13
Δευ, Μάι

"Trojan Women re-imagined". Προβολή στο πλαίσιο του επίσημου προγράμματος του New York Tri-State International Film Festival

Η ταινία μικρού μήκους της Αναπληρώτριας Καθηγήτριας και Διευθύντριας της Έδρας UNESCO για τον Οπτικό Εγγραμματισμό του Ανοικτού Πανεπιστημίου Κύπρου, Δρ. Βάγιας (Βίκυς) Καραΐσκου, "Trojan Women re-imagined", επιλέχθηκε και προβλήθηκε στο πλαίσιο του επίσημου προγράμματος του New York Tri-State International Film Festival τον Απρίλιο του 2024.


Η ταινία δημιουργήθηκε με, σχεδόν, μηδενικό budget με τη συμβολή μιας ομάδας εθελοντών στις αρχές του 2022. Πριν από το New York Tri-State International Film Festival παρουσιάστηκε στο διεθνές συνέδριο του Memory Studies Association (MSA) τον Ιούλιο του 2023 στο Newcastle της Αγγλίας, στο πλαίσιο του παράλληλου κινηματογραφικού προγράμματος με θέμα “Communities & Change”.


Το Trojan Women re-imagined σχολιάζει τη δύναμη της αφήγησης και τις συνέπειες της διαρκούς επανάληψης παντός τύπου μηνυμάτων στη συλλογική μας ζωή. Η ταινία επισημαίνει την ψευδαίσθηση της αλήθειας, διερευνά τους περιορισμούς που ενυπάρχουν στις κυρίαρχες αφηγήσεις, και προσκαλεί τους θεατές να επανεξετάσουν τις αφηγήσεις που διαμορφώνουν τις παραδοχές και τις προσδοκίες τους, καθώς και τον τρόπο που βιώνουν τις εμπειρίες τους.

Το New York Tri-State International Film Festival υποστηρίζει ανεξάρτητες low-budget ταινίες που διακρίνονται για την ιδιαίτερη αφηγηματική τους γραφή και θίγουν κοινωνικά, πολιτικά και ψυχολογικά θέματα.