27
Σαβ, Απρ

Ο νέος Κανονισμός για την Τεχνητή Νοημοσύνη: Νέοι κανόνες, υποχρεώσεις και δικαιώματα στην Ευρώπη της ψηφιακής εποχής

Τον Δεκέμβριο του 2023, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και το Συμβούλιο της ΕΕ κατέληξαν σε μια ιστορική συμφωνία υιοθετώντας τον Κανονισμό για την Τεχνητή Νοημοσύνη (ΤΝ) με νέες προκλήσεις και προοπτικές για την κοινωνία μας. Το θέμα πραγματεύεται σε ανοικτή τηλεδιάλεξη με τίτλο «Ο νέος Κανονισμός για την Τεχνητή Νοημοσύνη: Νέοι κανόνες, υποχρεώσεις και δικαιώματα στην Ευρώπη της ψηφιακής εποχής» την Τετάρτη 28 Φεβρουαρίου 2024 στις 18:00 μ.μ. ο Δρ Γεώργιος Παυλίδης, Αναπληρωτής Καθηγητής Διεθνούς και Ευρωπαϊκού Δικαίου στο Πανεπιστήμιο Νεάπολις Πάφου.

Η τηλεδιάλεξη διοργανώνεται από το Προπτυχιακό Πρόγραμμα (ΒΑ) στη Νομική (εξ αποστάσεως) του Ανοικτού Πανεπιστημίου Κύπρου (ΑΠΚΥ) και την Έδρα Jean Monnet «Θεσμοί της Ευρωπαϊκής Ένωσης, Δικαιώματα και Δικαστική Ολοκλήρωση», την οποία κατέχει ο Αναπληρωτής Καθηγητής Ενωσιακού Διοικητικού Δικαίου του ΑΠΚΥ Αλέξανδρος Τσαδήρας.

Η παρακολούθηση της τηλεδιάλεξης είναι ελεύθερη για κάθε ενδιαφερόμενο μέσω των εργαλείων τηλεκπαίδευσης του ΑΠΚΥ στον σύνδεσμο https://tinyurl.com/6d9ynxr7

Ο νέος ευρωπαϊκός Κανονισμός για την Τεχνική Νοημοσύνη εισάγει μια ταξινόμηση των συστημάτων ΤΝ με βάση τους κινδύνους, ιδίως σε σχέση με τα ανθρώπινα δικαιώματα. Παρά τις απαγορεύσεις και τις σημαντικές δικλείδες ασφαλείας, οι εξαιρέσεις, οι αδυναμίες και τα κενά του Κανονισμού προκαλούν εύλογες ανησυχίες και αξίζει να αποτελέσουν αντικείμενο συζήτησης και προβληματισμού ενόψει της νέας ψηφιακής εποχής που ανατέλλει για την ΤΝ.

Ο Δρ Γεώργιος Παυλίδης, (PhD University of Geneva) είναι κάτοχος Έδρας UNESCO και Έδρας Jean Monnet και Αναπληρωτής Καθηγητής Διεθνούς και Ευρωπαϊκού Δικαίου στο Πανεπιστήμιο Νεάπολις Πάφου. Έχει εργαστεί ως ερευνητής και αξιολογητής σε ευρωπαϊκά προγράμματα (MSCA COFUND, EIT-HEI, COST Actions, NGI Enrichers, Erasmus+ KA2 projects) και ως εμπειρογνώμονας σε συμβουλευτικές και νομικές εταιρείες στις ΗΠΑ, το Ηνωμένο Βασίλειο, τη Γαλλία, την Ελβετία και το Βέλγιο.


Add event to calendar

AppleGoogleOffice 365OutlookOutlook.comYahoo