27
Σαβ, Απρ

Συν-επιμελητής στον συλλογικό τόμο «Transactions on Large-Scale Data- and Knowledge-Centered Systems XLV» ο Καθηγ. Γιάννης Μανωλόπουλος, Αντιπρύτανης του ΑΠΚΥ

 

Συν-επιμελητής (guest editor) στο επιστημονικό περιοδικό Transactions on Large-Scale Data- and Knowledge-Centered Systems (TLDKS Journal) και συγκεκριμένα στο 45o (XLV) συλλογικό τόμο του με τίτλο  Special Issue on Data Management and Knowledge Extraction in Digital Ecosystems είναι ο Αντιπρύτανης του Ανοικτού Πανεπιστημίου Κύπρου (ΑΠΚΥ), Καθηγητής Γιάννης Μανωλόπουλος.

Με επίκεντρο την ανάπτυξη του Διαδικτύου των Πραγμάτων (Internet of Things) και των ψηφιακών εφαρμογών, την αύξηση της ζήτησης για κοινή χρήση πόρων (π.χ. μεταδεδομένα,  υπολογιστικοί πόροι), την εξέλιξη των συστημάτων διαχείρισης δεδομένων και άλλα σύγχρονα θέματα στην επιστήμη των υπολογιστών, ο συλλογικός αυτός τόμος των εκδόσεων Springer συγκεντρώνει οκτώ (8) αυστηρά επιλεγμένα επιστημονικά άρθρα διακεκριμένων στους τομείς αυτούς επιστημόνων. Στην έκδοση επιχειρείται η παρουσίαση των νέων τεχνολογικών προκλήσεων και η ανάλυση διαφορετικών θεωρητικών και πρακτικών προσεγγίσεων που αφορούν στα ψηφιακά οικοσυστήματα, τη διαχείριση δεδομένων και την υπολογιστική συλλογική νοημοσύνη. Ιδιαίτερη αναφορά γίνεται σε θέματα όπως η ανάλυση δεδομένων, η εξαγωγή πληροφοριών, η τεχνολογία blockchain και τα ‘μεγάλα δεδομένα’ (ή αλλιώς big data).

Πληροφορίες για τον συλλογικό τόμο, εδώ: https://link.springer.com/book/10.1007%2F978-3-662-62308-4

 

 

BookCover TLDKS Journal