1

Αξιόπιστο, δημόσιο, ψηφιακό πανεπιστήμιο

22

Χρόνια Εξειδίκευσης

28

Προγράμματα Σπουδών

214

Ακαδημαϊκά Μέλη

9136

Απόφοιτοι

 

 

Προσφερόμενα Προγράμματα Χειμερινού Εξαμήνου

 

 

Εμπειρίες Αποφοίτων


Έδρες ΑΠΚΥ

 

 

UNESCO Chair
on Visual Anticipation
and Futures Literacy
towards Visual Literacy

 

 
logo jeanMonnet
 

 

 

 

Τα νέα του ΑΠΚΥ

 

 

Διεθνή Δίκτυα & Πιστοποιήσεις