08
Τετ, Μάι

Ερευνητική μελέτη για την πρόληψη του καρκίνου του προστάτη από τη μεταπτυχιακή φοιτήτρια του ΑΠΚΥ Μαρία Χρίστου Κιαγιά

Το Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών «Διοίκηση Μονάδων Υγείας» του Ανοικτού Πανεπιστημίου Κύπρου συγχαίρει τη φοιτήτρια Μαρία Χρίστου Κιαγιά για την πρωτοβουλία της να εκπονήσει ερευνητική μελέτη -σε συνεργασία με το Σωματείο Europa UOMO Cyprus- για την πρόληψη του Καρκίνου του Προστάτη. Η εν λόγω μελέτη, η εκπόνηση της οποίας ανακοινώθηκε σήμερα, 15 Σεπτεμβρίου 2023, στη δημοσιογραφική διάσκεψη του Europa UOMO Cyprus με αφορμή τη σημερινή Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καρκίνου του Προστάτη, θα ενταχθεί στο πλαίσιο της μεταπτυχιακής της διατριβής υπό την επίβλεψη του Αναπληρωτή Καθηγητή Ελπιδοφόρου Σωτηριάδη, για την ολοκλήρωση του Μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών στη «Διοίκηση Μονάδων Υγείας».

Τέτοιες πρωτοβουλίες αναδεικνύουν το ακαδημαϊκό έργο και την προσφορά του Ανοικτού Πανεπιστημίου Κύπρου στην κοινωνία, ενώ υπογραμμίζουν και το υψηλό επίπεδο των φοιτητών/τριών που επιλέγουν το ΑΠΚΥ. Δημιουργούν, ταυτόχρονα, νέες ευκαιρίες για παραγωγικές συνεργασίες με την ευρύτερη κοινωνία και τους φορείς της.

Το ΑΠΚΥ εκφράζει θερμές ευχαριστίες στο Σωματείο Europa Uomo Cyprus για την προθυμία του να υποστηρίξει την ερευνητική μελέτη της κ. Χρίστου στο πλαίσιο των σπουδών της και προσβλέπει στην περαιτέρω εμβάθυνση αυτής της συνεργασίας προς όφελος όλων.

 

ChristouEuropaUOMO 15092023