27
Σαβ, Απρ

ΠΠΑ701Α: Διατριβή Μάστερ Ι

  • Κωδικός / Course Code: ΠΠΑ701Α
  • ECTS: 15
  • Τρόποι Αξιολόγησης / Assessment: Εβδομαδιαία Μελέτη και Έρευνα / Ενδιάμεση Αναφορά Προόδου
  • Διάρκεια Φοίτησης/ Length of Study: Εξαμηνιαία (εαρινό ή χειμερινό)/ Semi-annual (Fall or Spring)
  • Κόστος/ Tuition Fees: 675 ευρώ
  • Επίπεδο Σπουδών/ Level: Μεταπτυχιακό/ Postgraduate
  • Προαπαιτούμενα/ Prerequisites: ΠΠΑ511: Πολιτισμός και Πολιτισμικές Σπουδές ΠΠΑ512: Πολιτιστική Πολιτική και Πολιτιστική Διαχείριση ΠΠΑ521: Οικονομία του Πολιτισμού και Διαχείριση Πολιτιστικών Οργανισμών
  • Αναλυτική πληροφόρηση: PPA701A.gr_11.2023.pdf

Κατά τη διάρκεια του δεύτερου έτους σπουδών πλήρους φοίτησης οι φοιτήτριες/-ητές μπορούν να εκπονήσουν διατριβή Μάστερ.

Η εκπόνηση διατριβής Μάστερ συνεπάγεται την τελική συγγραφή κειμένου έκτασης 12.000-15.000 λέξεων.

Η διατριβή εκπονείται στο πλαίσιο δύο Θ.Ε., ΠΠΑ701Α και ΠΠΑ701Β, κατά τη διάρκεια δύο εξαμήνων, του 3ου και του 4ου, με αξία 15+15 ECTS, αντίστοιχα.

Το αντικείμενο έρευνας εμπίπτει στα θέματα που θίγουν οι Θ.Ε. του ΜΠΣ «Πολιτιστική Πολιτική και Ανάπτυξη» και έχει ήδη διδαχθεί η/ο φοιτήτρια/-ητής, και συμβάλλει στην έρευνα στον χώρο του πολιτισμού. Το τελικό αποτέλεσμα (το κείμενο της διατριβής) επέχει θέση εξέτασης σε αυτές.

Το προτεινόμενο από τον/την φοιτητή/τρια θέμα πρέπει να γίνει αποδεκτό από την Ακαδημαϊκή Υπεύθυνη του Προγράμματος, η οποία θα ορίσει τριμελή επιτροπή για τον/την φοιτητή/τρια. Η τριμελής επιτροπή εγκρίνεται από την οικεία Σχολή (εν προκειμένω από τη Σχολή Ανθρωπιστικών και Κοινωνικών Επιστημών – ΣΑΚΕ) και αποτελείται από τον/την επιβλέποντα/ουσα της διατριβής και δύο μέλη. Και τα τρία μέλη, ειδικά, όμως, ο/η επιβλέπων/ουσα, έχουν ερευνητική και επιστημονική εμπειρία σε συναφή με το προτεινόμενο θέμα ερευνητικά αντικείμενα.

Κατά το πρώτο μέρος εκπόνησης της διατριβής μάστερ (3ο εξάμηνο σπουδών) ο/η φοιτητής/τρια σε συνεργασία με τον/την επιβλέποντα/ουσα οριστικοποιούν το θέμα της διατριβής και συμφωνούν στα βασικά σημεία του πλαισίου του. Η οριστικοποίηση του θέματος, το πλαίσιο της έρευνας, ο σκοπός, η αναγκαιότητα και η πρωτοτυπία της, η μεθοδολογία και τα βασικά ερευνητικά ερωτήματα, μαζί με ενδεικτική βιβλιογραφία και το χρονοδιάγραμμα εργασιών, αποτυπώνονται στο έντυπο ΑΠΚΥ63. Το έντυπο υποβάλλεται στην πλατφόρμα eclass και υπογράφεται τόσο από τον/την φοιτητή/τρια όσο και από τον/την επιβλέποντα/ουσα της διατριβής.

Παρότι υπογράφεται μόνο από τον/την επιβλέποντα/ουσα της διατριβής, το έντυπο κοινοποιείται εγκαίρως (από τον/την επιβλέποντα/ουσα) και συζητάται και με τα δύο μέλη της επιτροπής, έτσι ώστε από κοινού τα τρία μέλη να συμφωνήσουν στα προαναφερόμενα σημεία της έρευνας.