Sidebar

18
Πεμ, Απρ

ΠΠΑ701Β: Διατριβή Μάστερ ΙΙ

  • Κωδικός / Course Code: ΠΠΑ701Β
  • ECTS: 15
  • Τρόποι Αξιολόγησης / Assessment: Υποβολή Τελικού Κειμένου Διατριβής / Προφορική Υποστήριξη
  • Διάρκεια Φοίτησης/ Length of Study: Εξαμηνιαία (εαρινό ή χειμερινό)/ Semi-annual (Fall or Spring)
  • Κόστος/ Tuition Fees: 675 ευρώ
  • Επίπεδο Σπουδών/ Level: Μεταπτυχιακό/ Postgraduate
  • Προαπαιτούμενα/ Prerequisites: ΠΠΑ511: Πολιτισμός και Πολιτισμικές Σπουδές ΠΠΑ512: Πολιτιστική Πολιτική και Πολιτιστική Διαχείριση ΠΠΑ521: Οικονομία του Πολιτισμού και Διαχείριση Πολιτιστικών Οργανισμών
  • Αναλυτική πληροφόρηση: PPA701B.gr_11.2023.pdf

Κατά το δεύτερο μέρος εκπόνησης της διατριβής μάστερ (4ο εξάμηνο σπουδών) ολοκληρώνεται η έρευνα και η συγγραφή της διατριβής.

Ένα μήνα πριν το τέλος του εξαμήνου, η/ο φοιτήτρια/-ητής υποβάλλει το κείμενο της διατριβής στην τριμελή επιτροπή.

Ο επιβλέπων και τα δύο μέλη της επιτροπής κρίνουν εάν έχει ολοκληρωθεί η έρευνα σύμφωνα με τα απαιτούμενα επιστημονικά κριτήρια. Όπως ισχύει για τη συγγραφή και αξιολόγηση των γραπτών εργασιών των Θ.Ε. του ΜΠΣ «Πολιτιστική Πολιτική και Ανάπτυξη», το κείμενο της διατριβής οφείλει να ανταποκρίνεται σε τέσσερα κριτήρια, αυτά της ποιότητας ιδεών, δηλαδή της κριτικής ανασύνθεσης της θεωρίας και της σύνδεσης της θεωρίας με το ερευνητικό ζήτημα, της βιβλιογραφικής υποστήριξης της έρευνας με πρωτογενείς και δευτερογενείς πηγές, της ποιότητας του λόγου και της δομής και παρουσίασης του κειμένου. Αναλόγως τα μέλη υποδεικνύουν βελτιώσεις και διορθώσεις στο κείμενο. 

Εφόσον η εργασία της/του φοιτήτριας/-ητή ανταποκρίνεται στις πιο πάνω προϋποθέσεις, η τριμελής επιτροπή ελέγχει εάν η διατριβή έχει επίσης ακολουθήσει τις «Οδηγίες για την εκπόνηση Μεταπτυχιακών Διατριβών» του ΑΠΚΥ και τους κανονισμούς του ΑΠΚΥ, όπως αυτοί διατυπώνονται στο έντυπο «Εσωτερικοί Κανονισμοί Σπουδών».

Ταυτόχρονα, η τριμελής επιτροπή αποφασίζει εάν η/ο φοιτήτρια/-ητής είναι έτοιμη/-ος να προχωρήσει στη διαδικασία υποστήριξης της διατριβής της/του και, έτσι, να ολοκληρώσει τον κύκλο σπουδών της/του.

Η απόφαση και τα προς βελτίωση σχόλια της τριμελούς επιτροπής επί του τελικού κειμένου κοινοποιούνται στη/στον φοιτήτρια/-ητή εντός δεκαπέντε ημερών από την παραλαβή του κειμένου. Η/Ο φοιτήτρια/-ητής υποχρεούται να υιοθετήσει και να εφαρμόσει άμεσα τις οδηγίες βελτίωσης που έχουν υποδείξει τα μέλη της επιτροπής.

Ταυτόχρονα, ορίζεται η ημερομηνία υποστήριξης της διατριβής, η οποία διαρκεί περίπου μια ώρα. Στη διάρκειά της η/ο φοιτήτρια/-ητής παρουσιάζει την έρευνά της/του και δέχεται ερωτήσεις από την επιτροπή. Με την ολοκλήρωση των ερωτήσεων η/ο φοιτήτρια/-ητής αποχωρεί και η τριμελής επιτροπή συνεδριάζει, ώστε να αξιολογήσουν την απόδοση της/του φοιτήτριας/-ητή.