Sidebar

20
Σαβ, Απρ

Διαδικτυακή Παρουσίαση Μεταπτυχιακού Προγράμματος «Θεατρικές Σπουδές»

Σε ανοικτή διαδικτυακή εκδήλωση, την Παρασκευή 6 Μαΐου 2022, το Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κύπρου (ΑΠΚΥ) παρουσιάζει το αναδιαρθρωμένο Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα «Θεατρικές Σπουδές», το οποίο θα προσφερθεί από το ακαδημαϊκό έτος 2022-23 με εμπλουτισμένο περιεχόμενο, αξιολογημένο και πιστοποιημένο από τον Φορέα Διασφάλισης και Πιστοποίησης της Ποιότητας της Ανώτερης Εκπαίδευσης. Η διαδικτυακή παρουσίαση θα αρχίσει στις 18.00 και θα μεταδοθεί ζωντανά μέσω των εργαλείων τηλεκπαίδευσης του ΑΠΚΥ στον σύνδεσμο https://bit.ly/3BqTB7B.

Το Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα «Θεατρικές Σπουδές», το μοναδικό εξ αποστάσεως πρόγραμμα στον ελληνόφωνο χώρο που προσφέρει επιστημονική εξειδίκευση σε τρεις κατευθύνσεις ειδίκευσης των Θεατρικών Σπουδών —Επιβίωση του Αρχαίου Δράματος, Θεατρική Αγωγή και Υποκριτική και Σκηνοθεσία δέχεται αιτήσεις εισδοχής για έναρξη σπουδών το ακαδημαϊκό έτος 2022-2023 ως τις 24 Μαΐου 2022.

Εισαγωγή στο Μεταπτυχιακό πρόγραμμα και στα καινοτόμα στοιχεία του θα κάνουν ο Ακαδημαϊκός Υπεύθυνος Καθηγητής Βάιος Λιαπής και η Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Αύρα Σιδηροπούλου. Tα μέλη της ακαδημαϊκής ομάδας Γεώργιος Κράιας, Ελένη Γκίνη, Θεόδωρος Γραμματάς και Σταματία Νεοφύτου-Γεωργίου θα παρουσιάσουν στο κοινό τις επιμέρους θεματικές ενότητες και τα κύρια γνωστικά αντικείμενα των Θεατρικών Σπουδών.

Το Μεταπτυχιακό πρόγραμμα «Θεατρικές Σπουδές» συνδυάζει τη θεωρία με την πράξη, συνδέει την επιστημονική μελέτη με τη θεατρική τέχνη και πρακτική και προσφέρει εναύσματα για ακαδημαϊκή έρευνα και καλλιτεχνική δημιουργία. Ειδικότερα, οι φοιτητές αποκτούν επιστημονική κατάρτιση και αναπτύσσουν δεξιότητες σε βασικούς τομείς της Επιστήμης του Θεάτρου, όπως η Ιστορία του Θεάτρου, η Δραματολογία, η Θεωρία του Θεάτρου, η Υποκριτική, η Σκηνοθεσία, η Επιβίωση του Αρχαίου Δράματος στους νεότερους χρόνους, καθώς και η Θεατρική Αγωγή. Χάρη στον διεπιστημονικό και μικτό (εκπαιδευτικό και ερευνητικό, επιστημονικό και καλλιτεχνικό) χαρακτήρα των δραστηριοτήτων του και στην έμφαση που δίνεται στη δημιουργία και τις πρακτικές εφαρμογές των φοιτητών του, ο τίτλος σπουδών θα δώσει στους αποφοίτους του ενδιαφέρουσες ευκαιρίες προσωπικής εξέλιξης και επαγγελματικής ανέλιξης σε διάφορα πεδία των χώρων του πολιτισμού, της επικοινωνίας και της εκπαίδευσης.

 

Καταχωρήστε την εκδήλωση στο ημερολόγιό σας

Apple Google Office 365 Outlook Outlook.com Yahoo