29
Δευ, Νοε

Δημόσια διαδικτυακή Διάλεξη: «Legal sources and nature of parliamentary procedure».

O Δρ. Zsolt Szabó, Ανώτερος Ερευνητής στο National University of Public Service της Βουδαπέστης και Αναπληρωτής Καθηγητής στη Νομική Σχολή του Károli Gáspár University, τον οποίο φιλοξενεί το Μεταπτυχιακό πρόγραμμα «Δίκαιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης» του Ανοικτού Πανεπιστημίου Κύπρου (ΑΠΚΥ) μέσω του προγράμματος Erasmus+, για πρόγραμμα σύντομης διδασκαλίας, θα δώσει τηλεδιάλεξη με θέμα«Legal sources and nature of parliamentary procedure».

Η τηλεδιάλεξη θα λάβει χώρα την Τετάρτη, 27 Οκτωβρίου 2021, στις 17:30, και θα μεταδοθεί διαδικτυακά μέσω των εργαλείων τηλεκπαίδευσης του ΑΠΚΥ στον σύνδεσμο: https://bit.ly/3j1Vv7i

Στη δεύτερη αυτή διάλεξή του ο ομιλητής θα παρουσιάσει την ιστορική εξέλιξη των νομοθετικών διαδικασιών, εστιάζοντας στις κοινοβουλευτικές διαδικασίες. Θα εξετάσει το βρετανικό, το γερμανικό και το αμερικανικό μοντέλο κοινοβουλευτικής δράσης με αναφορές στις αντίστοιχες ουγγρικές πρακτικές, ενώ θα παρουσιάσει και τις σχέσεις μεταξύ κοινοβουλίων και δικαστηρίων και τα ένδικα μέσα κατά παράβασης των διαδικαστικών κανόνων.

 

Καταχωρήστε την τηλεδιάλεξη στο ημερολόγιο σας

Apple Google Office 365 Outlook Outlook.com Yahoo

 

Η πρώτη διάλεξη έχει θέμα: «The constitutional and political system of Hungary» (26/10/2021).


Ο Δρ. Zsolt Szabó είναι Ανώτερος Ερευνητής (Senior Research Fellow) στο National University of Public Service της Βουδαπέστης και Αναπληρωτής Καθηγητής στη Νομική Σχολή του Károli Gáspár University. Εργάστηκε σε υπουργεία και δομές της Ουγγρικής κυβέρνησης και του κοινοβουλίου. Η έρευνά του επικεντρώνεται στο συνταγματικό δίκαιο και ειδικότερα στο κοινοβουλευτικό δίκαιο και τις κείμενες νομοθεσίες. Είναι, επίσης, αρχισυντάκτης του επιστημονικού περιοδικού με κριτές International Journal of Parliamentary Studies.