28
Κυρ, Απρ

ΠΔΕ103: Ποσοτικές Μέθοδοι στη Διοίκηση I

  • Κωδικός / Course Code: ΠΔΕ103
  • ECTS: 10
  • Τρόποι Αξιολόγησης / Assessment: Διαδραστικές δραστηριότητες: 10% 2 εργασίες: 30% Τελική εξέταση: 60%
  • Διάρκεια Φοίτησης/ Length of Study: Εξαμηνιαία (χειμερινό) / Semi-annual (fall)
  • Κόστος/ Tuition Fees: 350 ευρώ
  • Επίπεδο Σπουδών/ Level: Προπτυχιακό/ Undergraduate

Η Θεματική Ενότητα "ΠΔΕ103: Ποσοτικές Μέθοδοι στη Διοίκηση Ι", έχει ως κύριο στόχο τη διδασκαλία βασικών μαθηματικών εργαλείων που μπορούν να χρησιμοποιηθούν τόσο στη Διοίκηση Επιχειρήσεων, όσο και στα Οικονομικά. Η Θεματική Ενότητα, σε συνδυασμό με τη Θεματική Ενότητα Ποσοτικές Μέθοδοι στη Διοίκηση ΙΙ προσφέρει στους φοιτητές τα απαραίτητα εργαλεία για την διεξαγωγή έρευνας και ανάλυσης τόσο για σκοπούς ολοκλήρωσης της πτυχιακής τους εργασίας όσο και για επαγγελματικούς σκοπούς.

Η Θεματική Ενότητα είναι χωρισμένη σε τέσσερα βασικά Γνωστικά Αντικείμενα: Προκαταρτικές Έννοιες και Συναρτήσεις, Παράγωγοι και Διαφορικά, Βελτιστοποίηση, και Ολοκληρώματα. Η μελέτη τους διαρκεί συνολικά 11 εβδομάδες. Στη συνέχεια, οι φοιτητές θα έχουν δύο εβδομάδες επανάληψης και λύσης αποριών, και δύο εβδομάδες προετοιμασίας για τις εξετάσεις.

Με το πέρας της Θεματικής Ενότητας, οι φοιτητές θα είναι σε θέση να γνωρίζουν και να κατανοούν βασικές έννοιες μαθηματικών, όπως οι συναρτήσεις, οι παράγωγοι, τα διαφορικά, τα ολοκληρώματα, κλπ. Επιπλέον, οι φοιτητές θα μπορούν να εφαρμόσουν τα συγκεκριμένα εργαλεία για την ανάλυση και επίλυση τόσο μαθηματικών, όσο και οικονομικών προβλημάτων (μεγιστοποίηση κέρδους, χρησιμότητα, κόστος, κλπ.).