02
Πεμ, Μάι

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το Διεθνές Δημοσιογραφικό Συνέδριο #AMIRetreat2023 στον Πειραιά

Με δεκάδες εισηγήσεις από Ελλάδα, Κύπρο, Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής, Αυστραλία, Μεξικό, Κίνα, Βραζιλία, Κατάρ, Λίβανο, Ηνωμένο Βασίλειο, Γαλλία, Δανία, Γερμανία, Βουλγαρία και Μάλτα, που αφορούσαν τα πλέον σύγχρονα θέματα των Media, της Δημοσιογραφίας και της Πολιτικής Επικοινωνίας εν καιρώ παγκόσμιας πολυκρίσης, ολοκληρώθηκε με επιτυχία στις 5 Νοεμβρίου 2023 το Διεθνές Δημοσιογραφικό Συνέδριο #AMIRetreat2023. Το Συνέδριο με τίτλο «Ψηφιακές Πλατφόρμες και Δημοκρατία. Δημοσιογραφία και Πολιτική Επικοινωνία σε έναν κόσμο πολυκρίσης» έβαλε τις βάσεις για τη συνέχιση της αναζήτησης στο σημερινό γίγνεσθαι της πολυκρίσης.

Το Συνέδριο διοργανώθηκε από το Advanced Media Institute, το Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα «Επικοινωνία και Νέα Δημοσιογραφία» του Ανοικτού Πανεπιστημίου Κύπρου (ΑΠΚΥ), τη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Λευκωσίας, το Πρόγραμμα Σπουδών «Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης» του Ινστιτούτου Μεσογειακών Σπουδών της Ντόχα, το Τμήμα Ψηφιακών Μέσων και Επικοινωνίας του Ιόνιου Πανεπιστημίου και το Τμήμα Επικοινωνίας και Σπουδών Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Κύπρου.

Κεντρικοί ομιλητές του Συνεδρίου ήταν η Anne Cecile Robert, Καθηγήτρια και Αναπληρώτρια Διευθύντρια της Le Monde Diplomatique  και ο Λευτέρης Κρέτσος, Καθηγητής στο Λονδίνο και το Μπαχρέιν. Οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να συνομιλήσουν και με επαγγελματίες του χώρου της Δημοσιογραφίας και της Επικοινωνίας στο πάνελ, με τίτλο «Η προκρούστεια επιρροή των νέων τεχνολογιών στην πραγματική ζωή των δημοσιογράφων, σήμερα» και με συμμετέχοντες τους Αντώνη Παπαγιαννίδη, Βασίλη Μουρδουκούτα και Θοδωρή Χονδρόγιαννο.

Το #AMIRetreat2023 φιλοξενήθηκε στο Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο του Πειραιά και τελούσε υπό την αιγίδα του Δήμου Πειραιά. Στον Δήμαρχο Γιάννη Μώραλη και την Αντιδήμαρχο Ανδριάννα Ζαρακέλη οφείλονται ευχαριστίες για τη θερμή φιλοξενία. Ευχαριστίες οφείλονται και στην ΕΣΗΕΑ και την Πρόεδρό της Μαρία Αντωνιάδου που στήριξε το Συνέδριο.

Το Συνέδριο παρακολούθησαν φοιτητές κι επαγγελματίες των Μέσων Ενημέρωσης που είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν για το παρόν και το μέλλον της δημοσιογραφίας.

Χορηγοί επικοινωνίας ήταν το Κανάλι Ένα 90,4 FM και το περιοδικό Δημοσιογραφία.

 

AMIRetreat2023 photo