30
Τρι, Απρ

Ανοικτές Τηλεδιαλέξεις Dr Yun Liu | Globalization and Green Business: The Role of China (22-25 Απριλίου 2024)

Το Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κύπρου (ΑΠΚΥ) επισκέπτεται ο Δρ Yun Liu, Αναπληρωτής Καθηγητής στο Τμήμα Διεθνών Σπουδών του Xian Jiaotong-Liverpool University, για μια σειρά ανοικτών διαλέξεων στο πλαίσιο του Προγράμματος Διεθνούς Κινητικότητας Erasmus+. Το πρόγραμμα διδασκαλίας στα Μεταπτυχιακά προγράμματα «ΠΝΥΚΑ: Πολιτική Ιστορία, Θεωρία και Πράξη» και «Διοίκηση Επιχειρήσεων (Το Ανοικτό ΜΒΑ)», έχει γενικό τίτλο «Globalization and Green Business: The Role of China».

Ο Δρ. Yun Liu ολοκλήρωσε τις προπτυχιακές και μεταπτυχιακές σπουδές του στα χρηματοοικονομικά και στα οικονομία της βιομηχανίας στην Wuhan της Κίνας. Το διδακτορικό του στο πεδίο «History & Finance» εκπονήθηκε στο Queen’s University στον Καναδά, όπου έζησε, σπούδασε και δίδαξε. Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα εστιάζονται στην Ανατολική και Νοτιοανατολική Ασία, την περιφερειακή και παγκόσμια ιστορία, τις Πολιτιστικές σπουδές, τη Διακυβέρνηση και τα Ηθικά ζητήματα. Το ερευνητικό του υπόβαθρο εκτείνεται ευρέως στους διεπιστημονικούς τομείς της Παγκόσμιας/Ασιατικής Ιστορίας και των Αναπτυξιακών Σπουδών και τη Διεθνή Πολιτική Οικονομία.

Tο πρόγραμμα των ανοικτών τηλεδιαλέξεων από τις 22 έως και τις 25 Απριλίου 2024 έχει ως εξής:


  • Δευτέρα 22 Απριλίου 2024 | 18:00 – 19:30

1η διάλεξη: Modern Asian History: Colonialism, Imperialism and Modernization

Η διάλεξη επικεντρώνεται στην ευρύτερη περιοχή της ανατολικής και νοτιοανατολικής Ασίας και σε θέματα Αποικιοκρατία, Ιμπεριαλισμού και εκσυγχρονισμού των κοινωνιών. Απευθύνεται στους φοιτητές του Μεταπτυχιακού Προγράμματος Σπουδών «ΠΝΥΚΑ: Πολιτική Ιστορία, Θεωρία και Πράξη», αλλά και κάθε πολίτη που ενδιαφέρει για το εν λόγω θέμα.

Σύνδεσμος για διαδικτυακή παρακολούθηση: https://tinyurl.com/3mhtdbyy


  • Τρίτη 23 Απριλίου 2024 | 18:00 – 19:30

2η διάλεξη: Diversity vs Unity of Peoples and Societies of Pacific Asia

Η διάλεξη θα αναδείξει μερικά πρόσθετα ιστορικά ζητήματα που αφορούν στην ασιατική αποικιακή και αποαποικιακή εμπειρία υπό το πρίσμα της εθνογραφίας. Ο ομιλητής θα επανεξετάσει ερευνητικές παραμέτρους που αφορούν τομείς των Ασιατικών Σπουδών, ιδιαίτερα σχετικών με το πνευματικό και πολιτιστικό παρελθόν της εν λόγω ηπείρου, που εκτείνεται από τις θρησκευτικές σπουδές έως τον εκσυγχρονισμό των τοπικών κοινωνιών.

Σύνδεσμος για διαδικτυακή παρακολούθηση: https://tinyurl.com/3mhtdbyy


  • Πέμπτη 25 Απριλίου 2024 | 17:00 – 20:00

Υβριδική Ανοικτή Διάλεξη: «Globalization and Green Business: The Role of China»

Κεντρικό κτίριο ΑΠΚΥ (Λεωφόρος Γιάννου Κρανιδιώτη 33, 2220 Λατσιά)

Σύνδεσμος για διαδικτυακή παρακολούθηση: https://tinyurl.com/3dcpjhsj

Στην πρώτη ενότητα της διάλεξης με τίτλο «Globalisation and the Role of China», ο ομιλητής θα επικεντρωθεί στην πολυπλοκότητα της παγκοσμιοποίησης, στις βασικές θεωρίες των διεθνών σχέσεων και στον ρόλο, τη στρατηγική και τις πολιτικές της Κίνας σε ό,τι αφορά στις διεθνείς υποθέσεις και την περιφερειακή/παγκόσμια οικονομική ανάπτυξη. Στη δεύτερη ενότητα με τίτλο «Green Business in China», ο ομιλητής θα μιλήσει για την πράσινη επιχειρηματικότητα στην Κίνα, δράσεις Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης  και το πώς η επιχειρηματικότητα στον «ασιατικό γίγαντα» συνδέεται με τους Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης του ΟΗΕ. Ιδιαίτερη μνεία θα γίνει στην πρόοδο της Κίνας σε ό,τι αφορά στους στόχους για την κλιματική αλλαγή, μεταξύ άλλων, στη μείωση των εκπομπών ρύπων και στις πρωτοβουλίες του Μηχανισμού Καθαρής Ανάπτυξης (CDM) βάσει του Πρωτοκόλλου του Κυότο.


Εγγραφή στις διαλέξεις για λήψη πιστοποιητικού παρακολούθησης:https://forms.office.com/e/UrQDtZCjbC

Περισσότερες πληροφορίες για τον ομιλητή και για την κάθε διάλεξη ξεχωριστά ΕΔΩ