27
Σαβ, Απρ

Νέο Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα στην «ΠΟΙΝΙΚΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ» εξ αποστάσεως

Το νέο Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα (ΜΑ) στην «Ποινική Δικαιοσύνη» εξ αποστάσεως του Ανοικτού Πανεπιστημίου Κύπρου (ΑΠΚΥ) θα προσφερθεί για πρώτη φορά από το ακαδημαϊκό έτος 2024-2025 και έχει ως γλώσσα διδασκαλίας την ελληνική.

Το Πρόγραμμα είναι πιστοποιημένο από τον Φορέα Διασφάλισης και Πιστοποίησης της Ποιότητας της Ανώτερης Εκπαίδευσης (ΔΙΠΑΕ) και προσφέρει δύο ακαδημαϊκές κατευθύνσεις: Σύγχρονο Έγκλημα και Διαφθορά (Κατεύθυνση Α) και Αστυνομική Διοίκηση και Ηγεσία (Κατεύθυνση Β). 

Η Ποινική Δικαιοσύνη, ως επιστημονικός κλάδος, αναπτύσσεται ραγδαία. Το Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών στην «Ποινική Δικαιοσύνη» αποσκοπεί στη διεύρυνση των γνώσεων, στην ανάπτυξη δεξιοτήτων και στην καλλιέργεια της κριτικής σκέψης των ατόμων που ήδη εργάζονται στον υπό αναφορά χώρο ή που ενδιαφέρονται να ενταχθούν σε αυτόν. Παράλληλα, προετοιμάζει τους φοιτητές και επαγγελματίες του επιστημονικού αυτού κλάδου για περαιτέρω μεταπτυχιακές ή/και διδακτορικές σπουδές, επιστημονική μελέτη και έρευνα. Οι Θεματικές Ενότητες που περιλαμβάνει το Πρόγραμμα προσφέρουν μια γενική επισκόπηση του τομέα της ποινικής δικαιοσύνης, όπως: οργανωμένο έγκλημα, ευρωπαϊκό ποινικό δίκαιο, συγκριτική αστυνομική διοίκηση, έγκλημα στον κυβερνοχώρο, διεθνής τρομοκρατία, και άλλα. Με το εν λόγω γνωσιολογικό υπόβαθρο, οι απόφοιτοι του Προγράμματος θα μπορούν να εργοδοτηθούν σε συναφείς με τις Θεματικές του Ενότητες τομείς και σε οργανισμούς, όπως Σωφρονιστικά Ιδρύματα, Ιδρύματα Κοινωνικής Πρόνοιας, Αστυνομικές / Διωκτικές Αρχές, Τελωνεία, Δικαστικές Αρχές, Τράπεζες, Δικηγορικά Γραφεία, Ακαδημαϊκά Ιδρύματα και Ερευνητικά Κέντρα.

Το Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα «Ποινική Δικαιοσύνη» πιστώνεται με 90 μονάδες ECTS και μπορεί να ολοκληρωθεί σε τρία (3) ακαδημαϊκά εξάμηνα (σε καθεστώς πλήρους φοίτησης). Οι φοιτητές πρέπει να παρακολουθήσουν τις εννιά (9) εξαμηνιαίες Θεματικές Ενότητες (Θ.Ε.) ή να επιλέξουν την παρακολούθηση έξι (6) εξαμηνιαίων Θ.Ε. και την εκπόνηση μεταπτυχιακής διατριβής. Τα δίδακτρα του Προγράμματος ανέρχονται σε 5.400 Ευρώ συνολικά. Εκπτώσεις (από 10% ως πλήρη απαλλαγή παρέχονται από το Πανεπιστήμιο σε δικαιούχους φοιτητές, όπως άτομα με αναπηρία, μονογονείς, άτομα με καθεστώς ανεργίας κ.λπ.).

Το Πρόγραμμα δέχεται αιτήσεις για έναρξη φοίτησης το ακαδημαϊκό έτος 2024-2025 ως τις 14 Ιουνίου 2024, εδώ https://admissions.ouc.ac.cy/admissions

 

WebsiteHeader CriminalJustice EL