02
Πεμ, Μάι

Τηλεδιάλεξη «Adapting Urban Regions to Climate Change»

Το Μεταπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών «Διαχείριση και Προστασία Περιβάλλοντος» και το Εργαστήριο Διαχείρισης Χερσαίων Οικοσυστημάτων (Terrestrial Ecosystems Management Lab – Temlab) του Ανοικτού Πανεπιστημίου Κύπρου (ΑΠΚΥ) φιλοξενεί τον Αναπληρωτή Καθηγητή Yaser Abunnasr από το Metropolitan Landscape Laboratory του American University of Beirut, στο πλαίσιο της δράσης Erasmus+ Διεθνής Κινητικότητα «Κινητικότητα Προσωπικού για Διδασκαλία» για πρόγραμμα σύντομης διδασκαλίας.

Στο παραπάνω πλαίσιο, ο Αναπλ. Καθηγητής Abunnasr θα πραγματοποιήσει ανοικτή τηλεδιάλεξη με τίτλο «Adapting Urban Regions to Climate Change» την Τετάρτη 6 Απριλίου 2022, στις 18:00, η οποία θα μεταδοθεί μέσω των εργαλείων τηλεκπαίδευσης του ΑΠΚΥ στον σύνδεσμο: https://bit.ly/3uKZJFq

Η προσαρμογή των πόλεων στην κλιματική αλλαγή βρίσκεται τα τελευταία χρόνια στο επίκεντρο των συζητήσεων σχετικά με τα οικοσυστήματα. Τα τελευταία πέντε χρόνια, το Metropolitan Landscape Laboratory του American University of Beirut διεξάγει έρευνα σχετικά με τη χρήση και την εφαρμογή πράσινων υποδομών, ώστε να καταστεί βιώσιμος ο σχεδιασμός των πόλεων και η προσαρμογή τους στις κλιματικές αλλαγές. Η εν λόγω τηλεδιάλεξη έχει ως στόχο να παρουσιάσει πρόσφατα ερευνητικά αποτελέσματα.

Ο Δρ Yaser Abunnasr είναι Αναπληρωτής Καθηγητής Landscape Architecture & Environmental Planning στο American University of Beirut (AUB). Είναι Αναπληρωτής Κοσμήτορας της Σχολής Agricultural & Food Sciences και Ακαδημαϊκός Υπεύθυνος του Προγράμματος «Landscape Architecture» του AUB και Senior Research Fellow στο UCL. Η έρευνα και το δημοσιευμένο έργο του εστιάζει στην προσαρμογή των αστικών οικοσυστημάτων στις κλιματικές αλλαγές.

 

 

Καταχωρήστε την εκδήλωση στο ημερολόγιό σας

Apple Google Office 365 Outlook Outlook.com Yahoo