27
Σαβ, Απρ

Νέο Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα στη «ΛΟΓΙΣΤΙΚΗ ΚΑΙ ΧΡΗΜΑΤΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ» εξ αποστάσεως

Ένα νέο Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα στη «Λογιστική και Χρηματοοικονομική» προσφέρεται εξ αποστάσεως από το Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κύπρου (ΑΠΚΥ), από το ακαδημαϊκό έτος 2024-2025. Το Μεταπτυχιακό πρόγραμμα είναι πιστοποιημένο από τον Φορέα Διασφάλισης και Πιστοποίησης της Ποιότητας της Ανώτερης Εκπαίδευσης (ΔΙΠΑΕ) και προσφέρεται στην ελληνική γλώσσα. Ο στόχος του Μεταπτυχιακού Προγράμματος είναι η κατάρτιση απόφοιτων με σύγχρονες και ολοκληρωμένες γνώσεις στη Χρηματοοικονομική και τη Λογιστική, καθώς και η απόκτηση εμπειρογνωμοσύνης που συνδυάζει τη θεωρία με την πρακτική εφαρμογή.

Το Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα αποσκοπεί επίσης στην ενίσχυση του επαγγελματικού υπόβαθρου των φοιτητών σε ένα συνεχώς μεταβαλλόμενο χρηματοοικονομικό περιβάλλον. Έχει αναπτυχθεί έτσι ώστε να προσφέρει σφαιρική εικόνα του περιβάλλοντος στο οποίο λειτουργούν οι χρηματοπιστωτικοί οργανισμοί, αναλύοντας τις λειτουργίες, τις ιδιότητες και τη χρησιμότητα του χρηματοπιστωτικού συστήματος. Συγκεκριμένα, επιδιώκει μια ισορροπία ανάμεσα στη θεωρία και τις σύγχρονες εφαρμογές γύρω από δύο τομείς: τη Χρηματοοικονομική, που καλύπτει, μεταξύ άλλων, τη Διαχείριση Χαρτοφυλακίου, τη Χρηματοοικονομική των Επιχειρήσεων, όπως και πιο εξειδικευμένα θέματα στη Διαχείριση Κινδύνων και παρουσιάζει τις τελευταίες εξελίξεις στη χρηματοοικονομική τεχνολογία, και τη Λογιστική, η οποία παρέχει τις βάσεις για την προετοιμασία λογιστικών καταστάσεων και την ερμηνεία των αντίστοιχων λογιστικών στοιχείων που χρειάζονται οι τράπεζες, οι επιχειρήσεις και άλλα χρηματοοικονομικά ιδρύματα για τη λήψη ορθών αποφάσεων. Το Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα παρέχει μια γενική εισαγωγή στη Λογιστική, η οποία εμπλουτίζεται στη συνέχεια με εξειδικευμένες Θεματικές Ενότητες που καλύπτουν επίσης τη Χρηματοοικονομική Λογιστική, τη Λογιστική Κόστους και τη Διοικητική Λογιστική.

Το Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα στη «Λογιστική και Χρηματοοικονομική» πιστώνεται με 90 μονάδες ECTS και μπορεί να ολοκληρωθεί σε τρία (3) ακαδημαϊκά εξάμηνα (σε καθεστώς πλήρους φοίτησης). Οι φοιτητές καλούνται να παρακολουθήσουν επτά (7) εξαμηνιαίες Θεματικές Ενότητες και να εκπονήσουν Εφαρμοσμένη Ερευνητική Μελέτη για να ολοκληρώσουν επιτυχώς τις σπουδές τους. Τα δίδακτρα του Προγράμματος ανέρχονται σε 5.400 Ευρώ συνολικά. Εκπτώσεις (από 10% ως πλήρη απαλλαγή παρέχονται από το Πανεπιστήμιο σε δικαιούχους φοιτητές, όπως άτομα με αναπηρία, μονογονείς, άτομα με καθεστώς ανεργίας κ.λπ.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλουν αίτηση για εγγραφή και έναρξη φοίτησης το ακαδημαϊκό έτος 2024-2025 ως τις 14 Ιουνίου 2024 μέσω της διαδικτυακής πλατφόρμας του Πανεπιστημίου χρησιμοποιώντας τον ακόλουθο σύνδεσμο: https://admissions.ouc.ac.cy/admissions. Περισσότερες πληροφορίες για την περιγραφή, τη διάρθρωση και τις θεματικές ενότητες του Προγράμματος «Λογιστική και Χρηματοοικονομική» μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα του ΑΠΚΥ: https://tinyurl.com/yzdu9vzc

 

 

WebsiteHeader CriminalJustice EL