4ο Διαδικτυακό Συνέδριο «MoodleMoot 2020» με συνδιοργανωτή το Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κύπρου - Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κύπρου - Open University of Cyprus

Sidebar

23
Σαβ, Ιαν

4ο Διαδικτυακό Συνέδριο «MoodleMoot 2020» με συνδιοργανωτή το Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κύπρου

 

 

 

 

 

Ο Οργανισμός Ανοιχτών Τεχνολογιών και το Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κύπρου (ΑΠΚΥ), σε συνεργασία με άλλα πανεπιστήμια και εκπαιδευτικούς φορείς, συνδιοργανώνουν στις 27 και 28 Νοεμβρίου 2020 το 4ο Συνέδριο MoodleMoot 2020, το οποίο θα διεξαχθεί διαδικτυακά. Το διαδικτυακό συνέδριο θα χαιρετίσουν ο Πρύτανης του ΑΠΚΥ, Καθηγητής Πέτρος Πασιαρδής, ο Καθηγητής Δημήτριος Σάμψων (Τμήμα Ψηφιακών Συστημάτων, Πανεπιστήμιο Πειραιώς) και ο Martin Dougiamas, ιδρυτής και CEO του Moodle. Κεντρικός ομιλητής είναι ο Καθηγητής Θανάσης Χατζηλάκος, Διευθυντής του Εργαστηρίου Εκπαιδευτικής Τεχνολογίας του ΑΠΚΥ, ο οποίος θα παρουσιάσει το θέμα «(Εκπαιδευτικοί) Πόροι που δεν μοιράζονται είναι πόροι χαμένοι» (“To own is to share: OER in distance education”).

Το συνέδριο έχει ως στόχο την προώθηση ενός γόνιμου και δημιουργικού διαλόγου στην εκπαιδευτική κοινότητα για τη χρήση του Moodle. Το Moodle είναι ένα λογισμικό ανοιχτού κώδικα και η πιο διαδεδομένη πλατφόρμα εικονικού περιβάλλοντος μάθησης (Virtual Learning Environment - VLE), με 120 εκατομμύρια και πλέον χρήστες. Πέρα από τη εκτεταμένη χρήση του σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης, το Moodle χρησιμοποιείται από πολλές εταιρείες παγκοσμίως για την εκπαίδευση του προσωπικού και την υποστήριξη των πελατών τους. Στο πλαίσιο του συνεδρίου θα αναδειχθούν καινοτόμες λειτουργίες και καλές πρακτικές χρήσης της εν λόγω πλατφόρμας στην Ελλάδα, στην Κύπρο και διεθνώς.

Το MoodleMoot 2020 απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς, μέλη της ακαδημαϊκής-ερευνητικής κοινότητας, ερευνητές του χώρου της εκπαίδευσης, εκπαιδευτές ενηλίκων και εταιρείες και οργανισμούς του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα που αξιοποιούν ή θα τους ήταν χρήσιμο το Moodle στις δραστηριότητές τους.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ: ΕΔΩ

Για να παρακολουθήσετε τις εργασίες του MoodleMoot 2020 μπορείτε να πραγματοποιήσετε την εγγραφή σας στον σύνδεσμο https://moodlemoot.ellak.gr/engrafi-parakolouthisis/

 

MoodleMoot2020 Banner EL