Sidebar

16
Τρι, Ιουλ
Website Headers PYS
loading...

ΣΤΟΧΟΣ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ

Η προσφορά εξειδικευμένων γνώσεων και η καλλιέργεια δεξιοτήτων και στάσεων σε ένα εύρος επιστημονικών θεμάτων Πολιτικής Υγείας, μέσα από την ανάλυση της πολυπλοκότητας των συστημάτων υγείας από διαφορετικές οπτικές γωνίες. Το πρόγραμμα είναι σχεδιασμένο για άτομα με ενδιαφέρον εστιασμένο σε θέματα Πολιτικής Υγείας, Στρατηγικού Σχεδιασμού και Ηγεσίας στον τομέα των Υπηρεσιών Υγείας.

 

ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΤΟ ΕΠΙΛΕΞΩ; 

  • Προσφέρει τη δυνατότητα απόκτησης γνώσεων και δεξιοτήτων σε θέματα σχετικά με την πολιτική υγείας, με τρόπο που να υποστηρίζει και να αναπτύσσει τον ορθολογικό σχεδιασμό των υπηρεσιών υγείας.
  • Εμβαθύνει σε ζητήματα αξιολόγησης και επιλογής διαφορετικών λύσεων που εντάσσονται σε ένα ευρύτερο πολιτικό, οικονομικό και κοινωνικό περιβάλλον και αφορούν στην υγεία.
  • Υποστηρίζει την κριτική ανάλυση της συνολικής λειτουργίας των συστημάτων υγείας με βάση τη διεθνή εμπειρία και επιστημονική πρακτική.

Το Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα απευθύνεται σε:

  • Πτυχιούχους – αποφοίτους Σχολών / Τμημάτων (ΑΕΙ/ΑΤΕΙ), με συναφή με το περιεχόμενο του προγράμματος γνωστικά αντικείμενα, (πτυχιούχους Επιστημών και Επαγγελμάτων Υγείας, Ψυχολογίας, Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών, Διοίκησης, Οικονομίας και Πληροφορικής).
  • Στελέχη Υπηρεσιών, Οργανισμών και Εταιρειών Ασφάλισης και Υγείας του ευρύτερου δημόσιου και ιδιωτικού τομέα (Υπουργεία, Ασφαλιστικοί Οργανισμοί, Ασφαλιστικά Ταμεία, Ασφαλιστικές Εταιρείες, Οργανισμοί Τοπικής Αυτοδιοίκησης, Φαρμακευτικές Εταιρείες, Εταιρείες Ιατροτεχνολογικού Εξοπλισμού) στην Κύπρο, και την Ελλάδα κατά κύριο λόγο.
  • Στελέχη Μονάδων Υγείας του Δημόσιου και Ιδιωτικού τομέα (νοσοκομεία, κέντρα υγείας, πολυϊατρεία, πολυκλινικές, διαγνωστικά κέντρα) στην Κύπρο, και την Ελλάδα κατά κύριο λόγο.
  • Στελέχη  Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων και Μη Κερδοσκοπικών Οργανισμών στον  ευρύτερο χώρο της υγείας και της κοινωνικής προστασίας.
  • Άλλους πτυχιούχους που είτε έχουν ευρύτερα ενδιαφέροντα σε επιμέρους πτυχές της πολιτικής υγείας, είτε ενδιαφέρονται για την έρευνα στις υπηρεσίες υγείας.

 

ΕΥΡΩΠΑΪΚΕΣ ΠΙΣΤΩΤΙΚΕΣ ΜΟΝΑΔΕΣ (ECTS): 120

ΓΛΩΣΣΑ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑΣ : Ελληνική

ΕΠΙΠΕΔΟ : Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών επιπέδου Μάστερ

TITΛΟΣ ΠΟΥ ΑΠΟΝΕΜΕΤΑΙ: Magister Scientiae (Msc)

 

ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ ΕΙΣΑΓΩΓΗΣ

Προϋπόθεση για την εισαγωγή στο μεταπτυχιακό πρόγραμμα είναι η κατοχή πρώτου πτυχίου από αναγνωρισμένο εκπαιδευτικό ίδρυμα ανώτατης εκπαίδευσης της ημεδαπής ή της αλλοδαπής.

Η πολύ καλή γνώση της Αγγλικής γλώσσας, για μελέτη διεθνούς βιβλιογραφίας. Ο φοιτητής πρέπει να λάβει υπόψη του ότι η καλή γνώση της αγγλικής είναι απαραίτητη για να μπορέσει να αντεπεξέλθει στις υποχρεώσεις του.

Δεξιότητες χρήσης ηλεκτρονικού υπολογιστή (προγράμματα γραφείου και χρήσης υπηρεσιών του Διαδικτύου για αναζήτηση και επικοινωνία).

 

ΑΙΤΗΣΕΙΣ


Το πρόγραμμα δεν δέχεται αιτήσεις για νέους φοιτητές από το ακαδημαϊκό έτος 2019-2020.

ΔΙΑΡΘΡΩΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ

Το Πρόγραμμα προσφέρεται σε εξαμηνιαίες Θεματικές Ενότητες (Θ.Ε.) των 15 ECTS και σε πλήρη φοίτηση μπορεί να ολοκληρωθεί σε δύο ακαδημαϊκά έτη. Ο φοιτητής μπορεί να επιλέγει μέχρι τέσσερις Θεματικές Ενότητες ανά Ακαδημαϊκό Έτος, (δύο ανά εξάμηνο). Η επιλογή και παρακολούθηση τεσσάρων Θεματικών Ενοτήτων ανά ακαδημαϊκό έτος ισοδυναμεί με πλήρη φοίτηση. Η φοίτηση ξεκινά περί τα μέσα Σεπτεμβρίου και λήγει στο τέλος Μαϊου. Οι τελικές γραπτές εξετάσεις γίνονται στο τέλος κάθε εξαμήνου, δηλαδή Ιανουάριο και Μαϊο, σύμφωνα πάντα με το Ακαδημαϊκό Ημερολόγιο του Πανεπιστημίου.

Για την ολοκλήρωση του Προγράμματος και την απόκτηση του μεταπτυχιακού τίτλου Μάστερ απαιτείται η επιτυχής παρακολούθηση στις 4 υποχρεωτικές και σε δύο από τις 5 Θεματικές Ενότητες επιλογής και η επιτυχής εκπόνηση Διατριβής Μάστερ (30 ECTS).


Οι προσφερόμενες Θεματικές Ενότητες ανά εξάμηνο είναι οι εξής:

Θεματικές Ενότητες Α Εξαμήνου (Χειμερινού)


Θεματικές Ενότητες Β’ Εξαμήνου (Εαρινού)

Θεματικές Ενότητες Γ’ Εξαμήνου (Χειμερινού) (επιλογή 1 από τις 3 προσφερόμενες)    


& Επιπλέον (Εγγραφή και έναρξη εκπόνησης Διατριβής Μάστερ)


Θεματικές Ενότητες Δ’ Εξαμήνου (Εαρινού) (επιλογή 1 από τις 2 προσφερόμενες)

& Επιπλέον (Συνέχιση και δυνατότητα ολοκλήρωση της Διατριβής Μάστερ)

 

Μέλος ΔΕΠ

Σωτηριάδης Ελπιδοφόρος, Αναπληρωτής Καθηγητής, Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε., 0035722411956

Τάλιας Μιχάλης, Αναπληρωτής Καθηγητής, Ακαδημαϊκός Υπεύθυνος, Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε., 0035722411954, ΠΥΣ625

 

Γραμματεία επικοινωνίας: Γιάννα Χαραλάμπους (Γραμματειακή Λειτουργός)

Ηλ.ταχυδρομείο (email): Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Τηλ. 00357-22411660