Διαδικτυακή εκδήλωση: «Η ιστορική διάσταση της ελληνικής γλώσσας» - Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κύπρου - Open University of Cyprus
08
Τετ, Φεβ

Διαδικτυακή εκδήλωση: «Η ιστορική διάσταση της ελληνικής γλώσσας»

Στο πλαίσιο των εορτασμών της Παγκόσμιας Ημέρας Μητρικής Γλώσσας η Γλωσσολογική Εταιρεία Κύπρου, σε συνεργασία και με την υποστήριξη του Μεταπτυχιακού Προγράμματος Σπουδών «Ελληνική Γλώσσα και Λογοτεχνία» της Σχολής Ανθρωπιστικών και Κοινωνικών Επιστημών του Ανοικτού Πανεπιστημίου Κύπρου, διοργανώνει διαδικτυακή εκδήλωση με τίτλο «Η ιστορική διάσταση της ελληνικής γλώσσας» την Παρασκευή 25 Φεβρουαρίου 2022 μεταξύ 6:00-8:00 μ.μ.

Ο στόχος της εκδήλωσης είναι να εξεταστούν μορφές και φαινόμενα της ελληνικής γλώσσας στη διαχρονική τους διάσταση. Στο πλαίσιο της συζήτησης θα παρουσιαστεί η ιστορία της κυπριακής διαλέκτου καθώς και των διαλέκτων της Μικράς Ασίας ενώ θα εξεταστούν φαινόμενα όπως ο λεξιλογικός δανεισμός σε διάφορες εποχές και το φαινόμενο του τσιτακισμού σε νεοελληνικές διαλέκτους.

Εισηγήτριες/τές είναι οι γλωσσολόγοι:

  • Iώ Μανωλέσσου – Ακαδημία Αθηνών
  • Νικόλαος Παντελίδης – Αναπληρωτής Καθηγητής, Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών
  • Παναγιώτης Φίλος – Επίκουρος Καθηγητής, Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων
  • Σπύρος Αρμοστής – Λέκτορας, Πανεπιστήμιο Κύπρου


Οι τοποθετήσεις των ομιλητριών και ομιλητών της εκδήλωσης θα έχουν διάρκεια 15–20 λεπτά και θα ακολουθήσει συζήτηση στρογγυλής τραπέζης και συζήτηση με το κοινό.

Σύνδεσμος τηλε-παρακολούθησης στο Zoom: https://bit.ly/3s5QRdw

 

Χορηγός Επικοινωνίας: ΡΙΚ

 

Καταχωρήστε την εκδήλωση στο ημερολόγιό σας

Apple Google Office 365 Outlook Outlook.com Yahoo