14
Παρ, Ιουν

 

ΣΚΟΠΟΣ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ

Η Κατεύθυνση "Επιστήμες της Αγωγής - Εκπαιδευτική Ηγεσία και Πολιτική" (Educational Leadership and Policy), του Διδακτορικού Προγράμματος της Σχολής Οικονομικών Επιστημών και Διοίκησης έχει ως βασική αποστολή την εκπόνηση έρευνας σε θέματα που σχετίζονται με το πλαίσιο της ηγεσίας και πολιτικής στο εκπαιδευτικό συγκείμενο σε όλες τις εκπαιδευτικές βαθμίδες.

 

Θα προσφερθεί περιορισμένος αριθμός θέσεων.

 

Ερευνητικές Περιοχές:

 • Επιτυχημένη Σχολή Ηγεσία
 • Σχολική Ηγεσία και Διαχείριση Εκτάκτων Αναγκών (κρίσεων κλπ.)
 • Συμπεριληπτική Σχολική Ηγεσία
 • Σχολική Ηγεσία και Εξωτερικό Σχολικό Συγκείμενο


Σημείωση
:

Όσοι ενδιαφερόμενοι θα υποβάλουν αίτηση για το Διδακτορικό Πρόγραμμα, θα πρέπει, σε ένα αρχείο word με τίτλο «Δήλωση Ενδιαφέροντος», το οποίο θα επισυνάψουν στο σχετικό πεδίο της αίτησης, να συμπεριλάβουν τα ακόλουθα στοιχεία:

 1. Προκαταρκτικό Τίτλο Διδακτορικής Διατριβής
 2. Περίληψη ερευνητικής πρότασης έκτασης 1500 λέξεων, η οποία θα περιλαμβάνει απαραίτητα τα ακόλουθα:
 • Περιγραφή των στόχων/σκοπών,
 • Σημαντικότητα και πρωτοτυπία της έρευνας,
 • Ανασκόπηση βιβλιογραφίας,
 • Σύντομη αναφορά στην προτεινόμενη μεθοδολογία έρευνας (μέθοδοι έρευνας, προτεινόμενο δείγμα, προτεινόμενα ερευνητικά εργαλεία, προτεινόμενη ανάλυση δεδομένων).
 1. Επιστημονικές και άλλες Διακρίσεις
 2. Επιστημονικές και Ερευνητικές Δραστηριότητες
 3. Περιοχές Ερευνητικού Ενδιαφέροντος

 

 

ΕΥΡΩΠΑΪΚΕΣ ΠΙΣΤΩΤΙΚΕΣ ΜΟΝΑΔΕΣ (ECTS): 180

ΓΛΩΣΣΑ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑΣ : Ελληνική

ΕΠΙΠΕΔΟ : Διδακτορικό

TITΛΟΣ ΠΟΥ ΑΠΟΝΕΜΕΤΑΙ : Διδακτορικό στις Επιστήμες της Αγωγής - Εκπαιδευτική Ηγεσία και Πολιτική

 

ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ ΕΙΣΑΓΩΓΗΣ

Οι υποψήφιοι για το Διδακτορικό στις Επιστήμες της Αγωγής - Εκπαιδευτική Ηγεσία και Πολιτική πρέπει να είναι κάτοχοι μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών επιπέδου Μάστερ στις Επιστήμες της Αγωγής, σε επιστημονικούς κλάδους συναφείς με την πιο πάνω γνωστική περιοχή και να έχουν διετή τουλάχιστον εργασιακή εμπειρία στον τομέα της εκπαίδευσης.

 

ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ

Η διδακτορική πρόταση που θα υποβάλουν οι υποψήφιοι φοιτητές αξιολογείται από ειδική επιτροπή ακαδημαϊκών. Ειδικότερα, για την επιτυχή εισδοχή των υποψηφίων φοιτητών στο Διδακτορικό Πρόγραμμα Εκπαιδευτική Ηγεσία και Πολιτική λαμβάνονται υπόψη τα παρακάτω κριτήρια:

 • Ολοκληρωμένη υποβολή της αίτησης με όλα τα απαραίτητα έγγραφα και προσόντα που απαιτούνται.
 • Περίληψη της ερευνητικής πρότασης με όλα τα απαιτούμενα σημεία, όπως περιγράφονται πιο πάνω.
 • Πρωτοτυπία και διεθνή συνεισφορά του θέματος της έρευνας στη βιβλιογραφία και στο επιστημονικό πεδίο της εκπαιδευτικής ηγεσίας.
 • Ανάδειξη της σημαντικότητας της έρευνας στη διεθνή βιβλιογραφία και στο επιστημονικό πεδίο της εκπαιδευτικής ηγεσίας.
 • Προκαταρτικός μεθοδολογικός σχεδιασμός που ανταποκρίνεται στον σκοπό της έρευνας.
 • Επιτυχή υποστήριξη της συνεισφοράς και πρωτοτυπίας της διδακτορικής πρότασης του υποψηφίου στη διαδικασία της συνέντευξης (εφόσον οι υποψήφιοι φοιτητές κληθούν για συνέντευξη).
 • Σύνδεση του θέματος και της υποβολής της διδακτορικής πρότασης του υποψηφίου με τις ερευνητικές περιοχές που αναρτώνται στην προκήρυξη.

 

ΔΙΔΑΚΤΡΑ

Τα δίδακτρα για τα διδακτορικά προγράμματα ανέρχονται σε €675 ανά εξάμηνο για τα πρώτα έξι (6) εξάμηνα. Σε περίπτωση που η φοίτηση έχει μεγαλύτερη διάρκεια, τότε ισχύει το ακόλουθο: για τα πρώτα πέντε (5) και το τελευταίο εξάμηνο, το κόστος ανέρχεται σε €675 ανά εξάμηνο και για τα υπόλοιπα, ενδιάμεσα εξάμηνα, το κόστος ανέρχεται σε €100 ανά εξάμηνο. Για τη «Συγγραφή Επιστημονικών Εργασιών (ΔΧΧΧ796)» και τη «Μεθοδολογία της Έρευνας (ΔΧΧΧΧ795)», οι οποίες είναι υποχρεωτικές κατά την έναρξη της φοίτησης, δεν καταβάλλονται δίδακτρα.

Σε ό,τι αφορά στην παραχώρηση εκπτώσεων και τη χορήγηση υποτροφιών, ακολουθείται η ευρύτερη πολιτική του Πανεπιστημίου.

 

 

ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΕΙΣΔΟΧΗΣ

Οι αιτήσεις εισδοχής υποβάλλονται αποκλειστικά ηλεκτρονικά:  Αιτήσεις Ελλ χωρίς ημερομηνία

Για το ακαδημαϊκό έτος 2024-2025, με έναρξη φοίτησης το χειμερινό εξάμηνο (Σεπτέμβριος 2024), η καταληκτική ημερομηνία υποβολής αιτήσεων είναι η 30η Μαΐου 2024.

 

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε με: Επίκουρο Καθηγητή Αντώνη Καφά –  Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

ή

με τη Γραμματεία του Προγράμματος, κα Βασιλείου ΒασιλικήΑυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.00357-22411988