Τηλε-εκδήλωση για την τεχνολογία και τον ρόλο της στο θέατρο από το Νέο ΜΠΣ «Ψηφιακό Δράμα και Θέατρο στη Μελέτη του Αρχαίου Ελληνικού Πολιτισμού» - Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κύπρου - Open University of Cyprus

Sidebar

10
Παρ, Ιουλ

Τηλε-εκδήλωση για την τεχνολογία και τον ρόλο της στο θέατρο από το Νέο ΜΠΣ «Ψηφιακό Δράμα και Θέατρο στη Μελέτη του Αρχαίου Ελληνικού Πολιτισμού»

Δημόσια διαδικτυακή εκδήλωση για τον ρόλο της σύγχρονης τεχνολογίας στο θέατρο οργανώνει το Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κύπρου με αφορμή την προσφορά του νέου, καινοτόμου, διεπιστημονικού και εξ αποστάσεως Μεταπτυχιακού Προγράμματος με τίτλο «Ψηφιακό Δράμα και Θέατρο στη Μελέτη του Αρχαίου Ελληνικού Πολιτισμού».

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 4 Ιουνίου 2020 στις 19.00 και θα μεταδίδεται ζωντανά στον σύνδεσμο τηλεπαρακολούθησης: https://bit.ly/2WOWrkI.

Στην εκδήλωση συμμετέχουν ο Θεόδωρος Γραμματάς, Ομότιμος Καθηγητής Θεατρολογίας του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών (ΕΚΠΑ) και Ακαδημαϊκός Υπεύθυνος, η Κλειώ Φανουράκη, Επίκουρη Καθηγήτρια Θεατρολογίας στο Τμήμα Θεατρικών Σπουδών του ΕΚΠΑ, σκηνοθέτις κινηματογράφου και θεάτρου και δραματουργός και ο Δημήτρης Μαυρίκιος, σκηνοθέτης και επίτιμος διδάκτωρ του Τμήματος Θεατρικών Σπουδών του ΕΚΠΑ. Η συζήτηση θα επικεντρωθεί στη σύγχρονη τεχνολογία και τον ρόλο της στο θέατρο, τις νέες μορφές θεατρικής επικοινωνίας και την αξιοποίησή τους στο σχολείο για εκπαιδευτικούς λόγους.


Στόχος του Μεταπτυχιακού προγράμματος είναι η συστηματική διερεύνηση όψεων του αρχαίου ελληνικού πολιτισμού με τη χρήση νέων τεχνολογιών εικόνας, ήχου και επαυξημένης πραγματικότητας, καθώς και η δημιουργική αξιοποίηση διαθεματικών περιβαλλόντων μάθησης, που φέρνουν σε επαφή τους εκπαιδευόμενους με σύγχρονους τρόπους διδασκαλίας και μάθησης δια του θεάτρου και των Τ.Π.Ε. Το Πρόγραμμα απευθύνεται σε όλους, όσοι ενδιαφέρονται να γνωρίσουν τις αξίες του αρχαίου ελληνικού πολιτισμού, τον μορφο-παιδευτικό ρόλο, που διαδραματίζει το θέατρο στην εκπαίδευση, και την έννοια «ψηφιακό δράμα», αλλά και να εξελιχθούν ως εκπαιδευτικοί ή επαγγελματίες σε οργανισμούς και δομές παιδείας, εκπαίδευσης και πολιτισμού. Έχει πιστοποιηθεί από τον Φορέα Διασφάλισης και Πιστοποίησης της Ποιότητας της Ανώτερης Εκπαίδευσης της Κυπριακής Δημοκρατίας, πιστώνεται με 90 μονάδες ECTS και μπορεί να ολοκληρωθεί σε πλήρη φοίτηση –αποκλειστικά εξ αποστάσεως– σε τρία (3) ακαδημαϊκά εξάμηνα.

 

Η περίοδος ηλεκτρονικής υποβολής αιτήσεων εισδοχής σε όλα τα προσφερόμενα από το ΑΠΚΥ (www.ouc.ac.cy) προγράμματα σπουδών για το ακαδημαϊκό έτος 2020-2021 ολοκληρώνεται στις 30 Ιουνίου 2020.