28
Κυρ, Απρ

ΠΔΕ153: Ποσοτικές Μέθοδοι στη Διοίκηση II

  • Κωδικός / Course Code: ΠΔΕ153
  • ECTS: 10
  • Τρόποι Αξιολόγησης / Assessment: Διαδραστικές δραστηριότητες: 10% 2 εργασίες: 30% Τελική εξέταση: 60%
  • Διάρκεια Φοίτησης/ Length of Study: Εξαμηνιαία (εαρινό)/ Semi-annual (spring)
  • Κόστος/ Tuition Fees: 350 ευρώ
  • Επίπεδο Σπουδών/ Level: Προπτυχιακό/ Undergraduate

Η Θεματική Ενότητα "ΠΔΕ153: Ποσοτικές Μέθοδοι στη Διοίκηση ΙI", έχει ως κύριο στόχο τη διδασκαλία βασικών στατιστικών εργαλείων που μπορούν να χρησιμοποιηθούν τόσο στη Διοίκηση Επιχειρήσεων, όσο και στα Οικονομικά. Η Θεματική Ενότητα, σε συνδυασμό με τη Θεματική Ενότητα Ποσοτικές Μέθοδοι στη Διοίκηση Ι προσφέρει στον φοιτητή τα απαραίτητα εργαλεία για τη διεξαγωγή έρευνας και ανάλυσης τόσο για σκοπούς ολοκλήρωσης της πτυχιακής τους εργασίας όσο και για επαγγελματικούς σκοπούς.

Η Θεματική Ενότητα είναι χωρισμένη σε έξι βασικά Γνωστικά Αντικείμενα: Εισαγωγή στη Στατιστική, Περιγραφική Στατιστική, Κανονική Κατανομή και Κεντρικό Οριακό Θεώρημα, Διαστήματα Εμπιστοσύνης, Έλεγχος Υποθέσεων και Συσχέτιση και Γραμμική Παλινδρόμηση. Η μελέτη τους διαρκεί συνολικά 13 εβδομάδες, και στη συνέχεια ο φοιτητής θα έχει δύο εβδομάδες προετοιμασία για τις εξετάσεις.

Με το πέρας της Θεματικής Ενότητας, οι φοιτητές θα είναι σε θέση να γνωρίζουν και να κατανοούν βασικές έννοιες και εργαλεία τόσο της περιγραφικής στατιστικής (μέσο όρο, διάμεσο, διακύμανση κτλ.) όσο και της επαγωγικής στατιστικής (διαστήματα εμπιστοσύνης, έλεγχο υποθέσεων και γραμμική παλινδρόμηση). Επιπλέον, οι φοιτητές θα μπορούν να εφαρμόσουν τα συγκεκριμένα εργαλεία για την ανάλυση και επίλυση τόσο στατιστικών όσο και οικονομικών προβλημάτων. Τέλος, οι φοιτητές θα είναι σε θέση να χρησιμοποιήσουν πραγματικά δεδομένα, να τα περιγράψουν και να τα αναλύσουν με την χρήση του προγράμματος Excel.