Sidebar

19
Παρ, Απρ

Ο Δρ Γιώργος Κράιας συζητά με τον Ανδρέα Φλουράκη (Το Θέατρο της Δευτέρας στο ΑΠΚΥ)

Ολοκληρώνεται τη Δευτέρα 8 Μαΐου 2023, ο 4ος κύκλος ανοικτών τηλεδιαλέξεων με γενικό τίτλο «Το Θέατρο της Δευτέρας στο ΑΠΚΥ», τον οποίο διοργανώνει το Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα «Θεατρικές Σπουδές» του Ανοικτού Πανεπιστημίου Κύπρου (ΑΠΚΥ). Στο πλαίσιο της θεματικής Συνομιλώντας με σύγχρονους Έλληνες θεατρικούς συγγραφείς, ο Δρ Γιώργος Κράιας, Συντονιστής της Θεματικής Ενότητας «Ιστορία του Θεάτρου και Δραματολογία Ι» του Προγράμματος Θεατρικές Σπουδές συζητά με τον θεατρικό συγγραφέα Ανδρέα Φλουράκη.

Η διαδικτυακή συζήτηση θα αρχίσει στις 19:00 και θα μεταδοθεί μέσω των εργαλείων τηλεκπαίδευσης του ΑΠΚΥ στον σύνδεσμο https://bit.ly/3BqTB7B

Ο Γιώργος Κράιας και ο Ανδρέας Φλουράκης θα συζητήσουν τα έργα Μήδειας Μπούρκα (2010) και Μήδειας Πατούσες (2014). Στο πλαίσιο της πρόσληψης του αρχαίου ελληνικού δράματος από το σύγχρονο νεοελληνικό θέατρο θα επιχειρηθεί μέσα από τη συζήτηση να αναδειχθούν τόσο τα πρωτοποριακά στοιχεία των σύγχρονων δραμάτων, όσο και η ανανοηματοδότηση του αρχαίου μύθου μέσα από την επικαιροποίησή του.

Ο Ανδρέας Φλουράκης σπούδασε σκηνοθεσία κινηματογράφου στην Αθήνα και θεατρική γραφή στην Αγγλία (MA Writing for the Theatre and Broadcast Media). Στο θέατρο εμφανίστηκε για πρώτη φορά το 2001. Το 2003 διακρίθηκε στον διαγωνισμό μονόπρακτων του Θεάτρου Τέχνης, το 2004 του απονεμήθηκε η υποτροφία Fulbright, το 2006 το έργο του Αντιλόπες επιλέγηκε ως ένα από τα δεκαέξι καλύτερα θεατρικά της Ευρώπης στο πρόγραμμα JANUS, ενώ το 2008 βραβεύθηκε στον διαγωνισμό μονόπρακτων του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Ρόδου και στον διεθνή Διαγωνισμό Μονοδράματος 2006-2008 των UNESCO-Ι.Τ.Ι. Θεατρικά του έργα που έχουν παρουσιαστεί: Οι Μέρες Πριν Έρθεις (Θέατρο του Νότου), Φύλλα Της (Θέατρο της Άνοιξης στο πλαίσιο της Πολιτιστικής Ολυμπιάδας και Θέατρο Επί Κολωνώ), Τυφλή Εμπιστοσύνη (Θέατρο Άλεκτον), Κάσσυ (ΧΙΙΙ Διεθνή Συνάντηση Αρχαίου Δράματος Δελφών), Κέλυφος (104 Κέντρο λόγου και τέχνης), Μπελ Επόκ (Θέατρο Επί Κολωνώ), Λάσσυ (Θέατρο επί Κολωνώ), Ασκήσεις για γερά γόνατα (Θέατρο Τέχνης), Μήδειας Πατούσες (Θέατρο Βαφείον), κ.ά. Έργα του έχουν μεταφραστεί στα Αγγλικά, Γαλλικά, Ιταλικά, Τουρκικά, Ρουμάνικα, Πολωνικά και Φινλανδικά και έχουν παρασταθεί – αναγνωσθεί στα Royal Court Theatre, Gate Theatre, West Yorkshi Playhouse και Tristan Bates στη Μ. Βρετανία, στο φεστιβάλ Oyun Yaz στην Κωνσταντινούπολη, στο Φεστιβάλ του Ελσίνκι, στα Comparative Drama Conference, φεστιβάλ HotINK, φεστιβάλ GI60 στις Η.Π.Α. κ.ά.


Καταχωρήστε την εκδήλωση στο ημερολόγιό σας

AppleGoogleOffice 365OutlookOutlook.comYahoo


Η θεματολογία του 4ου Κύκλου της Σειράς «Το Θέατρο της Δευτέρας στο ΑΠΚΥ», περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, συζητήσεις με σύγχρονους Έλληνες θεατρικούς συγγραφείς, εισηγήσεις για το λαϊκό θέατρο της αναγεννησιακής Ιταλίας, την performance και τη σύγχρονη παράταση, έργα-ορόσημα μεγάλων θεατρικών συγγραφέων, σύγχρονες παιδαγωγικές θεωρίες για το θέατρο στην εκπαίδευση και το ψηφιακό δράμα.