14
Παρ, Ιουν

  11 χρόνια μετά το κούρεμα. Ανάλυση Κυπριακών αποφάσεων & διαιτητικών αποφάσεων που αφορούν στα Κυπριακά Τραπεζικά Ιδρύματα που τέθηκαν σε καθεστώς εξυγίανσης (Τράπεζα Κύπρου & Λαϊκή) και ενημέρωση σχετικά με το Σχέδιο Αναπλήρωσης του Εθνικού Ταμείου Αλληλεγγύης

 Course3 800x400  Ημερομηνία διεξαγωγής:

 7/02/2024

 

 Στοιχεία επικοινωνίας:

 Τηλ.: +357 22 411698

 e-mail: Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Ώρες διεξαγωγής προγράμματος: 17:00-19:00
Συνολική διάρκεια κατάρτισης: 2 ώρες 
Μεθοδολογία Εκπαίδευσης: Διαδικτυακά -Σύγχρονη εξ αποστάσεως
Εκπαιδευτής: Δρα Χρύσθια Παπακλεοβούλου, Επίκουρη Καθηγήτρια Εμπορικού Δικαίου στο Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κύπρου
Κόστος: €25 (συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ)

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε δικηγόρους, ασκούμενους δικηγόρους, νομικούς συμβούλους, νομικούς βοηθούς, φοιτητές νομικής, τραπεζικούς, καθώς και στο ευρύ κοινό που ενδιαφέρεται για τη θεματολογία. Είναι πιστοποιημένο/εγκεκριμένο από τον Παγκύπριο Δικηγορικό Σύλλογο για 2 μονάδες CPDs.

Η εισηγήτρια θα αναλύσει το νομοθετικό πλαίσιο της εξυγίανσης τραπεζικών ιδρυμάτων στην Κύπρο, το Ευρωπαϊκό Δίκαιο και τη Διεθνή Επενδυτική Διαιτησία. Το σεμινάριο θα επικεντρωθεί στη νομολογία των Κυπριακών Δικαστηρίων και στην πρόσφατη απόφαση του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λεμεσού. Θα εξετάσει ζητήματα διμερών συνθηκών επενδύσεων και τις πρόσφατες εξελίξεις και αποφάσεις του Δικαστηρίου της  Ευρωπαϊκής Ένωσης. Περαιτέρω, γίνεται ενημέρωση αναφορικά με την πλατφόρμα για συμμετοχή στο Σχέδιο Αναπλήρωσης του Εθνικού Ταμείου Αλληλεγγύης που έχει τεθεί σε εφαρμογή και θα δέχεται υποβολές μέχρι την 30/04/2024.  Δεδομένου ότι αφενός η Κύπρος προωθείται ως διεθνές κέντρο επίλυσης διαφορών και αφετέρου πολύ λίγα σεμινάρια και εκπαιδευτικά προγράμματα έχουν ως αντικείμενό τους τη Διεθνή Επενδυτική Διαιτησία και πιο συγκεκριμένα την επενδυτική διαιτησία που απορρέει από Διμερείς Επενδυτικές Συνθήκες, το εν λόγω εκπαιδευτικό πρόγραμμα καλύπτει κενά και προσφέρει εξειδίκευση στα ενδιαφερόμενα κοινά.

Καταληκτική ημερομηνία εκδήλωσης ενδιαφέροντος: Πέμπτη 1 Φεβρουαρίου 2024

Για περισσότερες πληροφορίες, πατήστε ΕΔΩ. Υπεύθυνη λειτουργός του Κέντρου: κα Γεωργία Κυριακίδου (ηλεκτρονική διεύθυνση Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.τηλέφωνο +35722411698).

Σε περίπτωση που επιθυμείτε να παρακολουθήσετε το πιο πάνω πρόγραμμα κατάρτισης, παρακαλούμε όπως συμπληρώσετε τη φόρμα εγγραφής πατώντας τον  σύνδεσμο https://forms.office.com/e/hjtp0T8pgR.