26
Παρ, Απρ

ΨΗΔ701Α: Μεταπτυχιακή Διατριβή I

  • Κωδικός / Course Code: ΨΗΔ701Α
  • ECTS: 15
  • Τρόποι Αξιολόγησης / Assessment:

    -

  • Διάρκεια Φοίτησης/ Length of Study: Εξαμηνιαία (εαρινό ή χειμερινό)/ Semi-annual (Fall or Spring)
  • Κόστος/ Tuition Fees: 900 ευρώ
  • Επίπεδο Σπουδών/ Level: Μεταπτυχιακό/ Postgraduate
  • Αναλυτική πληροφόρηση: DigitalDramaTh701A.gr.pdf

Η Μεταπτυχιακή Διατριβή είναι υποχρεωτική και συμβάλλει στην εμβάθυνση της έρευνας σχετικά με τα γνωστικά αντικείμενα του συγκεκριμένου Μεταπτυχιακού προγράμματος σπουδών και στην απόκτηση περαιτέρω εμπεριστατωμένων γνώσεων του φοιτητή στο συγκεκριμένο γνωστικό πεδίο που επέλεξε.Η Μεταπτυχιακή Διατριβή είναι υποχρεωτική και συμβάλλει στην εμβάθυνση της έρευνας σχετικά με τα γνωστικά αντικείμενα του συγκεκριμένου Μεταπτυχιακού προγράμματος σπουδών και στην απόκτηση περαιτέρω εμπεριστατωμένων γνώσεων του φοιτητή στο συγκεκριμένο γνωστικό πεδίο που επέλεξε.Η Μεταπτυχιακή Διατριβή εκπονείται στο πλαίσιο δύο Θ.Ε., ΨΗΔ701Α και ΨΗΔ701Β, κατά τη διάρκεια δυο εξαμήνων, του 2ου και του 3ου, με αξία 15+15 ECTS, αντίστοιχα.

Η επιλογή θέματος και διδάσκοντα είναι ισότιμη σε κάθε μία από τις τέσσερις υποχρεωτικές Θεματικές Ενότητες. Η πρόταση του φοιτητή πρέπει να γίνει αποδεκτή από ένα μέλος του διδακτικού προσωπικού του Προγράμματος, ο οποίος συμφωνεί να υπηρετήσει ως επιβλέπων καθηγητής του φοιτητή. Εναλλακτικά, οι φοιτητές μπορούν να επιλέξουν από τα θέματα διατριβής που προτείνονται από τους καθηγητές του Προγράμματος.Οι διατριβές ολοκληρώνονται και αξιολογούνται από μια τριμελή επιτροπή. Το Πρόγραμμα διοργανώνει δημόσιες παρουσιάσεις των διατριβών στο τέλος κάθε ακαδημαϊκού εξαμήνου.

Κατά τη διάρκεια του δεύτερου εξαμήνου και αφού ολοκληρωθεί η υποχρεωτική Θεματική Ενότητα ΨΗΔ511, η οποία είναι προ-απαιτούμενη για την εγγραφή στη Θεματική Ενότητα ΨΗΔ701Α, οι φοιτητές μπορούν να αρχίσουν την εκπόνηση της Μεταπτυχιακής Διατριβής τους, η οποία έχει συνολική έκταση 12.000-15.000 λέξεων (30 ECTS).

Κατά το πρώτο μέρος εκπόνησης της διατριβής μάστερ (2Ο εξάμηνο σπουδών) ο φοιτητής σε συνεργασία με τον επιβλέποντα οριστικοποιούν το θέμα της διατριβής και συμφωνούν στα βασικά σημεία του πλαισίου του. Η οριστικοποίηση του θέματος, το πλαίσιο της έρευνας, ο σκοπός, η αναγκαιότητα και η πρωτοτυπία της, η μεθοδολογία και τα βασικά ερευνητικά ερωτήματα, μαζί με ενδεικτική βιβλιογραφία και το χρονοδιάγραμμα εργασιών, αποτυπώνονται στο σχετικό έντυπο.