Sidebar

19
Παρ, Απρ

ΔΠΠ701Β: Μεταπτυχιακή Διατριβή επιπέδου Μάστερ

  • Κωδικός / Course Code: ΔΠΠ701Β
  • ECTS: 20
  • Τρόποι Αξιολόγησης / Assessment:

    -

  • Διάρκεια Φοίτησης/ Length of Study: Εξαμηνιαία (εαρινό)/ Semi-annual (spring)
  • Κόστος/ Tuition Fees: €700
  • Επίπεδο Σπουδών/ Level: Μεταπτυχιακό/ Postgraduate
  • Προαπαιτούμενα/ Prerequisites: ΔΠΠ701Α
  • Αναλυτική πληροφόρηση: DPP701Β.GR.9.2.2024.pdf

Κατά τη διάρκεια του δεύτερου έτους σπουδών πλήρους φοίτησης (ή όταν ολοκληρωθούν όλες οι Θεματικές Ενότητες πρώτου έτους στην περίπτωση μερικής φοίτησης), οι φοιτήτριες/τές μπορούν να επιλέξουν να εκπονήσουν τη διατριβή τους. Οι φοιτήτριες/τές μπορούν να υποβάλουν την πρότασή τους για το θέμα της διατριβής/έργου τους μετά την ολοκλήρωση των υποχρεωτικών Θεματικών Ενοτήτων κορμού και για τις δύο κατευθύνσεις. Η πρόταση θέματος διατριβής πρέπει να γίνει αποδεκτή από ένα μέλος του διδακτικού προσωπικού του Προγράμματος που συμφωνεί να επιβλέψει τη διατριβή. Εναλλακτικά, οι φοιτητές/τριες μπορούν να επιλέξουν από τα θέματα διατριβής που προτείνονται από το ακαδημαϊκό προσωπικό του Προγράμματος. Η διαδικασία αυτή ολοκληρώνεται κατά τη διάρκεια της ΔΠΠ699-Προπαρασκευαστική Θεματική Ενότητα για Διατριβή Μάστερ, η εγγραφή στην οποία είναι υποχρεωτική κατά το εξάμηνο πριν την έναρξη της διατριβής (ΔΠΠ701).

Η  διατριβή αναμένεται να συμβάλει στην έρευνα στα γνωστικά αντικείμενα του προγράμματος σε θεωρητικό επίπεδο ή να σχεδιάσει και να αξιολογήσει εμπειρικές εφαρμογές. Οι διατριβές ολοκληρώνονται σε διάστημα δύο έως τριών εξαμήνων και αξιολογούνται από μια επιτροπή τριών μελών του διδακτικού προσωπικού του προγράμματος. Η τριμελής επιτροπή εγκρίνεται από την οικεία Σχολή (εν προκειμένω από τη Σχολή Θετικών και Εφαρμοσμένων Επιστημών) και αποτελείται από τον/την επιβλέποντα/ουσα της διατριβής και δύο μέλη. Και τα τρία μέλη, ειδικά, όμως, ο/η επιβλέπων/ουσα, έχουν ερευνητική και επιστημονική εμπειρία σε συναφή με το προτεινόμενο θέμα ερευνητικά αντικείμενα.

Το πρόγραμμα διοργανώνει δημόσιες παρουσιάσεις των διατριβών στο τέλος κάθε ακαδημαϊκού εξαμήνου. Στη διάρκεια της παρουσίασης της μεταπτυχιακής διατριβής  ο φοιτητής/η φοιτήτρια παρουσιάζει την έρευνά του/της και τα πορίσματα και δέχεται ερωτήσεις από την τριμελή επιτροπή. Με την ολοκλήρωση των ερωτήσεων ο φοιτητής/η φοιτήτρια αποχωρεί και η τριμελής επιτροπή συνεδριάζει ώστε να αξιολογήσουν τη διατριβή. Η επιτυχής υποστήριξη της μεταπτυχιακής διατριβής και η λήψη τελικού βαθμού ολοκληρώνουν τις ακαδημαϊκές υποχρεώσεις του φοιτητή/της φοιτήτριας.