08
Τετ, Μάι

Πρόγραμμα Τηλε-εκδηλώσεων ΑΠΚΥ: 7-13 Δεκεμβρίου 2020

 

 

Το πρόγραμμα εκδηλώσεων από 7 έως 13 Δεκεμβρίου 2020 του Ανοικτού Πανεπιστημίου Κύπρου (ΑΠΚΥ), του μοναδικού πανεπιστήμιου στην Κύπρο που προσφέρει σπουδές αποκλειστικά εξ αποστάσεως, περιλαμβάνει τηλε-διαλέξεις και διαδικτυακά συνέδρια με ελεύθερη πρόσβαση για το ευρύ κοινό.


Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου 2020 στις 18:30

Live link: https://tinyurl.com/y5udsggc

 

Το Μεταπτυχιακό πρόγραμμα «Επιστήμες της Αγωγής του Ανοικτού Πανεπιστημίου Κύπρου (ΑΠΚΥ) και o Κυπριακός Όμιλος Εκπαιδευτικής Διοίκησης (ΚΟΕΔ) συνδιοργανώνουν στις 07/12/2020 τηλε-εκδήλωση με τίτλο: «Η νέα πραγματικότητα της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης: Προκλήσεις για εκπαιδευτικούς και σχολικούς ηγέτες». Πρώτος ομιλητής είναι ο Δρ. Χαράλαμπος Βρασίδας, εκτελεστικός διευθυντής του ερευνητικού οργανισμού CARDET και Καθηγητής Εκπαιδευτικής Τεχνολογίας στο Πανεπιστήμιο Λευκωσίας, ο οποίος θα μιλήσει με θέμα: «Ηγεσία και εξ αποστάσεως εκπαίδευση στα δημόσια σχολεία της Κύπρου». Δεύτερη ομιλήτρια είναι η Δρ. Άντρη Αβρααμίδου, λειτουργός του Εργαστηρίου Εκπαιδευτικού Υλικού και Εκπαιδευτικής Μεθοδολογίας του ΑΠΚΥ, η οποία θα πραγματευθεί το θέμα:«Ενισχύοντας τη διάδραση και την ενεργό συμμετοχή στα εξ αποστάσεως προγράμματα σπουδών».

Στην εισήγησή του ο Χ. Βρασίδας θα αναφερθεί στα πρώτα συμπεράσματα από την εφαρμογή της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης στα δημόσια σχολεία της Κύπρου με τη χρήση παραδειγμάτων και μελετών περίπτωσης και θα επικεντρωθεί στον σημαίνοντα ρόλο της ηγεσίας και των εκπαιδευτικών για την εισαγωγή των νέων τεχνολογιών στην εκπαιδευτική πράξη. Η Α. Αβρααμίδου θα εστιάσει στη σημασία της διασφάλισης της ενεργού συμμετοχής και της διάδρασης των μαθητών/τριών στη μαθησιακή διαδικασία στην εξ αποστάσεως εκπαίδευση. Θα παρουσιάσει τις βασικές αρχές και καλές πρακτικές σχεδιασμού εκπαιδευτικού υλικού και διαδραστικών εξ αποστάσεως δραστηριοτήτων, που ενισχύουν σημαντικά τη συμμετοχή των μαθητών στην εκπαιδευτική πράξη και την επίτευξη των μαθησιακών αποτελεσμάτων.


Τρίτη και Τετάρτη 8 & 9 Δεκεμβρίου 2020

Live link: https://tinyurl.com/y5qqo2od

 

Διαδικτυακή Διημερίδα με θέμα «Road ecology & Citizen Science: Environmental education through roadkill observation systems» φιλοξενεί το Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κύπρου (ΑΠΚΥ) στις 8-9 Δεκεμβρίου 2020 στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού έργου «Environmental Education through Roadkills Observation Systems (EnVeROS) – Περιβαλλοντική Εκπαίδευση μέσω των συστημάτων παρακολούθησης θανάτων άγριας πανίδας».

Στο πλαίσιο των εργασιών της Διημερίδας, που περιλαμβάνουν παρουσιάσεις και εργαστήρια, τη σημασία της ευαισθητοποίησης και της εμπλοκής του κοινού στην προστασία της άγριας ζωής θα αναπτύξουν σε κεντρικές ομιλίες η Professor Helen Elizabeth Roy (UK Center for Ecology and Hydrology) και η Wendy Collinson-Jonjer (ΜΚΟ ‘Endangered Wildlife Trust’, Νότια Αφρική). Το πρόγραμμα περιλαμβάνει παρουσίαση των έως σήμερα αποτελεσμάτων που έχουν επιτευχθεί από τις ερευνητικές ομάδες του EnVeROS, του οποίου στόχος είναι η άμβλυνση του φαινομένου της σύγκρουσης οχημάτων με άγρια ζώα -φαινόμενο που επηρεάζει κυρίως τη βιοποικιλότητα και το περιβάλλον- μέσα από την ανάπτυξη εκπαιδευτικών προσεγγίσεων για την ευαισθητοποίηση της κοινωνίας και των αρμοδίων φορέων προς αυτή την κατεύθυνση. Στο επίκεντρο θα βρεθούν καλές πρακτικές που έχουν καταγραφεί στις χώρες που συμμετέχουν στο έργο (Κύπρος, Ιταλία, Τσεχία) και οι δυνητικές εφαρμογές τους σε άλλες περιοχές. Στους συμμετέχοντες που θα κάνουν εγγραφή έως τις 7 Δεκεμβρίου θα δοθεί βεβαίωση παρακολούθησης/


  • Διαδικτυακή Παρουσίαση Κυπριακών Πανεπιστημίων

Τετάρτη 9 Δεκεμβρίου 2020 στις 17:00

Το Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κύπρου (ΑΠΚΥ) θα συμμετάσχει στη Διαδικτυακή Παρουσίαση Κυπριακών Πανεπιστημίων την Τετάρτη 9 Δεκεμβρίου στις 17:00-19:00, την οποία συνδιοργανώνουν το υπουργείο Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας, το υπουργείο Ενέργειας, Εμπορίου και Βιομηχανίας, το ΚΕΒΕ και η Πρεσβεία της Κυπριακής Δημοκρατίας στην Ελλάδα. Εκπρόσωποι του ΑΠΚΥ θα ενημερώσουν το ενδιαφερόμενο κοινό για τα προσφερόμενα προγράμματα σπουδών, το κόστος φοίτησης, τις υποτροφίες και τυχόν άλλες οικονομικές διευκολύνσεις και για τη διαδικασία υποβολής αιτήσεων. Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να κάνουν ηλεκτρονική εγγραφή στο: https://www.studyincyprus.gr/