09
Πεμ, Μάι

ΠΕΣ601: Συλλογική Ευφυΐα

  • Κωδικός / Course Code: ΠΕΣ601
  • ECTS: 10
  • Τρόποι Αξιολόγησης / Assessment:

    -

Είναι σημαντικό οι φοιτητές να έχουν κάνει αρκετό προγραμματισμό ώστε να είναι γνώστες των βασικών προγραμματιστικών αρχών που θα χρησιμοποιηθούν σε αυτό το μάθημα. Πρότερη παρακολούθηση μαθημάτων σε “Agile Web Development” ή “Enterprise Systems Development” θεωρείται προτέρημα..

Στόχοι:
Στις μέρες μας, οι άνθρωποι χρησιμοποιούν το Διαδίκτυο για να κάνουν αγορές, να διεξάγουν έρευνα, να βρίσκουν ψυχαγωγία, και να φτιάχνουν τις δικές τους σελίδες. Όλη αυτή η συμπεριφορά μπορεί να παρακολουθείται και να χρησιμοποιηθεί για να εξαχθεί πληροφορία χωρίς καν να διακόπτεται η πρόθεση του χρήστη μέσω ερωτήσεων. Συλλογική Γνώση ή Ευφυΐα παράγεται μέσω μίας διαδικασίας η οποία περιλαμβάνει ανάλυση και ολοκλήρωση πολλαπλών πηγών δεδομένων. Παρόλα αυτά, η ολοκλήρωση πολλαπλών πηγών δεδομένων οδηγεί σε Συλλογική Ευφυΐα μόνο όταν αναδυθούν νέα επίπεδα κατανόησης αυτής της γνώσης, όταν η «σοφία των μαζών» οδηγεί σε νέες αξίες.

Η Συλλογική Ευφυΐα είναι ένα αναδυόμενο πεδίο για το συνδυασμό συμπεριφοράς, προτιμήσεων, ή ιδεών ενός συνόλου ανθρώπων για να δημιουργηθούν καινοτόμες μορφές κατανόησης. Πρόκειται για τη συλλογή απαντήσεων από ένα μεγάλο σύνολο ανθρώπων για την εύρεση στατιστικών συμπερασμάτων για το σύνολο τα οποία κανέναν μεμονωμένο μέλος δεν θα ήξερε από μόνο του, δηλαδή, η δημιουργία νέων συμπερασμάτων από ανεξάρτητους συνεισφέροντες. Το μάθημα θα εισαγάγει τους φοιτητές στις έννοιες, αλγόριθμους και τεχνικές για χρήση σε μεθόδους συλλογικής ευφυΐας. Καλύπτει τρόπος για εξαγωγή νοήματος από δεδομένα μέσω διαφόρων συλλογών υπολογιστικών μεθόδων με πρακτικά παραδείγματα για συσχετισμό των τεράστιων ποσοτήτων δεδομένων στο Διαδίκτυο.

Το μάθημα στοχεύει να δείξει στους φοιτητές διάφορους τρόπους για συλλογή δεδομένων μέσω ανοικτών διεπαφών (APIs). Θα καλύψει διάφορους αλγόριθμους μηχανικής μάθησης και στατιστικές μεθόδους και θα επιδείξει πως ο συνδυασμός τους θα επιτρέψει την χρήση μεθόδων συλλογικής ευφυΐας σε δεδομένων δικής σας ανάθεσης όπως και τον πειραματισμός με δεδομένα από άλλα μέρη.