Sidebar

13
Σαβ, Απρ

Διαδικτυακό Πρόγραμμα Επιμόρφωσης: «Η διαχείριση των αλλαγών στο σύγχρονο περιβάλλον επιχειρήσεων/οργανισμών»

Σε μία εποχή συνεχών αλλαγών, η σημασία της προσαρμογής στο διαρκώς μεταβαλλόμενο περιβάλλον είναι ουσιώδης στην αποτελεσματικότητα κάθε οργανισμού και επιχείρησης. Με στόχο την επιμόρφωση ανώτερων στελεχών, το Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κύπρου (ΑΠΚΥ) προσφέρει Διαδικτυακό Πρόγραμμα Κατάρτισης με θέμα: «Η διαχείριση των αλλαγών στο σύγχρονο περιβάλλον επιχειρήσεων/οργανισμών», το οποίο επιχορηγείται από την Αρχή Ανάπτυξης Ανθρώπινου Δυναμικού (ΑνΑΔ) της Κυπριακής Δημοκρατίας. Παρέχει δεκατέσσερις (14) ώρες κατάρτισης σε δύο (2) ημέρες, 8 και 10 Απριλίου 2024, με σκοπό αφενός την επιμόρφωση των συμμετεχόντων στη μελέτη και την ανάλυση των διαδικασιών αλλαγής, αφετέρου την κατάρτισή τους στην υιοθέτηση εργαλείων, μεθόδων και συμπεριφορών που αυξάνουν την αποδοτικότητα και αποτελεσματικότητα των οργανισμών/επιχειρήσεων και συγχρόνως μειώνουν το κόστος εφαρμογής μιας αλλαγής. Το πρόγραμμα προσεγγίζει το πλαίσιο της διαχείρισης αλλαγής στο σύγχρονο και απαιτητικό περιβάλλον, με έναν μεθοδολογικό τρόπο, ώστε οι managers όλων των βαθμίδων να αιτιολογούν και να υποστηρίζουν αποτελεσματικά τις επιβαλλόμενες αλλαγές που απαιτούνται στο δομο-λειτουργικό πλαίσιο των οργανισμών/επιχειρήσεων, με απώτερο σκοπό την εξασφάλιση της βιωσιμότητάς τους.

Το διαδικτυακό πρόγραμμα προσφέρεται από το Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κύπρου (ΑΠΚΥ) μέσω του Κέντρου Επαγγελματικής και Διά Βίου Μάθησης (ΚΕΔΜΑ).


 Εγγραφή:

Απαιτείται προ-εγγραφή εδώ: https://forms.office.com/e/0acaGkPhv8 ως την 01/04/2024.

Για Δικαιούχους της ΑνΑΔ, το κόστος συμμετοχής ανέρχεται σε €140 (αρχικό κόστος €420 μείον επιχορήγηση ύψους €280). Το επιχορηγημένο Πρόγραμμα απευθύνεται σε:

  • Managers πρώτης γραμμής, που είναι υπεύθυνοι για την καθοδήγηση των εργαζόμενων,
  • Managers μεσαίας βαθμίδας, που είναι υπεύθυνοι για την αναδιατύπωση των στόχων που θέτουν οι managers κορυφής και σε
  • Managers κορυφής, που είναι υπεύθυνοι για τη λήψη αποφάσεων και την ευρύτερη θέσπιση πολιτικής και στρατηγικής ενός οργανισμού ή επιχείρησης.

 

Μη Δικαιούχοι της ΑνΑΔ δύναται να υποβάλουν αίτηση για εγγραφή και παρακολούθηση του Προγράμματος με κόστος συμμετοχής €420, πλέον ΦΠΑ.

Φοιτητές και απόφοιτοι του ΑΠΚΥ δικαιούνται 30% έκπτωση στο κόστος συμμετοχής. Η έκπτωση εφαρμόζεται στο αρχικό κόστος (€420) και έπειτα υπολογίζεται ο ΦΠΑ (19%).

Οι άνεργοι που πληρούν τις προδιαγραφές  σχετικά με το κοινό που απευθύνεται  το πρόγραμμα, μπορούν να συμμετάσχουν δωρεάν πλήρως επιχορηγούμενοι από την ΑνΑΔ.

 Πρόγραμμα Κατάρτισης:

Δευτέρα 8 Απριλίου 2024, 08:30 - 16:30

και Τετάρτη 10 Απριλίου 2024, 08:30 - 16:30


Εκπαιδευτής στο Πρόγραμμα Επιμόρφωσης είναι ο Δρ Διονύσιος Γεροντογιάννης, Συνεργαζόμενο Εκπαιδευτικό Προσωπικό και διδάσκων σε θέματα ηγεσίας και λήψης αποφάσεων στο Μεταπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών «Διοίκηση Επιχειρήσεων (MBA)» του Ανοικτού Πανεπιστημίου Κύπρου.


Για περισσότερες πληροφορίες που αφορούν στα Προγράμματα Επαγγελματικής και Διά Βίου Μάθησης που προσφέρει το ΚΕΔΜΑ μπορείτε να επισκεφθείτε τον ιστοχώρο του ή να επικοινωνήσετε στην  ηλεκτρονική διεύθυνση Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. και στο τηλέφωνο (+357) 22411698.

 

 

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΙ ΑΝΑΔ

Εργοδότες οι οποίοι δυνητικά μπορούν να λάβουν επιχορήγηση από την ΑνΑΔ

(α) Κάθε οντότητα, ανεξαρτήτως του νομικού καθεστώτος της, πρέπει να είναι εγγεγραμμένη στο Μητρώο Κοινωνικών Ασφαλίσεων ως εργοδότης και να δραστηριοποιείται σε περιοχές που ελέγχονται από την Κυπριακή Δημοκρατία.

 (β) Ο εργοδότης πρέπει να καταβάλλει το καθορισμένο τέλος στο Ταμείο Ανάπτυξης Ανθρώπινου Δυναμικού για τους εργοδοτουμένους του που προτείνει να συμμετάσχουν σε πρόγραμμα κατάρτισης στο πλαίσιο του Σχεδίου.

 (γ) Ο εργοδότης μπορεί να είναι αυτοτελώς εργαζόμενος και να συμμετάσχει στο Σχέδιο για την κατάρτιση εργοδοτουμένων του, όχι όμως για την προσωπική κατάρτισή του, διότι δεν καταβάλλει τέλος στο Ταμείο Ανάπτυξης Ανθρώπινου Δυναμικού για τον εαυτό του.

(δ) Οι εργοδοτούμενοι του οργανισμού πρέπει να εργάζονται σε μορφή πλήρους απασχόλησης.

(ε) Το εργασιακό προφίλ των συμμετεχόντων πρέπει να ταιριάζει με την περιγραφή υποψηφίου για συμμετοχή έτσι όπως παρουσιάζεται στο επιμέρους Πρόγραμμα Επιμόρφωσης.