29
Παρ, Μαρ

Πρόγραμμα Εκδηλώσεων : 16 - 20 Μαΐου 2022

Το πρόγραμμα εκδηλώσεων από 16 έως 20 Μαΐου 2022 του Ανοικτού Πανεπιστημίου Κύπρου (ΑΠΚΥ), δημόσιου πανεπιστημίου εξειδικευμένου στις σπουδές αποκλειστικά εξ αποστάσεως, περιλαμβάνει τηλεδιαλέξεις ανοικτές για το ευρύ κοινό.


Δευτέρα 16 Μαΐου 2022 | 19:00

«Το Θέατρο της Δευτέρας στο ΑΠΚΥ»: Νέα Ρεύματα και Κατευθύνσεις στο Θέατρο του 21ου Αιώνα

Live link: https://bit.ly/3BqTB7B 

 

Το νέο τοπίο που διαμορφώνεται στο θέατρο και την καλλιτεχνική δημιουργία πραγματεύεται η Αύρα Σιδηροπούλου, σκηνοθέτις και Αναπληρώτρια Καθηγήτρια στο Μεταπτυχιακό πρόγραμμα «Θεατρικές Σπουδές» του ΑΠΚΥ, στη διάλεξή της στις 16/05/2022 με θέμα «Νέα Ρεύματα και Κατευθύνσεις στο Θέατρο του 21ου Αιώνα». Η ομιλία εντάσσεται στο πλαίσιο του 3ου κύκλου της σειράς ανοικτών τηλεδιαλέξεων με γενικό τίτλο «Το Θέατρο της Δευτέρας στο ΑΠΚΥ» που διοργανώνει το προαναφερόμενο Πρόγραμμα Σπουδών. Η ομιλία εστιάζει στις σημαντικές εξελίξεις στον χώρο των παραστατικών τεχνών κατά την τελευταία εικοσαετία, οι οποίες δημιούργησαν τις προϋποθέσεις για νέες τάσεις και μορφές έκφρασης που σταδιακά παγιώθηκαν, και πλέον αποτελούν μέρος ενός καλλιτεχνικού κατεστημένου διεθνώς.


Πέμπτη 19 Μαΐου 2022 | 18:00

Δημόσια ομιλία: «The Anthropocene: a new epoch for the Earth, a new challenge for humanity»

Live link: https://bit.ly/3P3F1tN

 

Το ΑΠΚΥ και το Μεταπτυχιακό πρόγραμμα «Διαχείριση και Προστασία Περιβάλλοντος», σε συνεργασία με το Εργαστήριο Διαχείρισης Χερσαίων Οικοσυστημάτων, διοργανώνουν στις 19/05/2022 δημόσια ομιλία με τον Δρ Emilio Padoa-Schioppa, Αναπληρωτή Καθηγητή Οικολογίας στο University of Milano-Bicocca της Ιταλίας, με θέμα: «The Anthropocene: a new epoch for the Earth, a new challenge for humanity». Η ομιλία θα μεταδοθεί διαδικτυακά μέσω της πλατφόρμας τηλεκπαίδευσης του ΑΠΚΥ και θα είναι ανοικτή και για διά ζώσης συμμετοχή στην αίθουσα συνεδριάσεων του 4ου ορόφου του κεντρικού κτιρίου του ΑΠΚΥ στα Λατσιά (Λεωφόρος Γιάννου Κρανιδιώτη 33, 2220 Λατσιά, Λευκωσία). Στόχος της εκδήλωσης είναι η συζήτηση γύρω από ερωτήματα όπως το πώς τροφοδοτείται μια αναπτυσσόμενη ανθρωπότητα, οικονομία και κοινωνία χωρίς περαιτέρω επιπτώσεις στο περιβάλλον και σε ποιους θεσμούς θα πρέπει να δοθεί η εντολή εφαρμογής πολιτικών προκειμένου να εξασφαλιστεί η βιώσιμη από περιβαλλοντική άποψη οικονομική ανάπτυξη. Σύμφωνα με τον καθηγητή Padoa-Schioppa «ο άνθρωπος έχει ευθύνη για τις πράξεις του. Μπορούμε να δούμε το Ανθρωπόκαινο ως ευκαιρία να ξανασκεφτούμε την ύπαρξή μας και το μέλλον του πλανήτη μας;».


Παρασκευή 20 Μαΐου 2022 | 19:00

Σειρά διαλέξεων «Γλώσσα, Λογοτεχνία, Γραμματισμοί»: «Σχέσεις πολυτροπικότητας στη σύγχρονη παιδική λογοτεχνία»

Live link: https://tinyurl.com/w83nj23j

 

Η σύγχρονη παιδική λογοτεχνία έχει να προσφέρει πλούσιες και εξαιρετικές επιλογές εικονογραφημένων βιβλίων για όλες τις ηλικίες, με ποικίλα θέματα και σε διάφορα κειμενικά είδη και ύφη. Η Ξένια Χατζηωιάννου, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια στο Penn State University των ΗΠΑ, φιλοξενείται από το Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα «Ελληνική Γλώσσα και Λογοτεχνία» του ΑΠΚΥ στο πλαίσιο του 3ου Κύκλου Τηλεδιαλέξεων με τίτλο «Γλώσσα, Λογοτεχνία, Γραμματισμοί» , για μία δημόσια ομιλία στις 20/05/2022 με στόχο να αναλύσει τις «Σχέσεις πολυτροπικότητας στη σύγχρονη παιδική λογοτεχνία».