29
Δευ, Νοε

Δημόσια διαδικτυακή Διάλεξη: «The constitutional and political system of Hungary»

Το Μεταπτυχιακό πρόγραμμα «Δίκαιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης» του Ανοικτού Πανεπιστημίου Κύπρου (ΑΠΚΥ) φιλοξενεί, μέσω του προγράμματος Erasmus+, τον Δρα Zsolt Szabó, Ανώτερο Ερευνητή στο National University of Public Service της Βουδαπέστης και Αναπληρωτή Καθηγητή στη Νομική Σχολή του Károli Gáspár University. Στο πλαίσιο της επίσκεψής του στην Κύπρο για πρόγραμμα σύντομης διδασκαλίας, ο Δρ. Szabó θα δώσει δύο (2) ανοικτές τηλεδιαλέξεις.

Η πρώτη διάλεξη έχει θέμα: «The constitutional and political system of Hungary», θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη, 26 Οκτωβρίου, στις 17:30, και θα μεταδοθεί διαδικτυακά μέσω των εργαλείων τηλεκπαίδευσης του ΑΠΚΥ στον σύνδεσμο: https://bit.ly/3j1Vv7i

Στην  τηλεδιάλεξή του, ο Δρ. Szabó θα κάνει μια γενική επισκόπηση της εξέλιξης του ουγγρικού Συντάγματος τα τελευταία τριάντα χρόνια, των κύριων συνταγματικών αρχών και της δομής της Κυβέρνησης. Θα αναλύσει, επίσης, τις σχέσεις της Ουγγαρίας με την Ευρωπαϊκή Ένωση, της οποίας είναι πλήρες μέλος από το 2004.

 

Καταχωρήστε την τηλεδιάλεξη στο ημερολόγιό σας

Apple Google Office 365 Outlook Outlook.com Yahoo

 

Η δεύτερη τηλεδιάλεξη, η οποία θα λάβει χώρα την Τετάρτη, 27 Οκτωβρίου 2021, έχει τίτλο: «Legal sources and nature of parliamentary procedure».


Ο Δρ. Zsolt Szabó είναι Ανώτερος Ερευνητής (Senior Research Fellow) στο National University of Public Service της Βουδαπέστης και Αναπληρωτής Καθηγητής στη Νομική Σχολή του Károli Gáspár University. Εργάστηκε σε υπουργεία και δομές της Ουγγρικής κυβέρνησης και του κοινοβουλίου. Η έρευνά του επικεντρώνεται στο συνταγματικό δίκαιο και ειδικότερα στο κοινοβουλευτικό δίκαιο και τις κείμενες νομοθεσίες. Είναι, επίσης, αρχισυντάκτης του επιστημονικού περιοδικού με κριτές International Journal of Parliamentary Studies.