28
Κυρ, Απρ

ΠΔΕ303: Αρχές Διοίκησης Υπηρεσιών

  • Κωδικός / Course Code: ΠΔΕ303
  • ECTS: 10
  • Τρόποι Αξιολόγησης / Assessment: Διαδραστικές δραστηριότητες: 10% 2 εργασίες: 30% Τελική εξέταση: 60%
  • Διάρκεια Φοίτησης/ Length of Study: Εξαμηνιαία (χειμερινό) / Semi-annual (fall)
  • Κόστος/ Tuition Fees: 350 ευρώ
  • Επίπεδο Σπουδών/ Level: Προπτυχιακό/ Undergraduate

Η αναλογία του εθνικού μας εισοδήματος η οποία προέρχεται από οργανισμούς υπηρεσιών αυξάνεται συνεχώς. Σήμερα, περίπου 75% του εθνικού μας εισοδήματος μπορεί να αποδοθεί στις υπηρεσίες (εκπαίδευση, τουρισμό, επικοινωνίες, συγκοινωνίες, κλπ). Παρόμοια εικόνα παρατηρείται σε αρκετές αναπτυγμένες και αναπτυσσόμενες οικονομίες. Επιπλέον, τα περισσότερα συστήματα μεταποίησης συμπεριλαμβάνουν λειτουργίες με έμφαση στην παροχή υπηρεσιών. Σαν αποτέλεσμα η κατανόηση των ειδικών προβλημάτων που εμφανίζονται στον σχεδιασμό, παραγωγή, μάρκετινγκ και παράδοση υπηρεσιών, αποκτά τεράστια σημασία.

Η Θεματική Ενότητα ΠΔΕ303 – Αρχές Διοίκησης Υπηρεσιών στοχεύει να σας εισαγάγει στην έννοια και τις ιδιαιτερότητες της διοίκησης υπηρεσιών και να εξετάσει τις δραστηριότητες και δυσκολίες που αντιμετωπίζουν τα διοικητικά στελέχη σε διάφορους οργανισμούς υπηρεσιών.

Στα πλαίσια της Θεματικής Ενότητας παρουσιάζονται μεθοδολογικά εργαλεία που μπορούν να βοηθήσουν τη λήψη αποφάσεων για τον σχεδιασμό και υλοποίηση του συστήματος παράδοσης υπηρεσιών. Έμφαση δίνεται, επίσης, σε θέματα που αφορούν στην ποιότητα υπηρεσιών και την ικανοποίηση του πελάτη, τη διοίκηση συστημάτων αναμονής, τη διοίκηση και τον σχεδιασμό εγγυήσεων υπηρεσιών καθώς και τον σχεδιασμό και τη διοίκηση ηλεκτρονικών υπηρεσιών.